مهمترین فراز مورد توجه رهبر انقلاب در این سخنان «پرهیز از اشتباه محاسباتی» بود؛ هدفی که دشمن با تمام توان و بخصوص با استفاده از تکنیکهای جنگ روانی درصدد دستیابی به آن است.
مقصود و هدف عملیاتی دشمن در این نبرد، بازداشتن جمهوری اسلامی ایران از تدبیر و عقلانیت در تشخیص، پیگیری و تحقق منافع ملی خود بوده و هست و کارآمدترین راهکار او در این میان، مصمم و بااراده نشان دادن خود و تضعیف و سست کردن ارده ماست، بنابراین در صحنه کارزار بین ما و دشمن آنچه امروز بیش از همه به چشم میخورد، «نبرد اراده»هاست!
دشمن برای تضعیف اراده ما تلاش میکند به ما القا کند که اولا اهداف و خواستههای شما ارزش مبارزه و قبول سختیها و دشواریها را ندارد.
ثانیا میکوشد تا با اغواگری ما را متقاعد کند تلاش ما راه به جایی نخواهد برد و ما نمیتوانیم خواستههایمان را محقق کنیم. ثالثا چنین فضاسازی میکند که ما در این راه تنها و منزوی بوده و همه دنیا با ما مخالف و همراه اوست.
برای بطلان و ناکام گذاشتن دشمن در این نبرد کافی است یک بار دیگر نخست اهداف بلند نظام اسلامی مرور شده تا معلوم شود این سختیها در برابر آن آرمانها ناچیز و کوچک هستند.
ولیامر مسلمین در همین سخنان فرمودند: «ما دنبال آرمانهای بلند هستیم؛ دنبال تشکیل جامعه اسلامی، نظام اسلامی، کشور اسلامی، امت اسلامی و تحقق بخشیدن به آرزوهای بزرگ پیامبران و صدیقان و شهیدان» و این همان هدفی است که انسانهای بزرگ تاریخ چون امام علی (ع) و حسین بن علی (ع) در راه آن جهاد کردند و سختیها کشیدند و شهید شدند بنابراین اهداف ما آنچنان بلند و گرانبهاست که هر هزینهای در راه آن ناچیز است.
نگاه منصفانه به عمر سی و پنج ساله انقلاب اسلامی و توفیقات و دستاوردهای خرد و کلانش در عرصههای نظامی، سیاسی و علمی از یکسو و مشاهده ناکامیهای پیدرپی دشمن در شکست زودهنگام انقلاب اسلامی، جلوگیری از موفقیتهای علمی کشور، جلوگیری از رشد اسلامگرایی، تحقق اسرائیل از نیل تا فرات، عراق در اختیار خود و سوریه بدون بشار، از سوی دیگر اغواگری دشمن را در القای «نمیتوانیم» به بنبست میکشاند و اتفاقا با فریاد بلند به ما میفهماند که «میتوانیم».
و مشاهده صحنه تحولات منطقه نیز پنبه تنها و منزوی بودن ایران اسلامی و همراهی همه با دشمن را میزند و ثابت میکند مدل جمهوری اسلامی ایران به تدریج در حال تکثیر است و اتفاقا این آن چیزی است که دشمن را نگران و هراسان کرده است.
از منظری دیگر، آیا نظامی با اهداف پوچ و بیارزش و ناتوان در تحقق خواستههایش و منزوی و تنها، اولا امکان ادامه حیات و بقا دارد؟ و آیا مقابله با چنین نظامی نیاز به این همه تلاش و تهدید و تطمیع دارد؟
اگر دشمن ما را به حال خود میگذاشت و برای نابودی و شکست ما این همه تلاش و سختکوشی از خود نشان نمیداد، جا داشت ما در اهدافمان و توانمان دچار تردید بشویم، ولی امروز ذرهای تردید نداریم.
اعتماد به وعدهها و سنن الهی، بیاعتمادی به دشمن، اعتماد به مردم، خودباوری و تجربه موفق «ما میتوانیم» و عمل به تکلیف و مجاهدت در راه هدف، بزرگترین سرمایه ما و مهمترین نقطه امید ما به آینده راهی است که انتخاب کردهایم و مادامی که در این راه ثابت قدم بمانیم، تردیدی در موفقیت و کامیابی آن راه ندارد.
سخن آخر این که، ما میتوانیم با اراده و عزم خود محاسبات دشمن را به هم بریزیم و او را وادار به تسلیم کنیم.
مهدی فضائلی
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: