
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
هتلهای عجیب و غریب در دنیا کم نیستند. زمانی که صحبت از هتلهای متحرک به میان میآید، بیشتر افراد به یاد کاروانهای بزرگ و کوچکی میافتند که این روزها قیمت باکیفیتترین و تجملیترینشان به میلیون دلار سنجیده میشود، اما نگران نباشید. برای آن که بتوانید سوار بر هتلی متحرک به دل جاده بزنید و هر زمان که خسته شدید در هتل آماده به خدمتتان اندکی استراحت کنید، نیازی نیست که حتما میلیونر باشید. قصه این اتوبوس سبز که اکنون هتلی متحرک و مجلل است از سیستم حمل و نقل مترو میدلنز غربی در انگلستان آغاز شد.
مالک جدید بخش ترابری میدلنز، تصمیم به فروش وسایل نقلیه قدیمی و نو کردن آن گرفت. این اتوبوس را یکی از شرکتهای خصوصی در حوزه بوتیک هتلهای لندن به را مبلغ 7500 دلار (حدود 22 میلیون تومان) در حراجی خرید. پس از بررسی تمام جوانب، داخل اتوبوس به منظور طراحی هتل، به طور کامل تخریب و به شیوه نوین آن ساخته شد. هماکنون این هتل سیار دارای سه اتاق خواب شیک، سرویس بهداشتی و حمام، یک پذیرایی کوچک و یک آشپزخانه است. نکته جالب در خصوص آشپزخانه این اتوبوس، اجاق گاز آن است که بسیار زیبا طراحی شده و با انرژی حاصل از سوختن چوب کار میکند و به نوعی باربیکیو نیز محسوب میشود. هماکنون محل استقرار اصلی این هتل سیار در حومه شهر ساسیکس است. پروژه اتوبوس هتلی آنچنان در انگلستان مورد استقبال قرار گرفت که صاحبان آن تصمیم گرفتند تعداد این اتوبوسها را به شش عدد افزایش دهند.
چای خوری در کافه دوربین
خلاقیت و نوآوری در دنیای امروز بزرگترین کلید موفقیت محسوب میشود. این ابزارها شاید در معماری ارزشی چند برابر پیدا میکند. ابداع ساختمانهایی با طراحیهای منحصر به فرد که نام خالق آن را تا سالیان سال زنده نگه میدارد، بزرگترین آرزوی هر معمار هنرمندی است. امروز در نقاط مختلف جهان میتوان ساختمانهایی با معماریهای عجیب و غریب بسیاری را دید که بر همین مبنا ساخته شده است.
یکی از این ساختمانهای جالب توجه کافهای است که به شکل دوربین طراحی شده است. این کافه که در دو طبقه ساخته شده دارای دو پنجره بزرگ دایرهایشکل است که به جای شیشه در آن لنزهای غولپیکر دوربین عکاسی تعبیه شده است. این کافه دوربین روی تپههایی سرسبز در کره جنوبی ساخته شده است و به مهمانانش چشماندازهایی وسیع از مناظر اطراف هدیه میدهد. این نخستین بار است که یک ساختمان به شکل یک شیء غولپیکر ساخته شده است. کافه دوربین متعلق به یک خلبان سابق هلیکوپترهای ارتشی است. این ارتشی بازنشسته علاقه بیحدی به عکاسی و ابزارهای مرتبط با آن داشته و این اشتیاق فراوان سبب خلق چنین ایده جالبی شده است. حضور در کافه دوربین علاوه بر تماشای چشماندازهای زیبای طبیعی، جذابیتهای دیگری نیز دارد. در طبقه اول این ساختمان عجیب، طیف گستردهای از دوربینهای مختلف حرفهای و غیرحرفهای قدیمی در اندازههای مختلف به نمایش گذاشته شده است. در طبقه دوم نیز مجموعه عکسهای گرفته شده از سوی صاحب کافه روی دیوارها جلبنظر میکند. از دیگر جذابیتهای کافه دوربین، دستمالهای کاغذی و حولههای آن است که همگی شبیه فیلم دوربین طراحی و ساخته شده است.
هم دوچرخه هم چادر
این روزها طبیعت طرفداران و مدافعان بسیاری دارد. حتی برخی از مشهورترین چهرهها نیز تلاش میکنند با حضور در برنامههای حمایت از طبیعت شرکت کرده و به نوعی به حفظ هر چه بیشتر مادر زمین کمک کنند. استفاده از وسایل نقلیهای که کمترین آلودگی و مشکلات محیط زیستی را ایجاد میکنند، از مهمترین راهکارهای حمایتی محسوب میشود. دوچرخه یکی از این راهکارهاست که هم به حفظ محیط زیست کمک میکند و هم به بهبود سلامت افراد، اما چگونه میتوان تمامی بار و بنه سفر را بر دوش خود و روی دوچرخه حمل کرد. چادر شاید سنگینترین وسیله هر طبیعتگردی است که نمیتوان آن را به همراه نبرد، اما سازندگان خلاق، برای این بار سنگین، راهحل خوبی یافتهاند.
بتازگی دوچرخهای ساخته شده که یک چادر در تایر چرخ جلویی آن تعبیه شده است. بر این اساس طبیعتگردان میتوانند براحتی و سبکباری تنها سوار بر دوچرخه خود شده و به گشتهای کوتاه و طولانی بروند. سه طراح خلاق این دوچرخه، این چادر را به گونهای در محفظه چرخ جلو جا دادهاند که نهتنها به لاستیک فشاری وارد نمیکند، بلکه در حفظ باد و سلامت آن نیز تاثیرگذار است. ضامنهای طراحی شده برای باز و جمع کردن این چادر نیز بسیار هوشمندانه طراحی شده و کار با آنها نسبت به چادرهای معمولی راحتتر و سریعتر است. جاسازی چادر در تایر دوچرخه حجم بالایی از کولههای طبیعتگردان را خالی کرده و به کم شدن فشار ناشی از وزن کولهپشتیهای مسافرتی بر کمر انسان نیز میانجامد.
اعتراضی که رنگین شد
شهر استانبول مدتی است با تغییر چهره جالبی مواجه شده است. شهری که قلب تپنده ترکیه لقب گرفته، همیشه چهرهای خاکستریرنگ داشت. قصه حضور رنگهای درخشان و زنده رنگینکمان در شهر استانبول از پیرمردی شصتوچهار سالهای به نام حسین ستینل آغاز شد.
این مهندس بازنشسته که از شرایط محله خود راضی نبود و آن را فاقد روح میدید، تصمیم گرفت با صرف هزینهای 800 دلاری (حدود 2.5 میلیون تومان) به رنگآمیزی پلکان عمومی نزدیک خانهاش اقدام کند.
ستینل تمام پلکان طول و دراز محل سکونتش را براساس ترتیب رنگهای رنگینکمان رنگآمیزی کرد. او هدف از این کار را احترام به طبیعت و زیباتر کردن محیط زندگیاش اعلام کرد. هنوز چند روزی از این حرکت مردمی نگذشته بود که کارگران شهرداری این رنگینکمان زیبا را با رنگ خاکستری پوشاندند. ستینل برای مقابله با این اقدام شهرداری استانبول این بار از شبکههای اجتماعی در فضای مجازی کمک گرفت. این کار او سرآغاز یک اعتراض گسترده در میان شهروندان استانبولی شد که منشا آن نیز همچون سایر حرکتهای اعتراضی این روزها، شبکههای اجتماعی بود. مردم برای نشان دادن همدلی با این پیرمرد خوشذوق و نشان دادن اعتراضشان به رنگ بیجان خاکستری، شروع به رنگ کردن پیادهروها و پلکانهای نقاط مختلف شهر کردند. امروز در نقاط مختلف شهر استانبول میتوان نشانههای بسیاری از رنگینکمانهای بزرگ و کوچک دید. نتیجه این اعتراض هنری به شهرداری استانبول، سبب شد تا این شهر چهره تازهای به خود بگیرد و به شهر رنگینکمان معروف شود./ ضمیمه چمدان
آذر کمانی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
با مسعود کاویانی، درباره تاریخچه، روند شکلگیری و افقهای پیش روی رادیو معارف گفتوگو کردیم
گپوگفت «جامجم» با چند هنرمند رادیویی در آغاز سال جدید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با حجتالاسلام مصباحی مقدم دکتر پیغامی و دکتر صمصامی مطرح شد