لیلا خوشمو مدیر موزه هگمتانه همدان گفت: این 9 شی جدید کشف شده از تپه باستانی هگمتانه شامل جام ها و ریتون با هنر فلزکاری و مربوط به دوره هخامنشیان است.
وی افزود: این جام های فلزی دارای نقوش مختلف از جمله انسان بالدار، ماهی کف ظرف و شیر در حال غرش است.جنس این مجموعه اشیا نقره است که با تکنیک های خاص ریخته گری و قلم زنی ساخته شده و در بخش فلز موزه هگمتانه همدان به نمایش درآمده است.
مدیر موزه هگمتانه همدان گفت: آثار فلزکاری دوره هخامنشی برجسته و چشمگیر است و اشیای فلزی هخامنشیان بیشتر از طلا، نقره و برنز ساخته می شده است.نکته مهم در آثار فلزی این عهد ، استفاده زیاد از نقوش و پیکر حیوانی در ساخت ظروف و زیور آلات است.این نقوش را می توان بر روی بشقاب های نقره ای و طلایی به صورت جنگ شیر و گاو و یا دو بزکوهی مشاهده کرد.
خوشمو افزود: قاشق ها و ملاقه هایی از دوره هخامنشی جزو این اشیا است که برای گردشگران بسیار جذاب بوده است.این قاشق و ملاقه ها از لحاظ فن ریخته گری بسیار زیبا است و قدمت این فن و نحوه استفاده آن توسط مردم ایران توجه گردشگران اروپایی را جلب کرده است.
موزه هگمتانه، گنجینه ای با ارزش از آثار باستانی مختلف است که در شرق تپه باستانی هگمتانه قراردارد و اشیای این موزه مشتمل بر دوبخش اختصاصی واستانی است.
در این مجموعه آثار سنگی، سفالی، استخوانی و فلزی از دوره های پیش و پس از اسلام به نمایش در آمده است.
در راهرو و تالار سمت راست موزه، اشیای مکشوف از هگمتانه نگهداری می شوند که از برجسته ترین این آثار می توان به پایه ستون های متعلق به کاخ های هخامنشی از جمله شالی ستون مربوط به دوران اردشیر دوم با متن میخی، دو مهر استامپی سنگی و شیشه ای مربوط به دوران قبل از اسلام و سرگاو از جنس سفال متعلق به دوران هخامنشی اشاره کرد.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد