سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه در گفت وگو با روسیا الیوم گفت: موفقیت ما در رابطه با موضوع سوریه و ایران به واسطه تلاش های گروهی مان انجام شد. آنچه در مورد سوریه محقق کردیم نتیجه تلاش هایی است که طی سه سال گذشته انجام دادیم.
وی افزود: غرب تلاش می کند با جبهه اسلامی تماس برقرار کند و این در حالی است که از ارتباط این گروه با جبهه النصره آگاه است.
وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد: روند انهدام سلاح های شیمیایی سوریه طبق طرح نقشه راه انجام می شود و ما امیدواریم تا 30 ژوئن این سلاح ها نابود شوند. برخی سعی دارند از اوضاع انسانی در سوریه سوءاستفاده کنند و بر برگزاری نشست «ژنو 2» تاثیر بگذارند.
وی اظهار کرد: گروه زیادی از تروریست ها در نقاط مختلف جهان با هدف ایجاد خلافت اسلامی به سوریه اعزام شده اند.
لاوروف ابراز امیدواری کرد که مخالفان سوری شروط غیر قابل تحققی را پیش از نشست «ژنو 2» مطرح نکنند.
وی افزود: اقدامات افراد مسلح علت اصلی اوضاع بد انسانی در سوریه است. به نظر می رسد مخالفان سوری بر اوضاع میدانی سوریه سیطره پیدا نخواهند کرد و شمار افراد مسلح رو به افزایش است.
لاوروف تصریح کرد: بشار اسد رئیس جمهوری سوریه نماینده قشر زیادی از مردم این کشور است. اظهارات برخی سران غربی مبنی بر اینکه بشار اسد دیگر نماینده سوریه نیست سپری شده است. سخن گفتن از شخصیات و نظام انتخابات در سوریه جدید است و در درجه دوم اهمیت قرار دارد.
وزیر امور خارجه روسیه گفت: شرکای غربی روسیه این مسئله را درک کرده اند که سرنگونی حکومت بشار اسد راه حل بحران سوریه نیست چرا که این امر احتمالا به سیطره افراط گرایان بر قدرت منجر خواهد شد. تجاوز افراطی ها به شهروندان مسیحی در سوریه افزایش پیدا کرده است و بسیاری از این افراد از سوریه فرار کرده اند.
لاوروف در بخش دیگر سخنان خود اظهار کرد: به یکباره نمی توان موضوع هسته ای ایران را حل و فصل کرد بلکه این امر باید در چند مرحله صورت بگیرد. ما موفقیت های بسیاری را در این رابطه به دست آوردیم اما پایه و اساسی برای اعلام این پیروزی وجود ندارد.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر