ابتلا به این بیماری در کودکان، بخصوص در سنین قبل از مدرسه بین شش تا 10 بار در سال کاملا طبیعی است.
علائم سرماخوردگی معمولا پس از یک تا سه روز بعد از تماس با ویروس سرماخوردگی بروز میکند و شامل گرفتگی یا آبریزش بینی، خارش گلو یا گلو درد، سرفه، سردرد یا بدن درد، آبریزش از چشم، تب پایین و احساس خستگی مختصر است.
با پیشرفت سرماخوردگی ترشحات بینی میتواند بتدریج غلیظتر و زرد رنگ یا سبزرنگ شود و این علامت بهتنهایی نشانه چرکی شدن راههای هوایی کودک نیست. با توجه به شیوع زیاد سرماخوردگی در کودکان لازم است در مورد درمان این کودکان نکاتی را مطرح کنیم.
گرچه مادران معمولا دوست دارند هر کاری که میتوانند انجام دهند تا علائم سرماخوردگی در کودکشان بهبود یابد، اما پزشکان داروهای ضدسرفه را برای خردسالان زیر چهار سال توصیه نمیکنند.
در صورتی که سرماخوردگی کودکتان خفیف بوده و دچار بیماری دیگری نیز نباشد و سرفههای شدید یا تنگی نفس نداشته و سابقه آسم نیز ندارد، پیشنهاد میشود کودک خود را به استراحت زیاد تشویق کنید مایعات زیاد بجز آبمیوههای صنعتی و نوشابه به کودک بدهید.
برای درمان گرفتگی بینی از قطرههای محلول آب نمک موجود استفاده کنید. از کودک بخواهید در حالی که دوش آب باز است در فضای بخار کرده حمام و خارج از وان بنشیند و بخار آب گرم را تنفس کند.
گفتنی است هیچ دارویی نمیتواند باعث شود ویروس سریعتر از بدن کودک خارج شود، اما میتوان با اطمینان از این که او به مقدار لازم استراحت کرده و مایعات کافی دریافت میدارد، به او کمک کنید تا احساس بهتری داشته باشد.
در صورت بروز علائمی مانند تب بالای 39 درجه،وجود لرز یا تعریق، ادامه تب بیشتر از سه روز، وجود استفراغ یا درد شکم، خواب آلودگی غیرعادی و تغییر وضعیت هوشیاری، سر درد شدید، وجود تنفس مشکل، ایجاد خس خس شدید، گریه و بیقراری مداوم، شروع گوش درد شدید، سرفه مداوم و آزار دهنده به پزشک مراجعه کنید.
برای پیشگیری از سرماخوردگی باید دستها را چند بار در روز و به طور کامل با آب و صابون شست. استفاده از دستمال کاغذی در موقع سرفه و عطسه صورت گیرد و سپس دستمال دور انداخته شده و دستها شسته شود.
بایدبه بچهها آموزش داد وقتی دستمال ندارند، هنگام سرفه و عطسه بهجای دستها، آرنج را جلوی دهان خود بگیرند. از ظروف مشترک مانند لیوان و قاشق استفاده نشود، با افراد سرماخورده تماس طولانی نداشته باشند و از بوسیدن و صحبت کردن نزدیک با این افراد اجتناب شود.
دقت لازم در مورد بهداشت مهدهایکودک انجام گرفته و از ورود کودکان بیمار به آنجا ممانعت به عمل آید. هنگام ابتلای کودکتان بخصوص در سن کمتر ازشش ماه به سرماخوردگی از مصرف داروها حتی داروهای ضد تب و ضدسرفه گیاهی بدون مشورت با پزشک کودک اجتناب کنید.
دکتر فریبا شیروانی - متخصص اطفال و فوقتخصص عفونی اطفال
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد