به گزارش جام جم آنلاین، شدت انفجار به اندازه ای بود که رزم ناو ماین علی رغم کمک سایر کشتی های نیروی دریایی آمریکا تقریبا بلافاصله غرق شده و 260 ملوان آن در این حادثه کشته می شوند.
هنوز ساعاتی از این حادثه نگذشته بود که مطبوعات آمریکایی کشور اسپانیا که در آن زمان بر کوبا حکومت می کرد را متهم کردند یک مین را در زیر رزم ناو ماین منفجر کرده است.
غوغا و جنجال مطبوعات آمریکایی علیه اسپانیا بهانه ای به دست دولت ایالات متحده داد تا به جنگ علیه اسپانیا بپردازد.
افکار عمومی آمریکا که از غرق شدن رزم ناو ماین به هیجان آمده بود با جنگ علیه اسپانیا مخالفتی نکرد.
واشنگتن در جنگ استعماری علیه اسپانیا توانست کوبا ، گوام ، هاوایی ، پورتوریکو و مجمع الجزایر فیلیپین را از تملک اسپانیا خارج کرده و این مناطق را اشغال کند.
نقش مطبوعات آمریکایی در تحریک افکار عمومی بسیار موثر بود.این مطبوعات در خدمت سرمایه داران آمریکایی بودند که می خواستند بر کوبا پنجه بیاندازند.
دولت ایالات متحده نیز در پس پرده مطبوعات را تشویق می کرد. دو سردمدار اصلی تحریک به جنگ علیه اسپانیا ، ژوزف پولیتزر مالک روزنامه ورلد و ویلیام راندولف هرست مالک روزنامه نیویورک جورنال بودند.
آنها بی وقفه مقاله ها و کاریکاتورهایی علیه اسپانیا را چاپ می کردند و پس از انفجار رزو ناو ماین دیگر دست بردار نبودند.
سایر مطبوعات نیز برای اینکه از این دو عقب نمانند به آتش دامن می زدند.
سرانجام ویلیام مک کینلی ، رییس جمهور ایالات متحده در روز 25 آوریل سال 1898 میلادی به مادرید اعلان جنگ داد.
مطبوعات آمریکایی پرچمدار این جنگ مستعمراتی علیه اسپانیا بودند. در این جنگ کوتاه مدت آمریکا بسیاری از مستعمرات اسپانیا را به تصرف خود درآورد.
در سال 1911 میلادی یک کمیسیون مستقل تحقیقاتی به این نتیجه رسید که غرق شدن رزم ناو ماین به دلیل یک انفجار تصادفی در موتورخانه آن بود. بهرام افتخاری.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد