استریم نوعی به اشتراکگذاری محتوای رسانهای و برنامههای تلویزیونی براساس درخواست (on demand) است که در کشور ما بسیار نوپا و البته ناشناخته است.
پخشکنندههای دارای قابلیت استریم
اگر به دنبال یک راه کم هزینه و آسان برای دسترسی به محتوای رسانهای ویدئو استریم شده هستید، حتما یک پخشکننده استریمی با قابلیت اتصال به اینترنت را مد نظر داشته باشید. بیشتر این نوع پخش کنندهها با تلویزیونهای دارای درگاه اتصال HDMI و برخی از آنها با درگاههای اتصال صدا و تصویر قدیمیتر کامپوننت و ویدئوکامپوزیت نیز کار میکنند. پلیرهای امروزی قابلیت اتصال به هر نوع تلویزیون ال.سی.دی، پلاسما و ال.ای.دی مجهز به درگاه ورودی صوتی/تصویری اچ.دی.ام.آی را دارند. این نوع پلیرها خود به دو مدل پایه و حرفهای تقسیم میشوند. نوع پیشرفته آنها روی خود به یک اتصال ورودی اچ.دی.ام.آی مجهز بوده و این امکان را برای آنها فراهم میکند که بین دستگاههای پخش کننده لوح فشرده یا گیرندههای امواج تلویزیونی دیجیتال (ست آپ باکس) و تلویزیون قرار گیرند و بهعنوان رابط سیگنالهای ویدئویی این پخشکنندهها را به تلویزیون منتقل کنند، در حالی که مدلهای پایه از این امکان بیبهرهاند.
راه استفاده از این پخشکنندهها
برای استفاده از مزایای خدمات ویدئوهای استریم شده شما به وسیلهای برای دسترسی پیدا کردن به اینترنت نیاز دارید. البته ممکن است بیآنکه بدانید یکی از آنها را در منزل خود داشته باشید. کنسولهای بازی شامل نینتندو وی، ایکس باکس مایکروسافت و سونی پلیاستیشن و همچنین بسیاری از پخشکنندههای بلو-ری از امکان استریم کردن ویدئوی اینترنتی برخوردارند. در بسیاری از تلویزیونهای جدید نیز قابلیت استریم بهصورت تعبیه شده است. اگر شما تلویزیونی نسبتا قدیمی دارید و فعلا قصد خرید یک مدل جدید را ندارید و از سویی علاقهمند استریم ویدئو نیز هستید، باید یک مدیا پلیر استریمی بخرید. این روزها استاندارد ارتباط بیسیم وای ـ فای بین همه مدیا پلیرهای استریمی و کنسولهای بازی متداول است. این امر در صورت نزدیک نبودن تلویزیون شما به مودم یا مسیریاب (روتر) یک امتیاز است. در اینجا قصد داریم دو مدل از بهترین مدیا پلیرهای استریمی بازار را که تصویر فول اچ.دی (1080p) خیلی خوبی ارائه میکنند با هم مقایسه کرده و به شما معرفی کنیم. این دستگاهها حداقل یک یا دو سرویس استریم ویدئو و یکی دو سرویس استریم موزیک را پشتیبانی میکنند. همچنین بیشتر آنها از انواع برنامکهای (Apps) دیگر استریم ویدئو بهره بردهاند.
آنها برنامکهای شبکههای اجتماعی چون فیسبوک، توییتر و خدمات اشتراکگذاری عکسی مانند پیکاسا و فلیکر را بهصورت از پیش نصب شده روی خود دارند. علاوه بر اینها از امکان کامل گشت و گذار در وب (وب براوزر فول) برخوردارند. هر 2 پلیر قادرند از طریق وای ـ فای به شبکه خانگی شما دسترسی داشته باشند. تنظیمات اولیه آنها بسیار آسان است. تنها کاری که باید بکنید، این است که آنها را به تلویزیون متصل و ارتباطشان را با شبکه وایرلس خود برقرار کنید.
1ـ وسترن دیجیتال مدیا سنتر تی وی لایو
مدیاپلیر Western Digital Tv Live Streaming برای مشاهده فیلمها، انواع فایلهای ویدئویی، عکسها، آهنگها، اتصال به شبکههای اجتماعی و... بسیار مناسب است. دیگر برای استفاده از اینترنت و گشت و گذار در وب مجبور به نشستن پای رایانه و تماشای محتوا در صفحه کوچک نمایش آن نیستید. با این دستگاه میتوانید از تمامی این امکانات در تلویزیون خود لذت ببرید.
از مزیتهای بینظیر این پلیر باید به قابلیت پشتیبانی از پخش تمام فرمتهای (قالبهای) ویدئویی همراه زیرنویس آنها اشاره کرد. به این ترتیب دیگر به استفاده از رایانه یا لپتاپ برای تماشای فایلهای دانلود شده از اینترنت نیاز ندارید. شما به آسانی، با اتصال یک فلش دیسک یا دیسک سخت خارجی میتوانید تمام فایلهایتان را روی صفحه بزرگ تلویزیون خود با وضوح فول اچ.دی تماشا کرده و از آن لذت ببرید.
قابلیتهای کلیدی: امکان پخش فیلمهای با کیفیت فول اچ.دی، توانایی پخش فایلهای رسانهای و اجرای بازی توسط درگاه اتصال یو.اس.بی، پشتیبانی از بیشتر فرمتهای ویدئویی، پشتیبانی از زیر نویس، قابلیت فراخوانی و همگام سازی با سرورهای DLNA و PS3، دارای مجموعهای از برنامههای کاربردی مثل نت فلیکس، شبکههای اجتماعی، فلیکر، امکان پخش عکس از روی برنامههای آنلاین همراه با پخش موسیقی، برنامههای گزارش آب و هوا، RSS ، برخوداری از یک سیستم عامل برای بهروزرسانی لخت افزار (فیرمویر) و نرمافزارها، کیفیت تصویر وابسته به سرعت و کیفیت اتصال اینترنت است.
قیمت: 360 هزار تومان
2ـ اپل تی وی
پلیر Apple TV یک مبدل کوچک است که محتواهای چند رسانهای مورد علاقه شما از جمله آیتیونز، یوتیوب، نت فلیکس، هولوپلاس و شبکههای ورزشی مورد علاقهتان را روی تلویزیون شما با کیفیت عالی فول اچ.دی پخش میکند. تنها کافی است آن را به سیستم خود متصل کنید تا دنیای جدیدی از فیلمها، سریالها، عکسها، موسیقیها و هر آنچه را به آن علاقه دارید تجربه کنید.
یکی از خصوصیات این محصول این است که شما را ملزم نمیکند با دانلود آنچه تمایل به تماشای آن دارید، حجمی از فضای ذخیره داده خود را اشغال کنید، اما در عوض از این امتیاز برخوردارید که تمام آنچه را که میخواهید از فروشگاه اپل خریداری کرده و هر زمان که خواستید تماشا کنید. به هر حال برای استفاده از اپل تی وی شما به اینترنت پرسرعت نیاز دارید. مزیت دیگر اپل تی وی متحد بودن وسایل اپل با آن است. به این ترتیب شما قادرید فیلمی را که توسط اپل تی وی خریداری کردهاید بعدا در وسیله دیگر اپل، مثلا آیفون خود دانلود کرده و ببینید. فارغ از حجم وسیع محتوای موجود در آیتیونز اپل، میتوان برنامکهای دیگری را نیز نصب کرد. البته در نسلهای قبلی این محصول نقطه ضعفی به نام تعداد کم برنامکهای قابل نصب کاملا مشهود بود؛ اما در نگارش جدید آن طیف گستردهای از برنامکهای قابل نصب بهعنوان بخشی از محتواهای پایان ناپذیراپل در دسترس شما قرار دارد.
یکی از مشکلات اپل تی وی محدودیت اپل در پخش فرمتهای تصویری است به شکلی که برای شما ممکن نیست فایلهای تصویری با پسوند MKV یا DivX را پخش کنید. هر چند با نصب و استفاده از یک برنامک تبدیل فایلهای تصویری، میتوانید فرمت مورد نیاز را داشته باشید، اما یکی از اولین نیازهای هر وسیلهای آسانی استفاده از آن است. به هر حال برخی کاربران این دستگاه را نیز جیلبریک کردهاند تا به شکل دیگری از فیلم و موسیقی خود لذت ببرند.
قابلیت کلیدی: یکی از کارآمدترین ویژگیهای اپل تی وی قابلیت ایر پلی است که با آن میتوان هر آنچه را در آیفون، آیپد و دیگر وسایل iOS موجود است بسادگی در تلویزیون تماشا کرد. هرچند شاید کیفیت بعضی عکسها و فیلمهایی که در صفحه نمایش کوچک آیفون خود دارید در یک تلویزیون 50 اینچی چندان دلچسب نباشد اما وجود اپل تی وی شاید شروعی باشد برای ارتقای کیفیت آنچه میبینید و میشنوید. که در همین حد هم تماشای عکسهای موجود در آلبومهای مختلف بهوسیله مدیریت کارآمد اپل تجربه جذابی است.
قیمت: 289 هزار تومان
نکته: قیمت محصولات فوق ممکن است در مناطق مختلف و شهرهای کشور متفاوت باشد و به علت اینکه بین زمان نگارش و چاپ مطلب فاصله زمانی وجود دارد، ممکن است باتوجه به شرایط بازار دستخوش تغییر شود./ ضمیمه کلیک
مترجم: جواد ودودزاده
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت