او با حضور در تلویزیون این کشور اظهار کرد: «مردم آفریقای جنوبی! نلسون رولیهلاهلا ماندلای عزیز و دوست داشتنی از کنار ما رفت. ما امروز پدر خود را از دست دادیم. مبارزه خستگیناپذیر او برای آزادی، غرور را برای مردم کشورش به ارمغان آورد. انسانیت، مهربانی و تواضع او باعث شد تا محبوب همه انسانها در سراسر جهان شود.»
مردم آفریقای جنوبی گرچه از چند ماه پیش و با وخامت حال ماندلا خود را برای اعلام این خبر آماده کرده بودند، اما درگذشت او باز هم خبری ناراحتکننده و تلخ بود.
در این میان سیاستمداران و سران کشورهای جهان خود را برای حضور در مراسم تشییع جنازه ماندلا آماده میکردند. در نهایت روز نوزدهم آذر ورزشگاه ساکرسیتی شهرک سووتو در حومه ژوهانسبورگ محلی شد تا مردم و رهبران 91 کشور جهان برای آخرین بار با ماندلا وداع کنند. چند روز بعد نیز پیکر او در روستای زادگاهش در کونو به خاک سپرده شد.
گروگانگیری در کنیا
کنیا که به عقیده کارشناسان و تحلیلگران یکی از باثباتترین کشورها در شرق آفریقا به حساب میآید، عصر روز سی و یکم شهریور شاهد حادثه خونباری بود که در چند سال اخیر در این کشور بیسابقه توصیف شد. گروه شبهنظامی الشباب که از شاخههای القاعده در آفریقا به شمار میرود، آن روز به مرکز خرید تجاری وستلند در نایروبی در پایتخت کنیا حمله کرد. آن طور که منابع امنیتی گفتند مهاجمان بین ده تا 15 نفر بودند که پنج نفرشان در درگیریهای ابتدایی با نیروهای پلیس کشته شدند.
اما وجود همین چند نفر از اعضای الشباب کافی بود تا این گروگانگیری برای چند روز ادامه داشته باشد. برخی منابع تعداد گروگانها را 300 و برخی دیگر نیز حداکثر 50 نفر اعلام کردند. در این میان الشباب اعلام کرد دلیل انجام چنین حملهای پاسخ به حضور نظامیان کنیایی در سومالی است. در واقع از سال ۲۰۱۱، حدود 4000 نظامی کنیایی در جنوب سومالی حضور دارند و با شبهنظامیان مبارزه میکنند. در بحبوحه تلاشها برای پایان این بحران، منابع خبری نام یک زن را به عنوان رهبر پشت پرده این حمله اعلام کردند. این زن جوان بیست و نه ساله که به «بیوه سفید» معروف شد، سامانتا لوتوآیت انگلیسی بود که همسرش جرمی لیندسی، یک مسلمان انگلیسی و عامل انفجار هفتم جولای 2005 در متروی لندن بود.
در آن انفجار 56 نفر کشته شدند. آن طور که منابع گفتند، این زن جوان در سال 2007 همراه سه فرزند خود به کنیا رفت و تمام ارتباطات خود را با خانوادهاش در انگلیس قطع کرد و به شبکه تروریستی القاعده در شرق آفریقا ملحق شد. با تمام این اوصاف، گروگانگیری یاد شده پس از سه روز با 69 کشته و 170 زخمی خاتمه پیدا کرد. شهروندانی از کشورهای انگلیس، فرانسه، کانادا و هلند در میان کشتهشدگان قرار داشتند. نکته قابل توجه این بود که در میان حملهکنندگان نیز چند جوان آمریکایی و انگلیسی حضور داشتند./ جامجم
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفت و گو با دکتر محمدهادی همایون روند«ظهور» را از آغاز تاریخ تا بازه کنونی بررسی کرده ایم
عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی در گفتوگو با «جامجم»مطرح کرد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد