
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
نخستین فصل کتاب تعریفی از مفاهیم نظری تاریخ ارایه میدهد. در این فصل همچنین مولفههای اصلی شکلدهنده علم تاریخ، ادوار تطور فلسفههای نظری تاریخ، دلایل تمایز میان علوم طبیعی با علوم انسانی، ویژگیهای تاریخنگاری علمی، دلایل طرفداران و مخالفان نظریه علم بودن تاریخ بیان میشود.
نویسنده در این فصل با برشمردن دلایل عمده تمایز میان علوم طبیعی با تاریخ مینویسد: «مورخان به رویدادهایی که تنها یکبار رخ دادهاند میپردازند، نه طبیعتی که تکرار شونده است. مورخان از انقلابها و تحولات به صورت عام سخن نمیگویند بلکه انقلابها و تحولات خاص و مشخص را مدنظر دارند و چون این رویدادها یگانه و منحصر بهفردند نمیتوان براساس قوانین عام تبیینشان کرد. در نتیجه روششناسی آن دو نیز باید متمایز باشد.»
اصول و مبانی روش تحقیق در تاریخ
در این فصل ابتدا برخی از اصطلاحات روش تحقیق را به صورت مختصر تعریف میکند و در ادامه مراحل تحقیق شامل انتخاب موضوع، کتابشناسی تحقیق، تهیه طرح تحقیق، تعریف اصطلاحات و واژهها، فیشبرداری، ترتیب نوشتن، استناد به منابع، ارجاع منابع در پانویسها، نوشتن فهرست منابع و ماخذ را تشریح میکند. نکات مهم در بررسی کتاب، تصحیح متون خطی، طرق نسخهبرداری در قدیم و اشکالات وارد بر نسخهبرداریها از دیگر مطالبی است که در این فصل بررسی میشوند.
درس گفتار: استاد دکتر علیاصغر مصدق رشتی (1) و (2)
درس گفتار: استاد دکتر عطاءالله حسنی
دانستیهای روش تحقیق در تاریخ
چینش منابع و ماخذ در کتابنامه، شیوههای شناخت، محدوده و شرایط چارچوب نظری، بومیسازی چارچوب نظری، چارچوب نظری و مدل تحقیق و اصول اساسی در استفاده از روشهای تاریخی عناوین فصل پایانی کتاب را تشکیل میدهند.
مبانی روش تحقیق در تاریخ تألیف دکتر سینا فروزش از سوی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی در سال 92 و در 312 صفحه منتشر شده است.
شماره ثبت این کتاب در کتابخانه شماره یک مجلس شورای اسلامی 508859 میباشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد