به گزارش روابط عمومی سازمان فضایی ایران، کاوشگر پژوهش، آخرین محموله زیستی حامل دومین میمون فضایی با نام فرگام، بامداد دیروز توانست ماموریت زیر مداری خود را با موفقیت کامل پشت سر بگذارد تا جــمهوری اسلامی ایران یک گام دیگر به اعزام انسان به فضا نزدیکتر شود.
کاوشگر پژوهش که حامل میمونی از نژاد رزوس بود، پس از طی یک مسیر زیرمداری تا ارتفاع 120 کیلومتر، در مدت زمان حدود 15 دقیقه توانست به زمین بازگردد و موجود زنده را سالم بازیابی کند.
در این ماموریت دانشمندان فضایی کشور توانستند علائم محیطی داخل محموله زیستی از جمله صوت، تصویر، ترکیب گازی و علائم حیاتی موجود زنده، نظیر نوار قلب و شاخصهای تعیینکننده وضع عمومی در طول پرواز زیر مداری را ثبت و کنترل و لحظه به لحظه، آنها را در ایستگاههای زمینی رویت کنند.
بر اساس این گزارش، پرتاب کاوشگر پژوهش و بازیابی آن، گام بلند دیگری در جهت نزدیک شدن جمهوری اسلامی ایران به اعزام انسان به فضا بهشمار میرود.
از ویژگیهای جدید این کاوشگر میتوان به استفاده از پرتابگر با سوخت مایع که بهدلیل اعمال سطح شتاب و ارتعاش پایینتر بر محموله زیستی، نسبت به پرتابگرهای قبلی جهت ماموریتهای حامل موجود زنده از قابلیتهای بالاتری برخوردار است اشاره کرد؛ بهکارگیری فناوری ضربهگیر فرود برای کاهش ضربه وارده به موجود زنده در زمان نشست، حداقلسازی زمان جستجو و نجات محموله و پاسخگویی مطلوب چتر نجات در مرحله پایانی پرواز، از دیگر ویژگیهای کاوشگر پژوهش بهشمار میرود.
بهمن 1391 دانشمندان ایرانی موفق شدند با «کاوشگر پیشگام» نخستین میمون را به فضا ارسال و به سلامت بازیابی کنند.با تکرار این موفقیت و دستاوردهای جدید آن، جایگاه جمهوری اسلامی ایران در فناوری زیست ـ فضایی بیش از پیش تثبیت شد.
جمهوری اسلامی ایران سال 1387 با پرتاب کاملا مستقل نخستین ماهواره تماما ایرانی با نام امید توانست وارد باشگاه فضایی جهان شود.رئیسجمهور در پیامی موفقیت دانشمندان فضایی کشور برای پرتاب دومین میمون فضانورد با نام «فرگام» به فضا و بازیابی سالم آن را تبریک گفت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد