این گیاه برای زنده ماندن نیکل میخورد. پروفسور ادوین فرناندو میگوید: این گیاه بدون اینکه مسموم شود، قادر به جمعآوری 1800ppm فلز نیکل در برگهای خود است. این مقدار فلز حدود صد تا هزار برابر مقداری است که دیگر گیاهان قادر به جمعآوری در برگهای خود هستند.
اینگونه جدید گیاهی رینورئا نیکولیفرا نامگذاری شده که منعکسکننده توانایی جذب نیکل این گیاه در مقادیر بسیار بالاست. توانایی انباشتن نیکل در برگ گیاهان پدیدهای بسیار نادر است که تنها در 5 تا 10 درصد گیاهان بومی ـ که در خاکهای غنی از نیکل رشد میکنند ـ مشاهده و ثبت شده است.
تاکنون در سراسر جهان فقط 450 گونه گیاهی با این صفت غیرمعمول شناخته شده که هنوز هم بخش کوچکی از 300 هزار گونه گیاهان آوندی شناخته شده در کل جهان هستند. اینگونه جدید در بخش غربی جزیره لوزون فیلیپین یافت شده که به خاطر خاک سرشار از فلزهای سنگینش شناخته میشود.
به گفته دکتر آگوستین دورونیلا از دانشکده شیمی دانشگاه ملبورن، گیاهان هایپر اکومولیتور (فرا انباشتگر) دارای پتانسیل زیادی برای توسعه فناوریهای سبز مانند گیاهپالایی هستند. گیاه پالایی فناوری جذب، تغییر شکل و تجمع آلایندهها به کمک گیاهان برای زدودن آلودگیهای خاک، آب و هوا را دارد.
منبع: phys.org
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد