وزیر بهداشت هشدار داد:

مصرف بی رویه دارو در ایران

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نسبت به مصرف بی‌رویه دارو در کشور هشدار داد و گفت: متأسفانه نسبت به این موضوع نگران هستیم و توزیع نامناسب دارو نیز وجود دارد.
کد خبر: ۶۵۳۳۳۶
مصرف بی رویه دارو در ایران

دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی صبح شنبه در حاشیه گردهمایی داروسازان ایران که در سالن اجتماعات انستیتو پاستور برگزار شد، گفت: اگر دارو هنوز گران است باید دولت تلاش کند همانگونه که آرامش نسبی را ایجاد کرده و طبق وعده‌ای که داده تا قبل از آغاز سال جدید این آرامش را ایجاد کند.

وی، ذخیره دارویی را در کشور مناسب دانست و افزود: فرصت های زیادی برای ذخیره‌سازی ایجاد شده به طوریکه در برخی اقلام دارویی و واکسن تا دو سال آینده جای نگرانی وجود ندارد.

وزیر بهداشت نسبت به مصرف بی‌رویه دارو در کشور هشدار داد و گفت: متأسفانه نسبت به این موضوع نگران هستیم و توزیع نامناسب دارو نیز وجود دارد چرا که دولت از داروهای گرانقیمت و صعب‌العلاج حمایت می‌کند اما دفترچه‌های بیمه توزیع را نامناسب کرده است که نیاز به نظارت قوی دارد چرا که اینها منابع کشور هستند.

هاشمی با اشاره به اینکه بیش از پنج هزار قلم دارو در کشور وجود دارد، افزود: امکان دارد که همه داروخانه‌ها تمام اقلام دارویی را نداشته باشند و جنسشان همیشه جور نباشد.

وی اظهار کرد: آنچه که بر افزایش مصرف دارو مشکل‌ساز شده بحث‌های آموزشی است ما در این سالها فقط تعداد دانشگاه‌ها را زیاد کردیم اکنون بیش از 90 دانشکده داریم و بودجه‌ای که صرف خرید و مصرف دارو می‌شود بسیار بالاست.از سوی دیگر پزشکان دسترسی سریعی به اطلاعات دارو دارند و دارویی که در دنیا تولید می‌شود را در نسخه‌های خود تجویز می‌کنند که این هزینه‌ها را افزایش می‌دهد.

هاشمی افزود: راه‌حل این موضوع تقویت صنف است سازمان نظام پزشکی را باید تقویت کنیم چرا که مصرف دارو اگر به همین شکل ادامه یابد منابع را خواهد بلعید.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در مورد رقم بدهی بیمارستانها به شرکت‌های دارویی نیز گفت: شرکت‌های دارویی باید پول را به صورت حواله و نقد بدهند تا دارو را در اختیار بیمارستان‌ها قرار دهند این در حالی است که بیمارستان‌هایی را می‌شناسم که از سال 89 هنوز بدهکار هستند.

وی افزود: این موضوع قیمت دارو را گران می‌کند و با توجه به اینکه رقم بدهی بیمارستان‌های دولتی به شرکت‌های دارویی 880 میلیارد تومان است بنا داریم تا قبل از اردیبهشت بدهی آنها را به حداقل برسانیم.

هاشمی گفت: برای حمایت تولید تصمیمات خوبی گرفته شده اما قرار شده این تصمیمات ثمربخش باشد به همین دلیل شورای فناوری سلامت را ایجاد کردیم.در این شورا قرار است تا پایان کار این دولت برای عدم وابستگی به واکسن اقداماتی انجام شود و وابستگی را به مواد اولیه وارداتی 25 درصد کاهش دهد.

وی افزود: همچنین قرار است تراز تجاری دارو مثبت شود در حالی که اکنون منفی است و به سمت واردات است.

وزیر بهداشت همچنین در مورد وضعیت تعرفه‌های درمانی سال آینده، گفت: این تعرفه‌ها در شورای عالی بیمه تصویب شده اما تا در هیات وزیران اعلام و تأیید نشود نمی‌توان در مورد آن نظر داد چرا که قطعی نیست اما تعرفه‌ها به سمت واقعی شدن حرکت کرده است و این به معنی فشار بر مردم نیست.

هاشمی افزود: دولت در بودجه‌های پیش‌بینی شده برای بخش بیمه 66 درصد افزایش اعتبار دیده و افزایش تعرفه‌ها، مطالبه سهم مردم از بیمه‌ هاست و به معنی فشار بر مردم نیست.(مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها