حسین عبدهتبریزی در پاسخ به این پرسش که آیا میتوان به راهاندازی طرح لیزینگ مسکن در هفتههای آینده که اوج نقل و انتقال مسکن است امیدوار بود، افزود: ماهیت لیزینگها اعطای تسهیلات به کالاهای بادوام مصرفی است و مهمترین کالای بادوام مصرفی در ایران، همانا مسکن است.
وی ادامه داد: بنابراین اگر لیزینگی در کشور آمادگی داشته باشد که به خرید مسکن تسهیلات پرداخت کند میتواند راهگشای مناسبی برای خانهدار شدن متقاضیان باشد.
عبدهتبریزی تاکید کرد: نظر وزارت راه و شهرسازی که اتفاقا طی یک نامه به بانک مرکزی نیز ارسال شده این است که پرداخت تسهیلات در طرح لیزینگ مسکن باید سقف داشته باشد و به گروههای هدف و برای خرید خانههای دست اول صورت گیرد.
وی در پاسخ به این پرسش که چه میزان سقف میتواند در این شرایط مناسب و مفید باشد، گفت: فعلا در وهله اول میتوان سقف 50 میلیون تومان را مناسب دانست و راهاندازی آن تا دو ماه آینده تاریخ مناسبی است.
به گفته وی، میتوان از شرکتهایی که سابقه خوبی در لیزینگ کالاهای بادوام مثل خودرو داشتهاند، برای ورودشان به بازار مسکن استقبال کرد.
مشاور مالی وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این پرسش که آیا همچنان معتقد هستید بانک مسکن به تنهایی نمیتواند پاسخگوی تقاضای مسکن برای پرداخت تسهیلات باشد، گفت: اینکه بانکهای دیگری در کنار بانک مسکن بتوانند به پرداخت تسهیلات مسکن روی بیاورند در حال بررسی است.
وی ادامه داد: به هر حال ما پیشنهاد دادهایم که تعداد بانکهای پرداختکننده تسهیلات خرید مسکن افزایش یابد زیرا به هر حال ظرفیت بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات محدود است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد