به گزارش تسنیم، حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان پیش از ظهر امروز در نشست سراسری مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاههای کشور، در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه آقای روحانی در جلسه رأی اعتماد خود به حضور افراد باتجربه در دولت اصرار داشتند، اما وجود مسائلی چون سبد کالا و برف مناطق شمالی نشان داد افراد باتجربهای در دولت به کار گرفته نشدهاند. آیا استفاده از افراد باتجربه عقبهای دارد؟ گفت: درباره برف و مسائلی از این دست ممکن است همهجا رخ دهد و انصاف نیست رخدادی اینچنینی را که در دولتهای گذشته هم پیش آمده بهشکلی تفسیر کنیم که در آن دولت ناتوان بوده است.
وی با بیان اینکه دولت هر آنچه داشته در این مسئله به کار گرفت، یادآور شد: خوب است افراد باتجربه را به کار گرفت، اما باید دید آنها را در چهکاری به کار گرفتهاند. ممکن است سابقه آنها در این تجربه درخشان نباشد، مثلاً فرض کنیم کارگزاران در دوران خودشان موفق بودهاند و نگاه اقتصادی آنها موفق بوده یا کسانی که در دولت اصلاحات بودهاند باید بررسی کرد و دید سوابق آنها درخشان است یا نه؟
مدیرمسئول روزنامه کیهان با اشاره به مقوله سبد کالا، خاطرنشان کرد: در بحث سبد کالا حداقل نشان داده شد تدبیری در کار نبوده و تجربه مؤثر و مفیدی در آن وجود نداشته، اما اینکه این تحلیل را به همه مسائل دولت تعمیم دهیم درست نیست.
شریعتمداری در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر نقش آقای هاشمی را در دولت یازدهم چگونه ارزیابی میکنید؟ یادآور شد: کارگزاران و در رأس آنها آقای هاشمی و اصلاحطلبان اصرار دارند دولت را برخاسته از خود بدانند. اگر خودشان هم بهصراحت این مسئله را نمیگویند دوستانشان اصرار دارند این مسئله را عنوان کنند که اگر حمایت آقای هاشمی و خاتمی نبود، روحانی رئیسجمهور نمیشد که این برداشت غلطی است.
وی افزود: برای این مسئله دلایلی وجود دارد، از جمله اینکه عارف کاندیدای اصلی اصلاحطلبان برای انتخابات بود و او را وادار به کنارهگیری کردند که بعداً از او دلجویی شد. در حال حاضر نیز نوعی گلایهمندی خیلی شدید از اصلاحطلبان و کارگزاران در مواضع عارف وجود دارد.
مدیرمسئول روزنامه کیهان ادامه داد: آقای هاشمی نیز یک بار بهعنوان نامزد ریاستجمهوری خود را مطرح کرد که رأی نیاورد.
شریعتمداری افزود: یک اشتباه بزرگی که آقای روحانی در حال حاضر مرتکب میشود این است که عقبه خود را در کارگزاران و طیف اصلاحطلبان تعریف میکند که این مسئله اشتباه بزرگی است.
وی با بیان اینکه اصلاحطلبان و کارگزاران به ریاستجمهوری روحانی بهعنوان یک پل نگاه میکنند، گفت: البته این برداشت من است، نوع برخوردی که آنها با ریاستجمهوری آقای روحانی میکنند نشان میدهد که آنها میخواهند از این مسئله بهعنوان پل استفاده کنند. یکی از دلایل آن این است که آنها خیلی عجله دارند. همانطور که میبینید در ایران سرمایهداران بسیار عجله دارند. در حالی که در نظام سرمایهداری، سرمایهداران بدون عجله و فارغ از زمان فعالیت خود را انجام میدهند، اما در ایران سرمایهداران حاضر عجله دارند چون میدانند اساس نظام بهگونهای است که نظام سرمایهداری را نمیپذیرد.
شریعتمداری ادامه داد: کارگزاران و اصلاحطلبان میدانند دیدگاههای آنان با چارچوب و ساختار نظام همخوانی ندارد و دیدگاههای آنها با نگاه مردم به این نظام که ساختارمند است، یکی نیست و بنابراین مدت را کوتاه میدانند.
وی افزود: کسی که کمی هم بخواهد تدبیر به خرج دهد با عجله افراد و نیروها را درو نمیکند، اما میبینیم با عجله این کار را در دولت انجام میدهند زیرا فرصت را کم میدانند و برای آنها مهم نیست که روحانی در این بین ضربه بخورد.
مدیرمسئول روزنامه کیهان در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر سرانجام توافقنامه هستهای را چطور ارزیابی میکنید؟ پاسخ داد: بهخلاف آنچه اعلام میشود ما در توافقنامه هستهای چیزی به دست نیاوردهایم و توافقنامه دستاوردی برای ما نداشته است که این مسئله دلایل مختلفی دارد که یکی از آنها این است که آمریکاییها بهشدت نگران هستند که این توافقنامه در گوشهای توسط ایران نقض شود و به همین دلیل تأکید میکنند اگر توافقنامه نقض شود گزینه نظامی آنها روی میز است.
وی با بیان اینکه این توافقنامه یک دستاورد بسیار بزرگ و باارزشی برای برخی بههمراه داشت، گفت: توافقنامه برای کسانی که دیرباورند و یادشان رفته بود و نسل جوانی که خیلی از مسائل را ندیدهاند نشان داد آمریکاییها بههیچوجه قابل اعتماد نیستند و اگر قرار است ما کاری انجام دهیم باید نگاهمان به درون باشد.
وی با بیان اینکه آمریکا و غرب به 3 دلیل حاضر نیست پرونده هستهای ایران به پایان برسد، گفت: اساساً مسئله هستهای بهانهای برای تحریمهاست.
مدیرمسئول روزنامه کیهان به اظهار نظر جرج فریدمن مسئول اندیشکده استرافورد آمریکا معروف به باشگاه کهنهکاران CIA اشاره کرد و گفت: او میگوید مشکل ما با ایران مسئله هستهای نیست، بلکه مشکل اصلی ما با ایران این است که ایران نشان داده نهتنها در کنار ایران بلکه در حال تخاصم با آمریکا میتوان بزرگترین قدرت تکنولوژیک، علمی و دفاعی بود.
شریعتمداری ادامه داد: یک سال و نیم قبل احساس میشد توافقی در دولت قبل ایجاد شود که دیوید فروم میگوید: بهفرض که ما تحریمها را برداریم اما تحریم ایران با رویکرد پلکانی برای تغییر رفتار و ساختار ایران وضع شده بود.
وی به علت دوم آمریکا برای این رویکرد در برابر ایران اشاره کرد و گفت: اگر غرب بعد از 10 سال چالش هستهای با ایران و 10 سال مقاومت ایران به خواستههای ما تن دهد این به این معنی است که یک الگوی دیگری برخاسته از مقاومت را به دنیا معرفی کرده و این برای آمریکا کابوس است.
مدیرمسئول روزنامه کیهان در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر دولت در رویکرد اقتصادی نشان داد که به نسخههای داووسی معتقد است و در فرهنگ نیز بحث هنر ارزشی و غیرارزشی را مطرح میکند و در سیاست خارجی به تنشزدایی معتقد است. آیا این جریانی که دولت راه انداخته جریان فکری جدیدی است یا تحت عنوان تدبیر و امید عقبه تاریخی دارد؟ گفت: اینکه ما در فرهنگ و هنر، ارزشی یا غیرارزشی نداریم سخنان قابل قبولی نیست. یعنی مشخص است این دیدگاه منطقی و معتدل نیست و دیدگاههای مختلفی وجود دارد که برخی از آنها قابل پذیرش است.
شریعتمداری با اشاره به اینکه آیا این عقبهای دارد یا نه، گفت: تابلو عوض شده است. تا اعتدال تعریف نشده نمیشود درباره آن اظهار نظر کرد. شما اگر این واژه را تعریف نکرده باشید هر اقدامی را میتوانید در ذیل آن بیاورید و یا مثلاً تنشزدایی در سیاست خارجی را باید معنی کرد. اینکه به چه عنوان به کار میرود اولاً مگر ما تنش ایجاد کردهایم؟ ما که انقلاب کردیم و مسیر خود را میرفتیم، این آمریکاییها بودند که تنش ایجاد کردند.
وی خاطرنشان کرد: اگر تنشزدایی بهمعنای کوتاه آمدن در مقابل دشمن است که خیلی بد است یا اینکه منتقدین را بیسواد خواندن، البته ایشان بعداً در یک مصاحبه سعی کردند آن را جبران کنند و اعلام کردند که اهل نقد و نقادی هستند که باید پذیرفت و نظر منتقدین و طرفداران را کنار هم گذاشت و مستند آنها را کنار یکدیگر قرار داد تا بتوان از آن نظرات بهرهبرداری کرد.
مدیرمسئول روزنامه کیهان ادامه داد: واقعیت این است که یک دیدگاهی اساساً آموزههای اسلامی و انقلابی را برنمیتابد و این دیدگاه متأسفانه در کانالهایی در دولت حضور دارد که من خیلی آن را باز نمیکنم، اما بهراحتی میشود آن را دید، مثلاً در تنشزدایی اگر شما در مقابل باجخواهی و زورگویی دشمن صدایتان در نیاید و آرامشی به این دلیل برای شما ایجاد شود که وادادگی میشود، نه تنشزدایی.
وی در خصوص وظیفه دولت در برخورد با مفاسد اقتصادی و درخواست روحانی از وزارت اطلاعات برای ورود در این موضوع، تأکید کرد: دیروز حضرت آقا سیاستهای اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند و گفتند منظور ما از اقتصاد مقاومتی اقتصاد دریافتی نیست. واقعیت این است که ما ظرفیتهای خیلی زیادی داریم، اما آن را به کار نمیگیریم. قطعاً اگر آنها را به کار گیریم دست نیازمان قطعاً بهسوی دشمن دراز نمیشود. 22 بهمن یک پشتوانه است و باید از آن در همه عرصهها استفاده کرد.
مدیرمسئول روزنامه کیهان با انتقاد از اینکه چرا در این مملکت باید اینهمه پورشه وارد شود، گفت: دلیلی برای این مسئله وجود ندارد. اینکه بهقول حضرت امیر(ع) گفته میشود هر جا ثروت موفوره وجود داشته باشد حتماً کنار آن حقی خورده شده است. روز حادثه همین مردم هستند که به میدان میآیند. شما در روز حادثه که در میدان نیستید زمستان را در پیستهای اسکی سوئیس و تابستانها را در هاوایی به سر میبرید. البته ما اینها را شنیدهایم و باید یک کار اساسی شود.
شریعتمداری با اشاره به اینکه چرا باید فساد اقتصادی وجود داشته باشد و چرا نباید در این زمینه اقدام اساسی انجام داد، گفت: ما سه ماه قبل از اینکه اختلاس 3 هزار میلیارد علنی شود در کیهان آن را اعلام کردیم. البته مقدار آن را نگفتیم، اما حتی اسم مهآفرید و بانک تات را آوردیم. بایستی پا به رکاب وارد این میدان شد و حاکمیت سرمایه در ایران امکانپذیر نیست چون قانون اساسی ایران مشخص است اما نباید سرمایه در بخشهایی از امور جاری کشور حاکمیت کند. حاکمیت سرمایه در نظام اسلامی امکانپذیر نیست اما نباید اجازه دهیم سرمایهداران و مرفهان بیشترین ثروت کشور را به غارت ببرند، باید از این کانالها پیگیری کرد و مراقب سوء استفادهها بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم