روزنامه دود می کنند، سیگار می خوانند!

چرا مسئولین شهرداری که متولیان صدور مجوز برای کیوسک های مطبوعاتی هستند بر عملکرد غیرفرهنگی این کیوسک ها نظارت ندارند؟ آیا فروش سیگار و تعارف کردن فندک در محل فروش روزنامه ها حرکت مناسبی است؟
کد خبر: ۶۳۷۶۱۶
روزنامه دود می کنند، سیگار می خوانند!

  با کمترین پرس و جو متوجه خواهید شد  گرفتن مجوز کیوسک روزنامه فروشی فرآیند بسیار مشکلی است.  متقاضیان این حرفه فقط تا مرحله اخذ مجوز با شهرداری کار دارند و پس از آن هم باید به موقع عوارض را پرداخت کنند اما دیگر مهم نیست که در داخل آن محیط چند متری که از محل سهم عموم مردم در فضاهای شهری بدست آورده اند چه تجارتی انجام بدهند. این در حالی است که کیوسک مطبوعاتی همانگونه که از اسمش بر می آید باید برای به عنوان ابزاری برای اعتلای سواد عمومی مردم از طریق فروش روزنامه باشد.

اما هم اکنون شمار زیادی از مراجعه کنندگان به این کیوسک ها برای خرید سیگار یا تنقلات به این کیوسک ها مراجعه می کنند و به همین علت باید هر چه زودتر  یک اقدام عمومی برای تغییر این وضعیت غیرفرهنگی صورت گیرد.

جالب است بدانید که براساس ابلاغیه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به تمام استان‌ها در جهت اجرای بهینه طرح مبارزه با قاچاق محصولات دخانی، دکه‌های مطبوعاتی مجاز به عرضه سیگار نیستند و عرضه سیگار از طریق این دکه‌ها ممنوع است  اما هیچ ناظری قانونی برای ممانعت از فروش سیگار در کیوسک های مطبوعاتی پا پیش نمی گذارد.

به نظر می رسد درست تر آن باشد که ابتدا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  در این مورد وارد عمل شود و از امکانات قانونی خود برای صیانت از محیط های فرهنگی استفاده کند چرا که روزنامه فروشی ها در درجه اول محیط های فرهنگی شهر هستند و در درجه  دوم محیط های اقتصادی و کاسب.

همان طور که کشیدن سیگار امروزه در سینماها ممنوع و تبدیل به یک عمل بسیار عجیب شده است چنانچه کارگروهی از شهرداری و وزارت فرهنگ و ارشاد تشکیل شود می توانند این مساله را در سطح کیوسک های مطبوعاتی نیز ترویج دهند تا خرید و فروش سیگار در این مکان ها ممنوع شود.

گرداننده های کیوسک های مطبوعاتی هم باید کاملا توجیه شوند که قرار است در این مراکز کاری فرهنگی صورت بگیرد و بنابر این فروش سیگار در آنها هیچ موضوعیتی ندارد.

  هر کدام از روزنامه های کثیر الانتشار نیز می توانند در این حرکت نقش مهمی را ایفا کنند برای مثال چنانچه دو یا سه روزنامه کثیرالانتشار اعلام کنند که به دکه های سیگارفروش روزنامه نخواهند داد آن وقت خواهید دید چه تعداد از  دکه ها  از این حرکت غیرفرهنگی دست بر خواهند داشت.

توجیه اولیه کیوسک داران ناکافی بودن سود حاصل از روزنامه فروشی در صورت ممنوع شدن فروش سیگار در این دکه ها ست.اما  در واقع کار در کیوسک های مطبوعاتی حتی بدون فروش سیگار هم سودآور است.

 اکثر کسانی که امتیاز این کار را گرفته اند خودشان در کیوسک نمی ایستند و از کارگران ارزان استفاده می کنند و مطمئن باشید که حتی با ممنوعیت فروش سیگار هم سود مناسب کار خود را خواهند داشت و حتی یک نفر آنها هم امتیازش را پس نخواهد داد. از سوی دیگر فکرش را بکنید که اگر صاحب هر حرفه ای بخواهد به بهانه ناکافی بودن سودش ، دست به کارهایی تعریف نشده در شرح وظایفش بزند جامعه مان تا چه حد نابه سامان خواهد شد.  

خلیل رفیعی طباطبایی - مدرس دانشگاه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها