در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهرهگیری مولف از منابع دست اول و نزدیک به دوره مورد بحث از نقاط قوت کتاب است. پیگولفسکایا با استفاده از منابع متعدد به زبانهای یونانی، سریانی، عربی و فارسی، همچنین مطالعه تطبیقی آنها، تصویر نسبتا روشنی از اوضاع دو کشور قدرتمند سدههای ششم و هفتم میلادی ارایه میکند.
کتاب در هفت بخش تدوین شده است که پس از مقدمه، «منابع» این پژوهش را معرفی میکند. این «منابع» شامل «منابع یونانی»، «منابع سریانی»، «منابع به سایر زبانها» و «سکهها» میشود.
بخش دوم و سوم کتاب با نامهای «بیزانس پس از یوستینیانوس» و «ماوریکیوس (602-582 م)» به دو تن از امپراتوران بیزانس میپردازد. «ایران در پایان سده ششم میلادی» بخش چهارم کتاب بهشمار میآید که با زیرعنوانهای «قیام بهرام چوبین»، «خسرو در قلمرو بیزانس» و «مرگ بهرام، شورش بندوی و بسطام» به گوشهای از تاریخ ایران در روزگار ساسانیان پرداخته است.
«تصرف سرزمینهای بیزانس توسط ایران» به بررسی علت و چگونگی تسخیر بیزانس از سوی ایران اشاره میکند. بخش بعدی کتاب، «ایران در روزگار خسرو دوم» نام دارد و به موضوعهایی مانند «طبقات اجتماعی و نظام حکومتی ایران»، «بودجه دولت و مالیاتها»، «صنعت و تجارت»، «ارتش» و «ادیان ایران در روزگار خسرو دوم» میپردازد. بخش پایانی کتاب «نتیجهگیری» آن است که به حمله اعراب به ایران و بیزانس و فتح این دو سرزمین اشاره میکند.
«ایران و بیزانس (در سدههای ششم و هفتم میلادی)» نوشته «نینا پیگولفسکایا» و ترجمه کامبیز میربهاء، در 199 صفحه، شمارگان یکهزار و 100 نسخه و بهای 11 هزار تومان از سوی انتشارات ققنوس بهچاپ رسیده و در دسترس علاقهمندان حوزه تاریخ قرار گرفته است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم: