اسحاق جهانگیری امروز در مراسم هفته سلامت که در سالن همایشهای رازی برگزار شد گفت: همه دستگاهها باید به حوزه سلامت کمک کنند اما وزارت بهداشت متولی است و با برنامهریزی که میکند این موضوع را در دستور کار قرار میدهد.
وی ادامه داد: در درمان دغدغههای جدی مطرح است و با اینکه وضع پزشکیمان مطلوب است. امروز به نقطهای رسیدهایم که از کشورهای دیگر برای درمان به ایران میآیند و نمیتوانیم نسبت به توانمندی پزشکانمان تردید کنیم اما امروز درمان اصلیترین دغدغه مردم کشور است.
جهانگیری گفت: بعضی از مردمی که در طبقه متوسط و پایین اقتصادی هستند اگر عضوی از خانوادهشان بیمار شده، به جراحی و درمان نیاز داشته باشد به زیر طبقه متوسط و به مرحله خط فقر نزدیک میشود و به نحوی درگیر میشود که به سرعت از نظر اقتصادی دچار بحران میشود.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: این وضعیت مطلوب هیچ کس نیست تا مردم ما این وضعیت هزینه درمان را تحمل کنند. این وضعیت با هیچ استانداردی مورد قبول نیست به همین دلیل رئیس جمهور موضوع سلامت را محور اصلی کار دولت قرار داد و یکی از اولویتهای اصلی کاهش هزینههای درمان از جیب مردم در نظر گرفته شد.
وی با تأکید بر اینکه برای اجرای چنین اولویتی نیاز به تأمین مالی وجود داشت گفت: این دولت در شرایط اقتصادی سختی کار خود را آغاز کرد. زمانی به تورم 40 درصدی و رکود اقتصادی منفی ۵.۸ درصدی وجود داشت به طوری که در 50 سال اخیر در هیچ یک از آمار ثبت شده این رقمها وجود نداشته است و زمانی کار را شروع کردیم که برخی برنامههای اساسی مانند اجرای هدفمندی یارانهها با مشکلات زیادی روبهرو شده بود.
وی با اشاره به اینکه از بحث هدفمندی یارانهها علاوه بر سایر بخشها، سلامت بهره میگیرد گفت: با شروع طرح هدفمندی یارانهها سایر اهداف فراموش شد و فقط هدف اصلی توزیع یارانهها قرار گرفت و نتیجه آن این شد که با سالانه 12 هزار میلیارد تومان کسری مواجه شویم چرا که سالی 42 هزار میلیارد تومان در بحث یارانهها توزیع میشود.
جهانگیری تصریح کرد: در حالی که 30 هزار میلیارد تومان آن از درآمدها کسب میشد و برای 12 هزار میلیارد آن که با کسری مواجه شدیم. مجبور شدیم از اعتبارات وزارتخانههای آموزش و پرورش، بهداشت، دانشگاهها و طرحهای عمرانی کم کنیم تا 45 هزار تومان را بتوانیم به موقع به مردم پرداخت کنیم.
وی افزود: بنابراین نتیجه گرفتیم اگر منابع جدید ایجاد شده به اولویتهای سلامت داده شود وضعیت بهتر خواهد شد البته قبول داریم فشارهایی بر مردم وارد میشود اما فشارها بر عدم اجرا و کسری یکی پس از دیگری دیگر بخشها را از پا در خواهد آورد.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: در اجرای برنامه دوم هدفمندی بخشی از کسری جبران میشود و از منابعی که حاصل میشود به سلامت و امنیت غذایی داده خواهد شد چرا که بر اساس گزارشهای ارسالی گروهی از مردم امنیت غذایی ندارند و در بدترین شرایط زندگی میکنند به همین دلیل قرار است امنیت غذایی افراد تأمین شده و درمان اصلاح شود.
جهانگیری گفت: اگر منابعی باقی ماند در تولید و اشتغال صرف خواهیم کرد. این در حالی است که در اواخر اسفند 2800 میلیارد تومان با پیگیری وزیر بهداشت به عنوان منابع جدیدی به غیر از بودجه وزارت بهداشت به این وزارتخانه داده شد و 4800 میلیارد تومان از اجرای هدفمندی یارانهها برای سلامت پیشبینی شده که پرداخت میشود.
وی تصریح کرد: همچنین این امکان در مجلس فراهم شد که 3 هزار میلیارد تومان به وزارت بهداشت داده شود به این ترتیب در مجموع 10 هزار میلیارد تومان به این وزارتخانه و حوزه سلامت تزریق میشود و علیرغم دادن این اعتبارات میدانیم مشکلات فراتر از این ارقام است و انتظار نداریم راه چند ساله را سریع بپیماییم.
جهانگیری اظهار کرد: دولت در شرایط بد اقتصادی منابع قابل توجهی را برای اصلاح درمان اختصاص داده و باید نظام سلامت از اعتماد دولت استفاده کند و انتظار دولت را که کارایی مطلوب است تأمین کند تا از این طریق مردم احساس کنند که در پایان سال نسبت به سال گذشته در بحث درمان اتفاق قابل لمسی رخ داده است.
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: اگر این چنین شود مردم به قولهایی که دولت میدهد اعتماد میکنند و از این طریق میتوانیم برای کارهای بزرگتر از مردم کمک بخواهیم و مردم حمایت بیشتری خواهند کرد. در عین حال دولت مصمم است مشکلات اقتصادی و گرههای زندگی مردم را برطرف کند و در این میان از همه نخبگان و صاحبنظران انتظار داریم به دولت کمک کنند.
وی افزود: از همه صاحبنظران میخواهیم سیاستهای دولت را نقد کنند اما نقد با تخریب تفاوت دارد .اگر برنامههای سیاسی ما اشتباه است بگویید چگونه حرکت کنیم و اگر صحبت از منافع ملی شد دیگر مصلحتی وجود ندارد که به آن ورود کنیم چرا که مصلحت کشور بر مصلحت اعضا و جناحهای سیاسی میچربد.
جهانگیری گفت: بسیاری از افراد صاحب نفوذ به دولت فشار آوردند که عدهای را از دریافت یارانه حذف کنند اما زمانی که دولت دید این اقدام با تندی همراه خواهد بود انصراف را بر عهده خود مردم گذاشت تا هر کسی که احساس میکند این پول در زندگیشان اثری ندارد اقدام به انصراف کنند.
وی افزود: اما بعضی از معترضان این فضا را مخدوش کردند و اعلام میکنند که جشنی در فلان کاخ برگزار شد و دولت بریز و بپاش کرده است و با انگیزههایی، این مطالب غیرمستقیم به مردم داده میشد که انصراف ندهند یا اساماسهایی میدادند که مانع انصراف آنها شوند با این وجود 2 میلیون و 400 هزار نفر تاکنون از یارانهها انصراف دادهاند و هنوز هم روند انصراف ادامه دارد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین در حاشیه این مراسم گفت: افزایش حاملهای انرژی و قیمت نفت و گاز در شرایطی تعیین شد که با توجه به شرایط اقتصادی کشور کمترین حالت را در نظر گرفتیم و در واقع کمترین سناریویی بود که میتوانستیم قیمتها را افزایش دهیم. (فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد