نترسید
پیش از هر چیز به شما توصیه میکنیم این مطلب را تا انتها بخوانید و همین ابتدای کار به محض خواندن نام لینوکس، از آن نترسید! لینوکس آنقدرها هم که فکرش را میکنید عجیب و غریب نیست و این روزها شباهت زیادی به ویندوز پیدا کرده است.
البته اگر فقط یک هفته از سیستمهایعامل متنباز مبتنی بر لینوکس استفاده کنید، به این نتیجه خواهید رسید که یادگیری و کار کردن با لینوکس در بسیاری از موارد سادهتر و سریعتر از ویندوز است!
جانشینی به نام اوبونتو
بتازگی جدیدترین نسخه سیستمعامل محبوب و معروف اوبونتو انتشار یافته است. نسخه 04/14 اوبونتو با عنوان Trusty Tahr نامگذاری شده و یکی از مهمترین ویژگیهایی که موجب شده است در سطح جهان بهعنوان بهترین جایگزین اکسپی انتخاب شود، LTS بودن (long-term support) آن است. پشتیبانی طولانی مدت پنجساله از این سیستمعامل به شما این اطمینان را میدهد که توسعهدهندگان دستکم در این مدت، بهطور کاملا رایگان از این سیستمعامل پشتیبانی خواهند کرد و هیچ مشکلی در آن بدون راهحل نخواهد ماند. همچنین پس از مدت پنجساله کاربران میتوانند به استفاده از این نسخه بپردازند یا آن را به نسخه جدیدی که انتشار مییابد، بهروزرسانی کنند.
یادگیری آسان
همانطور که پیشتر اشاره کردیم یادگیری روش کار با این توزیع لینوکسی بسیار ساده است. اوبونتو شاید در نگاه اول چندان شبیه ویندوز اکسپی نباشد، اما با کمی دقت متوجه خواهید شد وجه اشتراک فراوانی با این سیستمعامل دارد.
بهعنوان مثال کلیدهای کنترلی پنجرهها (بستن، کمینه و بزرگنمایی) بهجای آنکه در بالا سمت راست هر پنجره قرار گرفته باشد، در بالا سمت چپ قرار دارد. همچنین کلید دش (Dash) نقش منوی استارت را دارد و بهجای قرارگیری در پایین سمت چپ، در بالا سمت چپ قرار گرفته و لوگوی اوبونتو روی آن بهنمایش درآمده است. به کمک کلید دش میتوانید هر برنامهای که روی رایانه شما نصب شده را اجرا کنید، به جستجو میان فایلهای ذخیره شده درهارددیسک بپردازید و بهطور خلاصه هر کاری را که تمایل دارید در سیستمعامل به انجام برسانید، با دش نیز میتوانید درخواست کنید.
نسخه جدید سیستمعامل اوبونتو با پشتیبانی طولانی مدت 5 ساله به شما اطمینان میدهد که توسعهدهندگان دستکم این مدت، بهطور کاملا رایگان از این سیستمعامل پشتیبانی خواهند کرد |
در ادامه شما در سمت چپ (زیر کلید دش) آیکونهایی را مشاهده میکنید که عملکردی مشابه آیکونهای موجود در نوار وظیفه (taskbar) ویندوز دارند. به عبارت دیگر این آیکونها همان برنامههای فعال و برنامههای سنجاق شده به نواروظیفه است.
نصب نرمافزارها در این سیستمعامل نیز بسیار آسان است. برای دانلود و نصب نرمافزارها نیازی نیست به جستجو در سایتهای مختلف اینترنتی بپردازید بلکه تنها کاری که باید انجام دهید، مراجعه به مرکز نرمافزارهای اوبونتو و کلیک روی نرمافزارهای موردنظر است. (شما بهطور کاملا رایگان میتوانید نرمافزارهای موردنظرتان را روی اوبونتو نصب کنید)
بیشترین پشتیبانی میان لینوکسیها
اوبونتو را میتوان بهترین انتخاب از میان توزیعهای مختلف لینوکس بهشمار آورد؛ زیرا این توزیع لینوکسی کاربران بسیاری در سراسر دنیا دارد و تعداد کاربران زیاد موجب شده تا هیچگاه توسعهدهندگان آن، کاربران را تنها نگذارند.
همچنین اوبونتو برپایه سیستمعامل آزاد دبیان و دبیان نیز یکی از توزیعهای لینوکسی است که پایه بسیاری از توزیعهای دیگر لینوکس بهشمار میرود. باتوجه به این دو دلیل (کاربران بسیار زیاد و توزیعی بر پایه دبیان که به تنهایی پایه توزیعهای لینوکسی بسیاری بهشمار میرود) بسیاری از نرمافزارها و بازیهایی که برای لینوکس انتشار مییابد در 99 درصدموارد با اوبونتو سازگاری دارد و روی این سیستمعامل میتوانید از آن استفاده کنید.
دریافت اوبونتو
شما میتوانید کاملا رایگان نسخه 64 بیت، 32 بیت (برای رایانههای دارای حافظه رم کمتر از 2 گیگابایت) و نسخه 64 بیت مناسب رایانههای مک را با مراجعه به این لینک دانلود کنید:
http://www.ubuntu.com/download/ desktop
بامراجعه به لینک زیر نیز میتوانید عملیات دانلود اوبونتو توسط بیتتورنت را به انجام برسانید:
http://www.ubuntu.com/download/ alternative-downloads
پس از دانلود فایل ایمیج این سیستمعامل نیز میتوانید آن را روی دیسکهای دیویدی رایت کنید یا با تبدیل حافظههای فلش به حافظه بوت نصب سیستمعامل، عملیات نصب روی رایانه را آغاز کنید.
برای دریافت هرگونه اطلاعات بیشتر، بحث در تالارهای گفتمان و بهرهمندی از کمک دیگر کاربران اوبونتو، میتوانید به سایت جامعه پارسی زبان اوبونتو مراجعه کنید:
http://www.ubuntu.ir
امیر عصاری / ضمیمه کلیک
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
عضو شورای خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتوگو با «جام جم» مطرح کرد
در گفتوگو با گردآورنده کتاب «قصه جریحهدار شد» مطرح شد
ناصر ابراهیمی در گفت و گو با جام جم آنلاین؛
گفتوگو با محمد خیراندیش در حاشیه اختتامیه جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰