آیت الله آملی‌لاریجانی در همایش سراسری قوه قضائیه:

مردم از نوع برخورد قضات گلایه‌مندند

آیت الله آملی لاریجانی در همایش بین‌المللی دکترین مهدویت تشریح کرد

تفکرات لیبرالی و خطرات رسوخ آن در جامعه اسلامی

رئیس قوه قضائیه در همایش بین‌المللی دکترین مهدویت گفت: اینکه برخی می‌گویند "با زور به بهشت نبریم" از تز لیبرالی نشأت گرفته است. وی افزود : در حال حاضر در نحوه زندگی ما خلطی بین نحوه زندگی وارداتی و نحوه زندگی قرآنی صورت گرفته است.
کد خبر: ۶۸۳۲۲۶
تفکرات لیبرالی و خطرات رسوخ آن در جامعه اسلامی

به گزارش واحد مرکزی خبر؛ آیت الله صادق آملی لاریجانی در دهمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت بحث اخلاق و سبک زندگی زمینه ساز ظهور را موضوعی بسیار مهم عنوان کرد.

وی با اشاره به تعریف سبک زندگی در نگاه غربی‌ها و مدرنیته گفت: ما در این مسائل به دنبال مسائل معقول و پاسخ های لازم آن هستیم چرا که در جوامع مختلف و زمان‌های مختلف نحوه زندگی فرق می کند و ما سئوالمان این است که نحوه زندگی در اسلام چگونه است.

آملی لاریجانی با طرح این سئوال که آیا نحوه حیات و زندگی که الان داریم مطلوب و قرآنی است؟ افزود: پاسخ این است که در حال حاضر در نحوه زندگی ما خلطی بین نحوه زندگی وارداتی و نحوه زندگی قرآنی صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه ما باید دنبال طراحی نحوه زندگی مطلوب باشیم تصریح کرد: این نحوه زندگی پیوند می خورد به حیات انسان کامل و تابعین او.

رئیس قوه قضائیه وابستگی نسل جدید ما به موبایل، اینترنت و ماهواره را امری وارداتی دانست و گفت: استفاده از این ابزارها به ما هو ابزار یک چیزی است و اینکه انسان محصور در این ابزارها شود چیز دیگری است.

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه ما باید ریشه‌های ابزارها و مظاهر زندگی غرب را بشناسیم، فرد گرایی را از مهمترین ابزارهای مدرنیته معرفی کرد و افزود: بر اساس تفکر لیبرالی هر انسان واحد مستقل است و مسیر زندگی‌اش را خودش تعیین می کند بنابراین این فرد است که تعیین کننده ارزش‌هاست.

وی تز بی طرفی حکومت‌ها در سرنوشت افراد را از دیگر ریشه‌های فردگرایی غرب دانست و گفت: اینکه الان برخی ها در داخل می گویند "با زور به بهشت نبریم" از تز لیبرالی نشأت گرفته است که البته این بحث‌ها جدای پاسخ‌های قرآنی، پاسخ‌های محکم فلسفی و سیاسی نیز دارند.

آملی لاریجانی افزود: ایثار، توجه به همسایه و اینکه باید تا 40 همسایه از هم خبر داشته باشیم و امر به معروف و نهی از منکر که از بینات فرهنگ اسلام است در فرهنگ لیبرالی و مدرنیته معنا ندارد.

وی عقل ابزاری حسابگر را یکی دیگر از عوامل مدرنیته بر شمرد و گفت: بحث توسعه که زمانی در دوران اصلاحات در کشور ما هم رخ داد مطلقاً تفکر لیبرالی بود.

رئیس دستگاه قضا اساس شکل گیری حیات طیبه در اسلام را ایمان فرد سوای مرد یا زن بودن عنوان کرد و گفت: نگاه قرآن با وضع کنونی غرب و اشاراتی که به زندگی ما سرازیر شده است فرق می‌کند؛‌ زندگی در غرب ناشی از نگاه فردگرایی و عقلانیت ابزاری است اما قرآن عقل را ابزاری نمی بیند.

وی افزود: در نگاه قرآنی کسانی صاحب عقل هستند که دائماً در ذکر حق باشند و دلیلش هم این است که قرآن انسان را یک موجود مادی نمی داند بلکه حقیقت انسانی حقیقتی عظیم است.

رئیس قوه قضائیه سبک زندگی در جامعه کنونی ایران را کاملا اسلامی و قرآنی ندانست و گفت: ما فرزندانمان را اجازه می‌دهیم تا نیمه شب پای اینترنت و ماهواره بنشیند، آیا این حیات طیبه قرآنی به دنبال خواهد داشت؟

آملی لاریجانی افزود: ما باید این فکر و طرز زندگی را عوض کنیم و به خود قرآنی و اسلامی‌مان برگردیم و ببینیم از ما چه خواسته‌اند و البته این کاملاً علمی و عقلی است نه صرفاً دستوری.

وی گفت: حیات طیبه در صراط مستقیم الهی است و این صراط عبودیت است و امام که مظهر تام اسماء الهی است عبودیت محض است.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه ما نگاهمان به امامت نباید فقط تشریعی باشد افزود: بر اساس روایات، زمین بدون امام از هم می پاشد و عوالمی باقی نمی ماند دلیلش هم این است که امام روح این عالم است.

وی تصریح کرد: سبک زندگی اسلامی حیات طیبه قرآنی است و راهش امام است و مظهر تامش حضرت مهدی (عج) است.

آملی لاریجانی گفت: صراط مستقیم الهی خدشه بردار نیست و چپ و راست هم ندارد و شاخص حرکت نیز در مسیر امامان معصوم است.

وی افزود: امام که ظهور کرد ظهور توحید می شود.

در پایان این همایش از 30 تن از مهدی یاوران تجلیل و از فرهنگنامه مهدویت و چند کتاب دیگر در زمینه امام مهدی(ع) نیز رونمایی شد.

در این همایش ،اندیشمندانی از 30 کشور دنیا حضور داشتند.

سردار احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی و آیت الله ری شهری تولیت آستان حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) نیز در این مراسم حضور داشتند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها