و اکنون نمک‌های تقلبی

عسل قلابی، گوشت چرخ‌کرده تقلبی، تخم‌مرغ مساله‌دار، سوسیس و کالباس قلابی، خاویار بدلی و زعفرانی که با دوز و کلک، زعفران شده کم بود که حالا نمک‌های قلابی هم از راه رسید.
کد خبر: ۶۵۶۰۸۳
و اکنون نمک‌های تقلبی

یک بسته نمک تصفیه شده که غل و غش در آن نباشد و واقعا نمک باشد، نهایتا می‌شود 500 تومان که برای مصرف‌کننده و تولیدکننده سود دارد، اما سودجویانی که حتی می‌کوشند با دانه‌های شور نمک، کام مصرف‌کننده را تلخ کنند، به سودهای منطقی قانع نیستند و از تولید نمک‌های قلابی و درآمدهای شبهه‌دار دست برنمی‌دارند.

شگرد این سودجویان را دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان نمک تصفیه ایران فاش می‌کند، شاید برای این‌که دغدغه سلامت مردم را دارد و شاید به این علت که سودجویان، نان هم‌صنفی‌های او را آجر می‌کنند.

به گفته او، نیمی از نمک‌های موجود در بازار که به اسم تصفیه شده فروخته می‌شود، تقلبی است و جز ضرر چیزی عاید مصرف‌کننده نمی‌کند؛ چون گرچه محصولی که روانه بازار شده بسته‌بندی‌های جذاب و پرزرق و برق دارد، ولی نمک درون آن تصفیه نشده و در عین حال که از ید در آن خبری نیست، میزان جیوه، سرب و آرسنیک در آن نیز بالاست.

بیایید مرور کنیم که در طول روز چه چیزهای آلوده دیگر بجز نمک را می‌خوریم، خوراکی‌هایی مثل سیب‌ زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی که چند روز قبل وزارت بهداشت آلودگی‌شان را تائید کرد و کم نیست تعداد مصرف‌کنندگانی که به احتمال زیاد به این محصولات آلوده، نمک آلوده پاشیده‌اند و به شوق گیاهخواری، نوش جان کرده‌اند.

اگر مردم از بابت خوردن خوراکی‌های آلوده بیمار شوند، باید سراغ چه کسی بروند؟ سراغ تولیدکننده‌ای که دانسته و آگاهانه دست به تقلب می‌زند و سرنوشت مصرف‌کننده برایش مهم نیست یا نهادهای مسئول که ساده‌انگارانه از کنار این موضوع می‌گذرند و سلامت مواد غذایی را به امان خدا رها کرده‌اند؟ بی‌شک در این ماجرا هم تولیدکننده و هم مسئولان نظارت بر تولید مقصرند؛ اولی به سبب روی آوردن به تقلب و دومی به علت نادیده گرفتن این دغلی‌ها که البته قصور دومی از اولی بیشتر است.

ناظران، چشم بیدار و گوش شنوای جامعه هستند که به محض به خطر افتادن منافع مردم موظفند سکوت را بشکنند، اما تا وقتی تیغ نظارت کند است، هر چیز تقلبی که وارد بازار شود و به خورد مردم برود، نباید مایه تعجب باشد.

مریم خباز - گروه جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲
الیاس دریابانی
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
۰
۰
واقعا جای تاسف كه درجه اهمیت سلامتی در جامعه تا این حد تنزل كرده .!!!
اشكان
-
۱۶:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۸
۰
۰
چرا باید اینطور باشه چرا مجوز بهداشت بهشون میدن ؟! شرف نداره اون مسولی كه رو میز نظارت نشسته به هر دلیلی قصور میكنه یا از روی بیسوادی یا گاه از روی مادیات كه بهش میرسه از اون شركت.... بابا تو این مملكت یك رقص هیپ پاپ دو ساعته تو فضا مجازی ظرف یك روز شناسایی میشن افراد و میگرنتشون یعنی نمیتونن یه كارخونه نمك كه ورودی داره مكان مشخص داره رو نظارت كنن !! شایدم براشون می صرفه اینجوری هم مردم علیل میشن هم اونا به نون و نوایی میرسن .خداروشكر ما اصلا تو ایران چیزی به نام رابطه نداریم اونی كه رو میز بهداشت و نظارت نشسته نون تواناییش رو میخوره ن ریشو دكمه بستننو ......... هه

نیازمندی ها