علیرضا دائمی افزود: رودخانه زایندهرود کاملا خشک شده است و تالاب گاوخونی نیز در شرایط مشابهی به سر میبرد.
وی تصریح کرد: با روش کنونی کشاورزی در منطقه، وسعت زمینهای کشاورزی به بیش از 200 هزار هکتار میرسد و امکان توسعه بیشتر نیست. صنایع نیز بشدت توسعه پیدا کردهاست.معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو با تاکید بر این که زایندهرود دوران خشکسالی سختی را بویژه در سال قبل پشتسر گذاشته است، تصریح کرد: میزان بارندگی در کشور 3 درصد زیرنرمال و در حوضه زایندهرود بسیار کمتر بوده است.
دائمی با اشاره به این که سالانه 1800 میلیارد مترمکعب آب وارد زایندهرود میشد، گفت: سال قبل رودخانه 900 میلیون مترمکعب آورد داشته است.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو افزود: باتوجه به نبود تناسب توسعه در حوضه زایندهرود، اگر 1800 میلیارد مترمکعب هم ورودی آب داشتیم باز هم نمیتوانستیم مدیریت صحیح داشته باشیم.
دائمی با تاکید بر این که برنامه بلندمدتی برای نجات زایندهرود در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد، اظهار کرد: با اجرای برنامه وزارت نیرو، آب موردنیاز کشاورزی باید متناسب با الگوی آبیاری مصرف شود، صنایع با بهرهوری بالا از آب استفاده خواهند کرد و آب در بخش خانگی تامین میشود.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو درباره احتمال احیای زایندهرود خاطرنشان کرد: اگر برنامه وزارت نیرو اجرا شود و نیازها برای اجرای آن فراهم باشد، زایندهرود یقینا دوباره آب خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، زایندهرود نهفقط تامینکننده آب شرب چند استان از جمله اصفهان و یزد است بلکه از لحاظ توریستی و حفظ شرایط سی و سه پل نیز از اهمیت خاصی برخوردار است. این رود که از آن به عنوان زنده رود نیز نام برده میشود، اکنون فقط در اذهان میجوشد و خاک آن از خشکی ترک برداشته است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد