« نباید برخی بی قیدی ها و بی مبالاتی ها به دنیای هنر مذهبی رسوخ کند»

هشدار رهبر معظم انقلاب به مداحان

یک مطالبه مهم

روز گذشته همزمان با ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها و به سنت ماضی، جمعی از شاعران، مداحان و ذاکرین اهل بیت علیهم‌السلام مهمان حسینیه امام خمینی(ره) بودند تا شمیم دل‌انگیز فضائل و مناقب فاطمی در دیدار آنها با رهبر انقلاب فضا را معطر کند.
کد خبر: ۶۶۵۲۵۹
یک مطالبه مهم

با مرور رهنمودهای رهبر انقلاب در روز گذشته و همچنین دیدارهای مشابه در سه سال اخیر که با مداحان و شاعران داشته‌اند، متوجه می‌شویم که افزون بر مسائل روز که بنا به شرایط متغیر است، کلیدواژه‌هایی مهم همواره مورد تاکید و مطالبه ایشان قرار گرفته است که اهمیت محتوا و انتخاب شعر برای مداحی و ذکر مصیبت برجسته‌تر می‌نماید، شاهد آن مرور این فرازها از بیانات رهبری‌ است:

1- «گاهی یک بیت شعری که شما می‌خوانید، از یک ساعت بحث مستدل یک گوینده‌ ماهر تأثیرش در دل‌ها بیشتر است. خوب، این خیلی ظرفیت بزرگی است؛ از این ظرفیت باید خوب استفاده کرد، شعری که می‌خوانید، شعر معرفت باشد، شعر آموزنده باشد» (13 خرداد 1389)

2- «شعر یکی از نمادهای برجسته هنر است. هر بافته‌ نظمی، شعر نیست؛ شعر خصوصیات خودش را دارد؛ باید شعر خوب انتخاب کرد. خوشبختانه شعرای خوبی هم داریم؛ شعرایی که درباره اهل‌بیت (علیهم‌السّلام) با زبان‌های مختلف می‌سرایند و زیبا و شیوا و خوب می‌سرایند؛ و وقتی شما مشتری‌اش باشید، این تقاضا، عرضه را هم به دنبال خودش می‌آورد.» (سوم خرداد 1390)

3- «وقتی شعر خوب بود، وقتی استخوان‌بندی شعر، الفاظ شعر، خوب بود - شعرِ خوب، با مضمون خوب - تأثیرش بیشتر هم هست؛ بعلاوه که سطح ذهن مردم و فکر مردم را هم بالامی‌آورد.»
(23 اردیبهشت 1391)

4- انتخاب «مضمون و محتوای آموزنده و آگاهی‌بخش» یک ضرورت در هنر ستایشگری اهل بیت است، نوحه‌های آگاهی‌بخش و بیدارگری که در دوران شور و هیجان انقلاب اسلامی در سراسر کشور سروده و خوانده می‌شد، تأثیر شگرفی در پیروزی انقلاب اسلامی داشت. (دیدار روز گذشته)

با توجه به اهمیت این موضوع و برای پاسخ به این مطالبه مهم، به نظر می‌رسد مهم‌ترین راهکار، پیوند هرچه بیشتر میان اهالی قلم، شاعران و نویسندگان متعهد و آیینی با جامعه مداحان است، برپایی نشست‌های مشترک در طول سال، تبادل نظر و انتقال تجربه‌ها و آشنایی بیشتر حتی در قالب یک انجمن ادبی می‌تواند تا حدود زیادی به تغذیه و تعمیق ادبی هیات‌های مذهبی بینجامد. قطعا نهادهایی مانند خانه مداحان یا حوزه هنری به عنوان پایگاه هنر و ادب انقلابی و آیینی در این میان نقشی پررنگ‌تر باید ایفا کنند.

سینا علی‌محمدی - دبیر گروه فرهنگ و هنر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
مراقب دروغِ راست باشیم

دکتر اکبر نصرالهی، استاد ارتباطات و رسانه با اشاره به پدیده تازه این روزها، از وارونگی افکار عمومی می‌گوید

مراقب دروغِ راست باشیم

نیازمندی ها