به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو(پاون)، ایرج حیدریان در این خصوص افزود: بر خلاف شرایط و موقعیت جغرافیایی، این استان شمالی به دلیل کاهش قابل توجه نزولات جوی به ویژه در آذر، دی و بهمن ماه سال جاری و پراکنش نامناسب بارندگی در سایر ماههای سال در وضعیت نامطلوبی قرار گرفته است.
وی ضمن ارایه گزارش آخرین وضعیت نزولات جوی، رواناب رودخانه و آبگیری سدها، گفت: تاکنون حجم آبگیری 13 سد بزرگ استان به میزان 80 میلیون مترمکعب بوده است که در مقایسه با سال گذشته، 126 میلیون مترمکعب کاهش نشان می دهد و همچنین از اواخر آذر ماه گذشته تاکنون وضعیت بارش به کمترین میزان خود رسیده است.
حیدریان با اشاره به شرایط جوی کنونی و پیش بینی های هواشناسی، ابراز امیدواری کرد که با توجه به اطلاعات موجود، وضعیت بارش به شرایط طبیعی خود بازگردد و دوباره گلستان شاهد بارش باران باشد.
وی افزود: با این وجود و با توجه به شرایط کنونی، مهمترین دغدغه استان در موضوع خشکسالی، محصول های کشاورزی است، چنانچه نمی توان نگرانی کشاورزان را بابت این اوضاع جوی کتمان کرد و از طرفی توزیع عادلانه آب سدها نیز ضروری است، زیرا موضوع ذخایر آب موضوعی نیست که با فراوانی میزان بارش و سرریزی سدها به دست فراموشی سپرده شود و لازم است همواره برنامه ریزی حساب شده و آمادگی لازم با بحران خشکسالی را مدنظر قرار دهیم.
حیدریان خاطر نشان کرد: سال زراعی برای کشت و زرع محصول های پاییزه همچون گندم، جو و کلزا از مهر و آبان آغاز میشود که در سال جاری بارندگی مناسبی نداشتیم، ضمن آن که در دی ماه مشکل سرما، رشد گندمهایی که سبز شده بودند را متوقف کرد و این محصول دچار خسارت شد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان افزود: در این شرایط خاص، تغییر شیوهها و نگرشها در مطالعه و اجرای پروژه های توزیع و انتقال (مطالعه یکپارچه منابع و مصارف در بخش کشاورزی) و بهینه سازی شیوه های انتقال در شبکه های سنتی با اجرای کانالها و لوله گذاری جهت کاهش هدررفت از برنامه هاست.
وی ارتقای بهره وری و توجه به ارزش های اقتصادی و امنیتی آب را ازجمله برنامه های صنعت آب استان گلستان در افق چشم انداز دانست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت