گاهی بیمارستان میتواند شرایط را بدتر کند و بیمار را با وضعی نهچندان خوشایند روبهرو سازد. البته این مشکلات و ناراحتیها به بیمارستان یا شهر و کشوری که بیمارستان در آن قرار دارد هم خیلی ارتباط پیدا نمیکند، چون در هر صورت بستری شدن در بیمارستان، عوارض و خطراتی برای بیمار به همراه دارد که باید نسبت به آنها آگاه باشد. در واقع حتی اگر تمام کارکنان بیمارستان در این زمینه آموزشهای لازم را دیده باشند و بهطور دقیق به این موضوعات توجه کنند، باز هم افرادی هستند که جدا از تیم درمانی و کادر بیمارستانی، در این مکان رفت و آمد میکنند و میتوانند زمینهساز بروز بیماریها و خطرات دیگری شوند.
البته کنترل و مدیریت عوارض بستری شدن در بیمارستان هم کار سادهای نیست و به همکاری افراد و گروههای زیادی بستگی دارد. زیرا عوامل خطر در بخشهای مختلف بیمارستان باید بدقت شناسایی شود و روشهای پیشگیری و حفاظت از بیماران نیز مورد ارزیابی قرار گیرد تا بیماران با کمترین عوارض روبهرو شوند.
بسیاری از این خطرات و عوارض بیمارستانی هم غیرقابل کنترل به نظر میرسد و همین موضوع گاهی باعث ناامیدی افراد میشود، ولی کارشناسان میگویند اگر بیمار نقشی فعال در این زمینه ایفا کند، بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد یا حداقل کاهش خواهد یافت. به همین دلیل هم آنها فهرستی از شایعترین مشکلات بیمارستانی را تهیه کردهاند تا به کمک آن، عوارض و خطرات ناشی از بستری شدن در بیمارستانها کاهش یابد:
اشتباهات دارویی: خطا در مصرف داروها یکی از شایعترین مشکلاتی است که میتواند برای بیماران بستری در بیمارستانها پیش بیاید. براساس گزارشی که سال 2006 در این مورد منتشر شده بود، مشخص شد هر سال حدود 450 هزار آسیب ناشی از مصرف نادرست داروها در بیمارستان اتفاق میافتد. برای کاهش چنین مشکلاتی هم توصیه میشود بیماران نام داروهایی را که از قبل مصرف میکردهاند، بهطور دقیق روی برگهای بنویسند و با پزشکشان در این مورد صحبت کنند و بعد از بستری شدن در بیمارستان هم در باره هر دارویی که باید مصرف شود، از پزشک بپرسند و نحوه مصرفش را کنترل کنند.
عفونتهای بیمارستانی: یکی دیگر از خطرات شایعی که پس از بستری شدن در بیمارستان رخ میدهد، افرایش احتمال ابتلا به عفونتهای ویروسی و باکتریایی است.
برای کاهش چنین خطری هم توصیه میشود قبل از بستری شدن با پزشکتان صحبت کنید و ببینید او برای کاهش خطر ابتلا به عفونتها چه راهحلی را به شما توصیه میکند. علاوه بر روشهای دارویی خودتان هم باید دقت داشته باشید که هنگام حضور در بیمارستان و بخصوص بعد از جراحی، افراد بدون رعایت بهداشت خیلی با شما تماس نزدیک نداشته باشند. البته شاید فکر کنید پزشک یا پرستار ممکن است از شنیدن این موضوع ناراحت شود، ولی کارشناسان میگویند در صورتی که پزشک هم بهداشت را رعایت نمیکند، لازم است این موضوع را با لحنی دوستانه و مورد قبول با او در میان بگذارید.
خونریزیهای پس از جراحی: همانطور که لخته شدن خون میتواند زمینهساز مشکلات خاصی باشد، خونریزیهای پس از جراحی هم خطراتی را در بردارد و نباید نادیده گرفته شود. با این حال خبر خوبی هم در این مورد وجود دارد و آن، اینکه متخصصان میگویند خونریزیهای بعد از جراحی در حال حاضر دیگر آن مشکلی نیست که در گذشته وجود داشته و با توجه به تکنیکهای نوین جراحی دیگر مشکل به بزرگی و شدت قبل نخواهد بود. با همه اینها باز هم بیماران باید به فکر کاهش چنین خطراتی باشند. یکی از سادهترین روشها این است که پیش از جراحی با پزشکتان درباره داروهایی که مصرف میکنید، صحبت کرده و بهطور دقیق او را از این موضوع مطلع کنید.
بهعنوان نمونه مصرف داروهایی مانند آسپرین یا ایبوپروفن میتواند با رقیق کردن خون، خطر خونریزی را افزایش دهد. علاوه بر این، در صورتیکه در گذشته سابقه خونریزی داشتهاید باید این موضوع را هم با پزشک در میان بگذارید، حتی اگر اتفاق سادهای مانند کشیدن دندان عقلتان بوده و باعث خونریزی شدید شده است.
عوارض ناشی از بیهوشی: بسیاری از بیماران هنوز نگران بیهوشی هستند، ولی پزشکان میگویند امروزه بیهوشی کاملا ایمن و بیخطر است و با توجه به پیشرفتهایی که در این زمینه بهدست آمده، بیماران نباید نگران این موضوع باشند. با این حال و با اینکه عوارض ناشی از بیهوشی کاهش یافته است اما بیماران باز هم باید به این موضوع توجه داشته باشند.
بنابراین اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید یا به داروی بیحسی یا بیهوشی حساسیت دارید، حتما پیش از جراحی با تیم بیهوشی مشورت کنید و این موضوع را با آنها در میان بگذارید.
نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دبیرکل «باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکوی ایران» عنوان شد
سردار تنگسیری در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم» به تروریستهای آمریکایی هشدار داد
مصباحیمقدم در گفتوگو با «جامجم» از کمکاریهای اقتصادی در دهه ۹۰ میگوید