زهرا عبداللهی درباره تغذیه مناسب در ایام امتحان اظهار کرد: تغذیه در زمان امتحانات نقش مهمی در کارایی و عملکرد مغز دارد.
وی افزود: معمولاً دانش آموزان در زمان امتحانات دچار اضطراب و استرس میشوند. بر اثر اضطراب و استرس میزان ترشح هورمون آدرنالین و کورتیزول دربدن افزایش مییابد که به بدن کمک میکند انرژی بیشتری برای مقابله با شرایط استرس داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه تغذیه روزانه در پیشگیری از اضطراب و استرس موثر است افزود: چای و قهوه و حتی برخی شکلاتها دارای کافئین هستند که برخی در ایام امتحانات برای بیدار ماندن و تمرکز حواس از آن استفاده میکنند در حالی که مصرف زیاد آن در بلند مدت باعث بر هم خوردن تمرکز حواس و حتی کاهش یادگیری و در نتیجه افزایش استرس و اضطراب میشود.
این متخصص تغذیه بر این نکته اشاره کرد که آبمیوههای طبیعی بهترین نوشیدنی در ایام امتحانات هستند که علاوه بر تأمین آب بدن ویتامینهای ضروری را هم تأمین میکنند. در عین حال آبمیوههای صنعتی و نوشیدنیهای شیرین نیز به دلیل داشتن شکر و مواد افزودنی انرژی زیادی را یک جا تخلیه و آزاد میکنند که استرس زا هستند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت مصرف آب، شیر و لبنیات را در کاهش استرس دانش آموزان موثر دانست و افزود: دانش آموزان بهتر است در موقع امتحان و استرس از غذاهای سبک و زود هضم و غذاهایی که انرژیشان به مرور آزاد میشود، استفاده کنند. مصرف غلات و موادی حاوی کربوهیدراتهای پیچیده که حاوی فیبر بیشتری هستند از جمله نان های سبوس دار مثل نان سنگک و نان جو سبب کاهش استرس در افراد میشود.
وی با انتقاد از اینکه برخی دانش آموزان و دانشجویان به دلیل کمبود وقت در ایام امتحانات تمام وعدههای غذایی را نمیخورند گفت: وعدههای غذایی به ویژه صبحانه را نباید حذف کرد، چون صبحانه در کنترل استرس نقش اساسی دارد. در هنگام صبح، میزان ترشح کورتیزول به بیشترین حد خود میرسد بنابراین مصرف صبحانه سبب کنترل استرس میشود.
عبداللهی اظهار داشت: نباید فست فودها را به خاطر تهیه آسان در ایام امتحان در دستور غذایی قرار داد چرا که غذاهای چرب و شور بهخصوص فست فودها دیرتر هضم میشوند و در شرایط استرسزا مانند ایام امتحانات، در کارکرد دستگاه گوارش اختلالاتی مانند سوءهاضمه و تهوع ایجاد میکنند. خوردن غذای چرب و سنگین قبل از امتحان موجب خواب آلودگی در جلسه امتحان هم میشود.
مصرف انواع مغزها مانند بادام، گردو ، فندق توصیه دیگر این مسئول در وزارت بهداشت به دانش آموزان و دانشجویان است چرا که مغزها حاوی اسیدهای چرب ضروری امگا 3 و امگا 6 و بسیاری از املاح معدنی مثل آهن و روی هستند که به یاد گیری و تمرکز حواس کمک می کنند.(فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم