آیتالله عبدالله جوادی آملی در دیدار جمعی از اعضای برجسته شورای اسقفهای کاتولیک آمریکا که در محل بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء در قم برگزارشد با اشاره به نگاه اخلاقی اسلام به فناوریهای نظامی کشتار جمعی و مناسبات امنیتی بین دولتها و ملتها، آموزههای راستین حضرت عیسی علیهالسلام را یادآور شد و اظهارداشت: پیام مسیح(سلامالله علیه) این است که روزی که به دنیا آمد پاک و طیّب و طاهر بود و تمام دوران پرافتخارش را با طهارت و قداست گذراند.
وی افزود: روزی هم که از دنیا رحلت میکند در هر مقطعی باشد با طهارت، قداست این رهگذر را طی میکند، و در معاد با قداست و طهارت زنده میشود که در تمام این سه مقطع در هیچ گوشهای نه بیراهه رفته است نه راه کسی را بسته است.
این مفسر قرآن کریم ادامه داد: سیرهٴمسیح(س) همانند دیگر انبیای ابراهیمی(علیهمالسلام) برای ما اُسوه و درس است، آن حضرت فرمود، در تمام مدت عمرم نه بدی کردم نه بدِ کسی را خواستم، نه خودم بیراهه رفتم نه راه کسی را بستم، از میلاد تا رحلت، با سلامت پشت سر گذاشتم نه کسی را کُشتم نه کشتاری را تشویق کردم، نه قاتلی را حمایت کردم نه ظالمی را تأیید کردم.
رسالت علما در قبال سلاح کشتار جمعی
آیتالله جوادی آملی با انتقاد از ساخت سلاحهای کشتار جمعی توسط قدرتهای جهانی اظهار داشت: همه ما که موحّدیم و راه انبیا را پذیرفتیم، مکتب انبیای ابراهیمی برای ما سند است.
وی با بیان این مطلب که علمی را که خدا به داوود(ع) آموخت علم زرهبافی بود ادامه داد: خداوند فرمود؛ ما به داوود(ع) این قدرت را دادیم که آهن را نرم کند و با دستش نرم میکرد؛ اما با اینکه قدرت، با اینکه رهبری انقلاب را داشت، حکومت تشکیل داد.
مرجع تقلید شیعیان اضافه کرد: حضرت داوود(ع) از این قدرت مهم، جز برای درست کردن سلاح دفاعی استفاده نکرد، هرگز به این فکر نبود این قدرت الهی را در راه ساختن دشنه، شمشیر، تیر، نیزه، سلاح کشتار جمعی یا فردی به کار ببرد.
آیتالله جوادی آملی در خصوص استفاده حضرت سلیمان(ع) از قدرت الهی که در اختیار داشت، گفت: خداوند معدن مس را مثل سیل روان در اختیار حضرت سلیمان قرار داد و ایشان چنین قدرتی داشت که میتوانست از این مس، همه آلات و ادوات نظامی را فراهم کند، ولی هیچ یک از این کارها را نکرد، این پیامبر خدا، برای رفع نیاز خود و دیگران ظرف ساخت و از این قدرت خود سوء استفاده نکرد، و هیچ گونه سلاح کشتار جمعی یا فردی درست نکرد.
وی با بیان اینکه قرآن کریم میفرماید، قدرتی که در اختیار انسان هست برای بهرهبرداری حیات است نه مرگ، اظهار داشت: اگر در شرایط کنونی دنیای مسیحیّت و اسلام و سایر ادیان ابراهیمی به این توصیههای الهی و اسلامی عمل کنند جهان، گلستان خواهد شد و دیگری نیازی به جنگهای فرساینده نیست.
علمای مسیحی در میان مردم باشند
مفسر قرآن کریم، روحانیت مسیحی را به حضور در میان ملتها فراخواند و گفت: روحانیت، چه اسلام چه مسیحیّت، باید همواره در متن جامعه حضور داشته باشد و به عنوان اینکه وارثان انبیاء هستند جلوی کجروی و بدروی جامعه را بگیرند.
وی خطاب به علمای مسیحی ادامه داد: جریان سوزاندن گالیله کار تلخی بود که در غرب اتفاق افتاد، یک دانشمند به جُرم اینکه میگوید؛ زمین حرکت میکند باید او را تشویق کرد نه او را سوزاند.
آیتالله جوادی آملی گفت: گالیلهسوزی دیروز و قرآنسوزی امروز که متأسفانه در برخی از کلیساها رخ داد، نشانه بیمِهری نسبت به حقایق دین است.
هشدار نسبت به وقوع جنگی دیگر
وی افزود: در جنگ جهانی اول و دوم که در غرب اتفاق افتاد، اگر مسیحیّت حضور فعال میداشت راه مسیح (سلامالله علیه) را طی میکرد، تبلیغش با تعلیم و تزکیه همراه بود هرگز جنگی راه نمیافتاد.
استاد برجسته حوزه با اشاره به بحران «شبه جزیره کریمه» گفت: متأسفانه غرب دم از دموکراسی میزند، و دستش روی ماشه بمب اتم است، اگر جنگ جهانی سوم رخ دهد دیگر کسی روی زمین نمیماند.
این مرجع تقلید تصریح کرد: بر علمای اسلام و مسیحیّت لازم است که به فکر حیات این مردم باشیم، برای، اندکچیزی دو ابرقدرت صفآرایی میکنند؛ بر همه ما لازم است که آن کار تبلیغی و تعلیمی را داشته باشیم.
آیتالله جوادی آملی گفت: ساختن سلاحهای کشتار جمعی برای همه ممنوع باشد و هر کشوری که دارای این سلاح است آن را محو کند و یک زندگی عاقلانه داشته باشیم تا ما هم مانند مسیح (سلامالله علیه) بگوییم﴿وَ السَّلامُ عَلَیَّ یَوْمَ وُلِدْتُ وَ یَوْمَ أَمُوتُ وَ یَوْمَ أُبْعَثُ حَیًّا﴾.
در پایان این دیدار سخنگوی شورای اسقفهای کاتولیک آمریکا در سخنانی با تشکر از حضرت آیتالله جوادی آملی، دیدگاههای ایشان را بسیار راهگشا دانست و گفت: دیدگاههایی که شما بیان کردید کاملاً مطابق با دیدگاههای ماست و همگی انتظار پیوست به ابدیّت با خدای یگانه را انتظار میکشیم و این به این معناست که در دنیا باید از تخریبهایی که در شأن انسان نیست دوری کنیم و همچنین انشاءالله بتوانیم از اشتباههای گذشتهمان یاد بگیریم مثل اشتباهات جنگ جهانی اول و دوم تا آموزههای دینی بتواند در عالَم حاکمیت پیدا کند و بتوانیم ما اهمیت حیات را روی آن تأکید کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما از کلیسا همواره نابودی سلاح هستهای را خواستار بودهایم و از دولت خود خواستیم که به این سَمت حرکت کنند و از آنجا که احساس میکنیم که نظرمان خیلی نزدیک به هم است کاش بتوانیم در این مسیر همکاری مستمرّی با هم داشته باشیم.( باشگاه خبرنگاران)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت