به گزارش سایت رسمی بانک مرکزی در این ابلاغیه آمده است: با اشاره به توافق انجام شده بین مدیران عامل بانکها و موسسات اعتباری مجاز در حضور رئیس کل بانک مرکزی در تاریخ 3 اردیبهشت 1392 و با عنایت به هماهنگیهای صورت گرفته در کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی و شورای هماهنگی بانکها درباره نرخهای سود سپردهها، به این وسیله به آگاهی میرساند وفق توافق انجام شده، این بانک ضمن تائید و حمایت از تصمیمات مذکور، به اجرای دقیق جدول نرخهای سود مطروحه نظارت داشته و با موارد تخلف در چارچوب ضوابط قانونی برخوردخواهد کرد.
مقتضی است، دستور فرمایید مراتب در اسرع وقت به تمام شعب و واحدهای ذیربط اعلام و برحسن اجرای آن نظارت مستمر اعمال شود. انتظار میرود ضمن اجرای دقیق نرخهای مورد توافق از ارائه و اعلام هرگونه محصولی که نرخ موثر آن بیشتر از نرخهای مندرج در جدول مورد توافق باشد، اکیدا خودداری شود.
براساس این جدول نرخ سود سپردههای بانکی کوتاه مدت و یکساله 10 تا 22 درصد تعیینشده است.
در همین حال با ابلاغ رسمی نرخ های جدید سود تسهیلات توسط بانک مرکزی ، رئیس کانون بانکهای خصوصی از اجرای نرخهای جدید سود در بانکهای خصوصی از امروز (چهارشنبه) خبر داد.
احمد طاهری بهبهانی در گفتوگو با واحد مرکزی خبر با بیان اینکه به منظور ایجاد ثبات و نظم در بازار در جلسه اخیر مدیرانعامل بانکهای خصوصی و شورای هماهنگی بانکهای دولتی درباره رعایت نرخهای جدید سود به سپردههای بانکی تصمیمگیری شد، افزود: بر اساس این تعهد که مدیران عامل بانکهای خصوصی دادهاند از امروز مقرر شده است برای سپردههای یکماهه 10 درصد، سپرده سه ماهه 12 درصد، سپرده شش ماهه 16 درصد، سپرده 9 ماهه 18 درصد و برای سپردههای یکساله و بیشتر نیز 22 درصد سود تعلق گیرد.
وی تاکید کرد: این تفاهمنامه که بانک مرکزی نیز از آن مطلع شده و موافق آن است، تلاش میکند بانکها را از حرکت به سمت پرداخت سودهای سپرده درازمدت بیش از پنج ساله منع کند.
طاهریبهبهانی تصریح کرد: تاکنون بانکهای خصوصی براساس تغییرات در بازار آزاد نیازهای تامین بودجههای جاری خود را تامین میکردند که این امر حتی منجر به رقابت میان بانکها نیز شده بود.وی افزود: هر چند هنوز برای تسهیلات سقفی در نظر گرفته نشده است، اما انتظار میرود با اجرای پرداخت نرخهای جدید به سپردههای بانکی، نرخ سود تسهیلات نیز به همان میزان کاهش یابد.
طاهریبهبهانی ابراز امیدواری کرد با عملی شدن تعهد بانکهای خصوصی به اجرای پرداخت نرخهای جدید به سپردهها، هزینههای اضافی و جاری بانکها نیز جبران شود.
وی گفت: نرخهای جدید، مدت زمان خاصی ندارد و براساس شرایط بازار و در وضعی که نقدینگی دست مردم وجود داشته باشد، به همین شکل ادامه مییابد.
طاهری اضافه کرد: اگر کمبود نقدینگی در بازار به بانکها فشار بیاورد، ممکن است بانکها درصد بیشتری برای جذب سپردهها پرداخت کنند.
رئیس کانون بانکهای خصوصی به نحوه پرداخت سپردههایی که پیش از این به بانکها سپرده شده است، گفت: بر اساس نرخ قرارداد سپردهگذار با بانک و تا سررسید خودش ادامه مییابد.طاهری ضمن ابراز خوشبینی از تعهد اخلاقی بانکها برای اجرای این طرح، از آمادگی مدیران عامل موسسات اعتباری هم برای اجرای نرخهای جدید سود سپردهها خبر داد.
وی ابراز امیدواری کرد نرخهای جدید سود بانکی باعث رونق بخش تولید کشور شود.
برنامه بانک مرکزی برای تعیین نرخ سود از سوی بازار
از سوی دیگر، قائممقام بانک مرکزی گفت: این بانک قصد دارد که تعیین نرخ سود تسهیلات را برعهده بازار قرار دهد و با رقابتی که بین بانکها وجود دارد، نرخهای سود سپرده و تسهیلات به آرامش برسد.
به گزارش تسنیم، اکبر کمیجانی در جمع خبرنگاران در مورد نرخ سود تسهیلات بانکی پس از مشخص شدن نرخ سود سپردهها، افزود: وضع نرخ سود تسهیلات بانکی در حال بررسی است و گزارش آن به شورای پول و اعتبار ارائه خواهد شد.
وی اظهار امیدواری کرد که با آرامبخشی در نرخ سود سپردهها، اثرات آن بر نرخ سود تسهیلات هم مشخص شود.
کمیجانی در پاسخ به این پرسش که آیا نظر بانک مرکزی تعیین نرخ سود تسهیلات از سوی خود بانکهاست، گفت: همانطور که نرخهای سود سپرده با توافق بانکها مشخص شد، نرخ سود تسهیلات هم این گونه تعیین میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا تعیین نرخ سود یکساله تا پنج ساله 22 درصد، موجب انتقال سپردههای بلندمدت به سمت سپردههای یکساله نمیشود، اظهار کرد: با توجه به کاهش نرخ تورم در ماههای اخیر، بانکها درخصوص نرخ سود سپردهها باید شرایط کاهش نرخ تورم را مدنظر قرار دهند و فکر میکنم در صورتی که این مساله مورد توجه قرار نگیرد، تعهد پرریسکی برای بانکها بهوجود میآید.
وی افزود: دلیل اصلی و توجیه این تفاهم ایجاد شده آگاهی و بصیرت بانکها از شرایط اقتصادی کشور بوده است.
قائممقام بانک مرکزی در پاسخ به پرسشی دیگر درخصوص هدفگذاری بانک مرکزی برای نرخ رشد نقدینگی در سال 93، گفت: هدفگذاری بانک مرکزی برای سال جاری رشد نقدینگی 23 تا 25 درصد است، اما این مسالهای است که در طول سال قابل تجدیدنظر است. وی درخصوص انتشار اوراق مشارکت از سوی بانک مرکزی نیز اظهار کرد: فعلا برنامهای برای انتشار اوراق مشارکت در دستور بانک مرکزی نیست.
وجوه سهامداران بانک آریا بازگشت داده خواهد شد
رئیس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار سرمایهای گفت: وجوه پذیرهنویسان بانک آریا که لغو مجوز شده بزودی به آنان مسترد خواهد شد.
در بیستویکم اسفند 89 خبر پذیرهنویسی بانک آریا منتشر شد در حالی که پذیرهنویسی با انتشار 200 میلیارد تومان اوراق همراه بود و بقیه سرمایه که 200 میلیارد تومان دیگر بود باید توسط گروه آریا تامین میشد، با انتشار خبر پذیرهنویسی، خبر داغ اختلاس 3000 میلیاردی و ارتباط آن با بانک آریا موجب شد تا ادامه فعالیت این بانک متوقف شود. در نهایت نیز بانک مرکزی مجوز بانک آریا را لغو کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه، غلامرضا ابوترابی در این باره اظهار کرد: پیرو پیگیریهای انجام شده از دادستان کل کشور درباره استرداد وجوه مربوط به پذیرهنویسان بانک آریا، اسامی اشخاص حقیقی و حقوقی که میبایست مبالغ مربوط به پذیرهنویسی اولیه بانک مذکور به آنان مسترد شود، توسط دادستان کل کشور به این سازمان اعلام شده است.
وی افزود: بر این اساس هماهنگیهای لازم با مسئولان بانک مرکزی و بانک ملت صورت گرفته و بزودی وجوه مربوط به پذیرهنویسان اولیه بانک آریا (سهامی عام در شرف تاسیس) که مورد تائید دادستان کل کشور است، به آنان مسترد خواهد شد.
رئیس اداره نظارت بر ثبت و انتشار اوراق بهادار سرمایهای همچنین اظهار کرد: نحوه و زمان پرداخت وجوه مربوط به پذیرهنویسان بانک یادشده بزودی به اطلاع تمامی پذیرهنویسان خواهد رسید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت