به گزارش واحد مرکزی خبر، روحانی در مراسم تجدید میثاق اعضای هیات دولت با آرمان های امام راحل، ضمن تبریک ایام الله دهه فجر با بیان اینکه 12 بهمن سال 57 نقطه عطفی برای اسلام سیاسی و اجتماعی در ایران بود، اظهار داشت: امام خمینی(ره) در آن دوران در واقع در قله تکاملی اجتهاد و فقه شیعه ایستاده بود.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه حرکت انقلاب از دوران قبل از مشروطه آغاز شده بود، خاطر نشان کرد: در آن دوران مجتهدان و مبارزانی چون میرزای شیرازی و آخوند خراسانی با حوزه علمیه ای که توسط مرحوم شیخ انصاری استحکام بخشیده شده بود، حرکتی بوجود آوردند که به نهضت و انقلاب مشروطه منتهی شد و این مسیر با استحکام حوزه علمیه قم ادامه پیدا کرد که در دنباله استحکام این حوزه، امام راحل حرکت را از مشروطه به سمت انقلاب اسلامی هدایت کرد.در واقع مشروطه حکومت قانون و انقلاب اسلامی حکومت مردم سالاری دینی و حضور مردم برای تعیین سرنوشت خود است .
روحانی با اشاره به اینکه 12 بهمن سال 57 روز بزرگ و تاریخی برای ملت ایران است و همین مکانی که در آن قرار داریم، شاهد دو روز بی سابقه تاریخی، یکی در بهمن سال 57 با استقبال بی نظیر ملت و دیگری در خرداد سال 68 وداع پرشکوه ملت با امام راحل بوده است،خاطر نشان کرد: این دو واقعه تاریخی نشانگر آن است که امام راحل تنها رییس یک دولت نبود بلکه رهبر دینی و اجتماعی یک ملت و امت بود.
وی اظهار داشت: امام خمینی(ره)، تشکیلات، دولت و وزارت نداشت و رهبری عظیم خود را در دفتری کوچک و ساده اداره می کرد.
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه امام توانست مبنای مشروعیت حکومت را در این سرزمین تغییر دهد، گفت: امام مبنای مشروعیت را چارچوب مقررات اسلام و رأی مردم قرار داد و در 12 فروردین سال 58 که روز جمهوری اسلامی ایران است، کار بزرگی را به نتیجه رساند؛ می توان گفت 12 بهمن مادر12 فروردین بود که در این راستا آغاز حکومت و مشروعیت مردم سالاری دینی با ورود امام راحل در 12 بهمن کلید خورد و در 12 فروردین سال بعد آن شکوفا شد.
دکتر روحانی، امام خمینی(ره) را مرد تفسیر، کلام، فلسفه، حدیث و در عین حال سیاستمداری بزرگ برشمرد و گفت: انتخاب بهشت زهرا در اولین روز ورود به کشور توسط امام که می خواست همزمان با زندگان و شهیدان سخن بگوید، نشان از بینش عمیق او داشت.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: امام برای ما استقلال، عزت، حکومت ملی و مردم سالاری را به ارمغان آورد و بساط سلطنت را برچید و بنای استبداد را در این کشور ویران کرد و مسیر ایستادگی و مقاومت را به زنان و مردان نشان داد.
روحانی تصریح کرد: دهه فجر دهه جشن ملی ملت ایران و پایان سلطنت و استبداد در این سرزمین و روز استقرار استقلال واقعی و حکومت ملی و مردمی و جشن حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش است.
رئیس جمهوری با بیان اینکه امام به ما آموخت دینداری با خردورزی و احکام خدا و حکومت مردمی با هم قابل جمع است و می توان حاکمیت احکام اسلامی را با حاکمیت مردم بر زندگی و سرنوشت خویش توأم کرد، گفت: امام خمینی(ره) راهبر بزرگ ملت ایران و امت اسلامی بوده و هست.
روحانی با تأکید بر اینکه افتخار دولت این است که در مسیر و خط امام(ره) حرکت کرده و در چارچوب سیاست های مقام معظم رهبری مسیر و راه را ادامه دهد، افزود: پایداری بر راه امام راحل، حرکت در مسیر اعتدال، عقلانیت و دوری از افراطی گری است.
رئیس جمهوری ادامه داد: امام خمینی(ره) در 12 بهمن 57 با ورود خود برای ملت ایران نشاط و امید آورد و ما باید امید به آینده و نشاط مان را برای ساختن کشور حفظ کنیم.
روحانی با بیان اینکه اساس پیشرفت و ادامه راه امام راحل وحدت و اتحادی است که آن بزرگوار همواره بر آن تأکید داشت و اصرار می ورزید، خاطر نشان کرد: من از ملت ایران و همه زنان و مردان، اقوام و عشایر، جناح ها و سلیقه ها و تفکرهای گوناگون دعوت می کنم که در روز 22 بهمن همگی در کنار هم بوده و 22 بهمن امسال با سال های گذشته متفاوت تر باشد و هیچ کس خدای ناکرده با روز سرنوشت ملی و استقلال خود و روز پایان استبداد و روز شکوفایی و سربلندی این ملت قهر نکند.
وی افزود: همگی با هر اندیشه، سلیقه و تفکر سیاسی، باید 22 بهمن در کنار هم باشیم و شعارهای ما در این روز، شعارهای وحدت آفرین باشد و این همان چیزی است که امام راحل می خواست.
رئیس جمهور گفت: امیدوارم 22 بهمن امسال با حضور گسترده همگان به روز وحدت و نشاط عمومی و یأس برای دشمنان کشور تبدیل شود.
وی خاطر نشان کرد: بی تردید با حمایت ها و تدابیر مقام معظم رهبری و حمایت همه مردم این دولت قادر خواهد بود وعده های خود به مردم را محقق کند و به آنها پایبند باشد.
روحانی در پایان این عید را به همه ملت ایران و خاندان امام راحل تبریک گفت.
حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی تولیت آستان امام خمینی(ره) نیز در این مراسم در سخنانی با بیان اینکه خوشبختانه امروز توانمندی های رییس جمهوری در همه ابعاد بسیار خرسند کننده است، گفت: انقلاب اسلامی در اثر یک امید پررنگ به آینده بهتر و با تدبیر امام راحل، شکل گرفت که ریشه در عقلانیت سیاسی و تاریخی مردم ایران و روحانیت شیعه داشت که از خاندان پیامبر فراگرفته بودیم.
وی تصریح کرد: در این راستا شعار تدبیر و امید را به عنوان محوری ترین شعار انقلاب مغتنم می دانیم و برای دولتمردان آرزوی موفقیت داریم و خدا را شاکریم که امسال امیدمان به آینده بیش از گذشته است.
تولیت استان امام خمینی(ره) تصریح کرد: توانمندی های رییس جمهوری اسلامی ایران را ارج می نهیم و امیدواریم با تلاش دولتمردان سال آینده شاهد برطرف شدن مشکلات در کشور باشیم.
سیدحسن خمینی همچنین اظهار امیدواری کرد که 22 بهمن امسال روزی در راستای تقویت پایه های سیاسی نظام جمهوری اسلامی ایران و تداوم راه امام راحل باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود