به گزارش مهر، زهرا جواهریان در دومین همایش آموزش عالی و توسعه پایدار که در دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: در بحث گرد و غبار، گازهای گلخانهای و آلودگی هوا در شرایط ناگواری به سر میبریم، چه،در 6 ماهه اول سال کشور در گرد و غبار است و در 6 ماهه دوم آلودگی هوا گریبان مردم را گرفته و سالانه 2700 نفر جان خود را به خاطر آلودگی هوا از دست میدهند و شهرهایی همچون تهران، اهواز، اصفهان و... جزو 10 شهر آلوده جهان هستند.
جواهریان با بیان اینکه سالانه بیش از 50 هزار تن پسماند تولید میکنیم اظهار کرد: یک خانواده 4 نفره در ایران بیش از سه کیلوگرم زباله تولید می کند، این در حالی است که در دنیا زباله را طلای کثیف میدانند و آنرا کاملا برگشت پذیر کردهاند و سهم اقتصادی برای آن قائل شدهاند اما سئوال اینجاست که در کشور ما تا چه میزان به این مسئله پرداخته شده است.
جواهریان وضعیت آموزش عالی در زمینه محیط زیست را خوب توصیف کرد و افزود: با ایجاد رشتههای تخصصی در زمینه محیط زیست در سالهای اخیر در وضعیت خوبی به سر میبریم و در حال حاضر بیش از 75 هزار دانش آموخته محیط زیست در حال تحصیل هستند اما چالش اصلی بازار کار این دانش آموختگان است که متاسفانه بازار کاری مناسبی در ایران برای آنها در نظر گرفته نشده است.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاهها باید به سمت آموزش الگوی مصرف پایدار حرکت کنند گفت: اگر مدیریت درستی در الگوی مصرف ایجاد نشود در آینده با بحث جنگ آب روبرو خواهیم بود و مسائل امنیتی به وجود خواهد آمد، چرا که بارندگی در ایران یک سوم متوسط جهانی است، این در حالیست که هر شهروند ایرانی 220 لیتر آب مصرف میکند در حالی که مصرف استاندارد برای هر شهروند روزانه 130 لیتر است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد