به گزارش جام جم سرا؛ روانشناسان میگویند همه زوجهایی که از دادگاه حکم طلاق میگیرند، از این تصمیم راضی نمیمانند و بسیاری از آنها بعد از جدایی ترجیح میدهند به روزهایی برگردند که پیش از این به نظرشان غیر قابل تحمل میرسید. ساختن دوباره زندگیای که یک بار از دست رفته است، گرچه ساده نیست، اما ممکن است.
در این مطلب، به نقل از سیب سبز، دکتر جمشید بیگدلی، روانشناس و مشاور، به شما میگوید چطور میشود این زندگی را دوباره ساخت.
دعوا نمک زندگی است
طاقت بحث را ندارید و از آن فرار میکنید؟ مراقب باشید. این اتفاق میتواند باعث از هم پاشیدن زندگی مشترکتان شود.
تصور نکنید زوجهای خندانی که در مهمانیها میبینید هیچ وقت با هم دعوا نمیکنند و از هم دلخور نمیشوند. برای شما و همسرتان که از دو فرهنگ مختلف و با دو شخصیت متفاوت هستید، اختلاف نظر و دلخوری ناشی از آن طبیعی است و حتی ممکن است تفاوتهای شما، گاهی کار را به جای باریکتر برساند و اسباب بحث شود.
لازم است که در چنین شرایطی، از گفتگو فرار نکنید و به جای داد زدن و قهر، با آرامش پای میز مذاکره بنشینید. قهر و دعوایی که با بیحرمتی همراه باشد، برای عشق شما سم است.
راه سختی در پیش دارید
قبل از آنکه هر تصمیمی بگیرید، بدانید که برگشتن به زندگی قبلی کار سادهای نیست چرا که فضای ارتباط میان شما دو نفر و حتی هر کدام از شما با اطرافیانی که در زندگیتان دخیل هستند، بکر نیست. ذهن شما پر است از اتفاقات، خاطرات و نقاط منفی و شروع مجدد به انگیزه و برنامه دقیقی احتیاج دارد. باید بیشتر از قبل از خود گذشتگی کنید و برای عبور از خاطرات تلخ تمام تلاشتان را خرج کنید. شاید پیش از آنکه دوباره زیر یک سقف زندگی کنید، لازم باشد به خودتان و او برای بررسی گذشته و پشت سر گذاشتن خاطرات آزاردهنده فرصت دهید.
از تکنیک ساندویچ کمک بگیرید
حالا که قرار و مدارهایتان را گذاشتهاید، باید بیشتر از پیش مراقب آسیب دیدن ارتباطتان باشید. بد نیست هر هفته ملاقاتی را ترتیب دهید و از احساسات، نگرانیها و دلخوریهایتان حرف بزنید. این اتفاق میتواند تا سالهای بعد از ازدواج هم ادامه پیدا کند و حتی در دنیای زناشویی، یکی از روزهای وسط هفته را مشخص کنید و در گوشه مشخصی از خانه یا شهر با هم قرار بگذارید و بد و خوب زندگیتان را بگویید. در این ملاقاتها مشکلات یا چیزهایی که آزارتان میدهد را هم میتوانید بیان کنید اما براساس تکنیک ساندویچ، بهتر است اول از نکات مثبت و خوشایند شروع کنید و بعد اشارهای به آنچه آزارتان میدهد، بکنید. یادتان نرود لحن و واژههای شما بیشترین تاثیر را بر درست منتقل شدن پیامتان میگذارد.
از شوهرتان خواستگاری کنید
اگر شما خواهان برگشتن به رابطه هستید، باید راهی تازه را برای شروع پیدا کنید. میتوانید این بار شما به همسر سابقتان پیشنهاد ازدواج بدهید. البته قبل از آن باید شرایط خود را در نظر بگیرید. خواستگاری برعکس در شرایطی که شما مطمئن هستید اشتباه کردهاید و میخواهید زندگی تازهای را با تلاش خودتان بسازید به رابطه شما کمک میکند. گذشته از این باید مطمئن باشید که همسر سابقتان از نظر شخصیتی توان پذیرش این موضوع را دارد و در آینده از آن به عنوان دستاویزی برای تحقیر شما استفاده نمیکند. نگذارید احساسات به تنهایی شما را به سمت آن رابطه هل دهد. اگر احساس میکنید همسر سابقتان آدم قابل اتکایی نیست و در آن زندگی چیزی جز آسیب انتظار شما را نمیکشد، فکری به حال دلتنگیتان کنید. تنهایی دلیل خوبی برای برگشتن به رابطههای آزاردهنده نیست.
نامزدی متفاوت
قبل از آنکه دوباره با هم بودن را شروع کنید، ۶ ماه برای بررسی رابطه و شناخت مجدد یکدیگر، به خود فرصت دهید اما تفاوت این نامزدی با نامزدیهای دیگر این است که قرار نیست خانوادهها در آن نقش پررنگی بازی کنند. پیشتر هم گفتیم که این بار باید واسطهها را حذف کنید و از اینکه خود شما دو نفر توان خوشبخت کردن یکدیگر را دارید، مطمئن شوید. شاید این مدت دوری، خیلی چیزها را در شما دو نفر تغییر داده باشد. پس با یک دوره نامزدی جای پشیمانی را در سالهای بعد از این ازدواج مجدد تنگتر کنید.
گذشته را نبش قبر نکنید
پیش از آنکه تصمیم به بازگشت بگیرید، باید چرایی جداییتان را بررسی کنید و به تک تک مشکلاتی که شما را به اینجا رسانده فکر کنید اما این فکر و خیالها را به خانه مشترکی که قرار است دوباره بسازید نیاورید. از زمانی که با هم بودن را دوباره شروع میکنید، نبش قبر مشکلات گذشته جز دور کردن دوباره شما از یکدیگر حاصلی نخواهد داشت. از متهم کردن دیگران و بازگو کردن تلخیها و به دنبال مقصر گشتن دست بردارید و اگر صادقانه تمام آنچه اتفاق افتاده را بررسی کردهاید و از مشکلات عبور کردهاید، از امروز باید برای شروعی دوباره با کمترین اشتباه برنامه بریزید.
واسطهها را حذف کنید
اگر تنهایی آزارتان میدهد و از جدا شدن پشیمانید، منتظر پیش قدم شدن او نمانید. خودتان میتوانید اولین قدم را برای این شروع دوباره بردارید. در صورتی که میخواهید پیشنهاد با هم بودن را مطرح کنید و برای آینده مشترکتان تلاش کنید، جملاتتان را آماده کنید و از بیان احساسات و دلایلتان نترسید.
این رابطه را با پیغام فرستادن شروع نکنید، چرا که در جریان انتقال پیام، ممکن است بخشی از منظور شما حذف شود یا بخش دیگری که نمیخواستید منتقل شود به آن اضافه شود. پس به جملات هیچ کس جز خودتان و کسی که قرار است شریک زندگیتان شود اعتماد نکنید.
با هم درست دعوا کنید
تصور نکنید که دعوا کردن هر روزه میتواند به زیان زندگی مشترک شما تمام شود و صحبت نکردن در دلخوریها و نکات منفی، شما را خوشبختتر میکند. باور کنید حرف نزدن در مورد مشکلات به معنای زندگی در آرامش و دوستی نیست. اگر گله یا تردیدی در ذهنتان چرخ میزند و آزارتان میدهد، کافی است تکنیکهای درست دعوا کردن را بشناسید و حتی در عصبانیت هم به آنها پایبند باشید. حرمتها را زیر سوال نبرید، پرخاش نکنید و اگر احساسی دارید، بدون حاشیه رفتن، احساستان را به زبان بیاورید. دعوا و بحث اگر با حفظ حرمتها انجام شود، واقعاً نمک زندگی است.
برعکس بخوانید
به کتابهای روانشناسی علاقمندید و از آنها درس زندگی میگیرید؟ شاید شیوه کتاب خواندنتان درست نیست که نتوانستهاید با کمک این کتابها، زندگی مشترکتان را بهتر اداره کنید؟ این بار میتوانید کتاب مردان مریخی و زنان ونوسی را پاره کنید و هر کدامتان، قسمت مربوط به جنس دیگر را بخوانید. شما باید یاد بگیرید دنیا را از دریچه چشم همسرتان ببینید و با دغدغهها، تمایلات یا حرفهایی که به زبان نمیآورد، آشنا شوید. البته یادتان نرود که نه تنها در ایران، بلکه در بسیاری از کشورهای دیگر هم مردها میانهای با کتابهای روانشناسی ندارند، پس به بهانه مخالفت همسرتان با این نوشتهها، خودتان را از خواندشان محروم نکنید. شاید هم بتوانید از همسرتان با شیوهای که میدانید رویش تاثیر میگذارد، بخواهید که گاهی به این کتابها نگاهی بیندازد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد