با این اوصاف موفقیتهای جدیدی در عرصههای بینالمللی در سال جاری برای زنان ورزشکار ثبت شد که حاکی از توانمندی بانوان فعال در عرصه ورزش است. مدالهای متعددی در رقابت بینالمللی برای رشتههای مختلف به دست آمد که البته برخی از آنها با توجه به اعتبار رقابتها اهمیت بیشتری دارند. تا پایان سال 92 چند روز بیشتر باقی نمانده و قرار نیست ورزشکاران زن در رقابتهای بینالمللی مهمی شرکت کنند. از همینرو میتوان نگاهی به برترینهای ورزش بانوان در سال 92 داشت.
صبا؛ تکستاره تنیس بانوان
با وجود اینکه رشته تنیس در میان بانوان چندان جدی گرفته نشده، اما تنیس بانوان در دو سال اخیر یک پدیده تمامعیار پیدا کرده است؛ پدیدهای بهنام صبا نجفی که هماکنون نفر نخست رنکینگ زیر 14 سال آسیاست. براساس آخرین ردهبندی، او همچنان در صدر برترینهای تنیس نوجوانان آسیا قرار دارد. علاوه بر دستیابی به این موفقیت بسیار بزرگ او توانست در رقابتهای قهرمانی زیر 14 سال دختران آسیا به مقام قهرمانی در هر دو بخش انفرادی و دو نفره برسد تا باز هم نام تنیس ایران را بر سر زبانها بیندازد. او پدیدهای استثنایی در ورزش بانوان است که به عضویت تیم منتخب غرب آسیا هم در آمده است. صبا نجفی قطعا جایگاهی ویژه در میان برترینهای ورزش بانوان در سال 92 دارد.
سریعترین دختر دونده ایران
مریم طوسی رکورددار دوی ۱۰۰ متر، ۲۰۰ متر و ۴۰۰ متر ایران است و به عنوان سریعترین دونده دختر ایرانی شناخته میشود. او نیز همانند سال گذشته در رقابتهای مهم برون مرزی برای تیم ملی بانوان مدالآوری کرد و اینبار در بازیهای کشورهای اسلامی دو مدال طلا گرفت. طوسی توانست در رقابتهای ۱۰۰ متر و ۲۰۰ متر صاحب دو مدال طلا شود و رکورد ایران در این رشته را نیز ارتقا دهد. طوسی در بازیهای داخل سالن هم در ماده 400 متر مدال طلا گرفت. البته لیلا رجبی را هم باید به فهرست برترینهای ورزش بانوان در سال 92 اضافه کرد. این پرتابگر وزنه در رقابتهای دوومیدانی قهرمانی آسیا در پونای هند با رکورد 18 متر و 18 سانتیمتر به مدال نقره رسید.
شهربانو و الهه، خواهران طلایی
ووشوی بانوان در سال 92 موفقیت بزرگی به دست آورد و در رقابتهای جهانی مالزی سه مدال طلا کسب کرد. خواهران الهه و شهربانو منصوریان و همچنین مریم هاشمی طلاییهای ووشوی ایران در این رقابتها بودند. خواهران منصوریان همانند سالهای گذشته به مدالآوری در رقابتهای بینالمللی ادامه دادند تا جایگاهی ویژه در میان شاخصترین چهرههای موفق ورزش زنان در سال 92 داشته باشند. مریم هاشمی به این دلیل در کنار آنها قرار نمیگیرد که در رقابتهای جهانی مالزی تنها با یک مسابقه قهرمان جهان شد. به هر حال ووشوی بانوان با کمک دو خواهر همانند سالهای گذشته در رقابتهای قهرمانی جهان موفق به مدالآوری شد. کسب عنوان نایبقهرمانی رقابتهای جهانی ووشوی مالزی موفقیتی برای زنان ایران در سال 92 محسوب میشود. تیم ایران در این رقابتها سه طلا در ساندا و یک برنز در تالو را به نام خود ثبت کرد.
ایزدی، حاجیپور و روحانی، مثلث درخشان تکواندو
سوسن حاجیپور، فاطمه روحانی و شکرانه ایزدی دختران طلایی تکواندو در بازیهای کشورهای اسلامی نیز در فهرست برترینهای ورزش زنان ایران در سال 92 قرار دارند. سوسن حاجیپور، دختری که سهمیه حضور در رقابتهای المپیک 2012 را به دست آورده بود، در سال 92 نیز به روند رو به رشد خود ادامه داد و در رقابتهای کشورهای اسلامی که به میزبانی اندونزی برگزار شد مدال طلا را با شکست حریفانش به گردن آویخت. سوسن حاجیپور با شکست حریف آذربایجانی در فینال به این مدال دست یافت. البته او را نمیتوان تنها نماینده تکواندوی بانوان در میان چهرههای شاخص ورزش بانوان در سال 92 قرار داد. شکرانه ایزدی و فاطمه روحانی دیگر تکواندوکاران تیم ملی بانوان نیز به مدال طلای همین رقابتها دست یافتند تا در جمع برترین ورزشکاران زن سال قرار بگیرند. این ملیپوشان اکنون خود را برای بازیهای آسیایی 2014 آماده میکنند.
عباسعلی، طلایهدار کاراته بانوان
حمیده عباسعلی همانند سال 91 میتواند یکی از ورزشکاران برتر سال لقب بگیرد. او برای دومین سال پیاپی به مدالآوری خود در سطوح بینالمللی ادامه داد. البته در کنار او رزیتا علیپور نیز خوش درخشید. عباسعلی ابتدا در رقابتهای کشورهای اسلامی مدال طلا به گردن آویخت و سپس همراه تیم ملی کاراته بانوان قهرمان کاراته آسیا شد. این تیم در آخرین مبارزه برای کسب مدال طلا به دیدار تیم چین رفت که با برتری 2 بر یک رزیتا علیپور و برد 3 بر صفر حمیده عباسعلی، این مبارزه به نفع کاراتهکاهای کشورمان به پایان رسید تا برای نخستینبار بانوان شایسته کاراته کشورمان حضور روی سکوی اول قاره کهن را تجربه کنند. عباسعلی کمک زیادی به نخستین قهرمانی تیم ملی بانوان در آسیا کرد. عباسعلی سال گذشته نیز با کسب مدال طلای لیگ جهانی اندونزی یکی از برترین ورزشکاران زن سال شده بود. در مجموع کاراته بانوان ایران سالی خوب داشت.
ورزشکار برتر پارالمپیک
زهرا نعمتی سال گذشته در رقابتهای پارالمپیک لندن دو مدال طلا و برنز گرفت و حسابی نام خود را بر سر زبانها انداخت، اما آنچه در سال 92 او را خبرساز کرد، انتخابش به عنوان ورزشکار برتر رقابتهای پارالمپیک 2012 از سوی بنیاد بینالمللی اسپورت آکورد بود. نعمتی اردیبهشت سال جاری به این افتخار بزرگ رسید. مراسم اهدای جوایز منتخبان اسپورت آکورد با حضور رئیس کمیته بینالمللی المپیک، رئیس کمیته ملی المپیک و وزیر ورزش روسیه و روسای فدراسیونهای جهانی و نامزدهای معرفیشده برای دریافت این جایزه در شهر سن پترزبورگ روسیه برگزار شد.
خبرسازی دختر محجبه
سمیه حیدری، عضو تیم ملی کوراش بانوان امسال دو بار خبرساز شد. بار نخست زمانی بود که در رقابتهای داخل سالن اینچوئن کره جنوبی مدال نقره گرفت و بار دوم نیز زمانی بود که در رقابتهای قهرمانی جهان در ترکیه مدال برنز کسب کرد. او هر دو بار با چادر روی سکو رفت. سمیه حیدری که اعتقاد دارد هر دو بار با ناداوری از رسیدن به مدال طلا بازمانده، در فهرست برترینهای ورزش زنان در سال 92 جای میگیرد. حیدری امیدوار است در رقابتهای آسیایی اینچوئن به ناکامی خود در راه کسب طلا پایان دهد و مدال طلا به گردن بیندازد.
تیم ملی فوتسال بانوان
تیم ملی فوتسال بانوان در میان رشتههای تیمی و توپی تنها رشتهای بود که موفق شد در سال 92 موفقیت مهم و معتبری به دست بیاورد. بانوان فوتسالیست ایرانی در سال 92 برای نخستینبار در تاریخ حیات خود مدالی رسمی در سطح آسیا به دست آوردند و با کسب مدال نقره رقابتهای داخل سالن اینچوئن کره جنوبی در زمره بهترینهای سال قرار گرفتند. در پایان این رقابتها لیلا اقبالی کاپیتان تیم ملی فوتسال بانوان برای همیشه از رده ملی خداحافظی کرد. تیم ملی فوتسال بانوان در ادامه در جام جهانی کوچک اسپانیا شرکت کرد و با دو پله صعود نسبت به دوره گذشته در رده ششم قرار گرفت اما یکی از مهمترین دستاوردهای ورزش بانوان در سال 92 در رابطه با فوتسال رقم خورد. فرشته کریمی، عضو تیم ملی فوتسال بانوان پس از جامجهانی کوچک اسپانیا در جمع ده بازیکن برتر فوتسال زنان دنیا قرار گرفت تا افتخاری بیسابقه در ورزش زنان ایران به دست بیاورد. کریمی هر چند به عنوان برترین فوتسالیست جهان نرسید، اما قرار گرفتن او در جمع ده فوتسالیست برتر سال، افتخار بسیار بزرگی برای این فوتسالیست ملیپوش محسوب میشود.
ثریا آقایی، تنها ستاره بدمینتون
این بدمینتونباز نوجوان سه سال است که در بدمینتون زنان حرف اول را میزند. او که عناوین زیاد داخلی در رقابتهای مختلف دارد، روند صعودی و رو به پیشرفت خود را در سال 92 هم ادامه داد. کنفدراسیون بدمینتون آسیا از ثریا آقایی بدمینتونباز جوان ایرانی به دلیل استعداد زیاد و توانمندی بالا در غرب آسیا، برای شرکت در چهار مسابقه بینالمللی از جمله رقابتهای بدمینتون جوانان جهان دعوت کرد. رقابتهای جهانی بدمینتون جوانان بیست و دوم فروردین در مالزی آغاز خواهد شد.
هیلدا حسینیخواه/ گروه ورزش
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد