تاثیر سموم کشاورزی بر پارکینسون

کارشناسان حوزه سلامت، تا مدت‌ها معتقد بودند سموم کشاورزی و باغی سبب ابتلای کشاورزان، باغداران و بسیاری از افرادی که نزدیک باغ‌ها و مزارع زندگی می‌کنند به بیماری پارکینسون است ولی شواهد محکمی برای اثبات آن در اختیار نداشتند. اما اکنون، به گزارش وبسایت مجله پریونشن، پژوهشی جدید نشان می‌دهد این مواد شیمیایی و برخی جهش‌های ژنی،‌ می‌توانند خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش دهند. طبق این پژوهش، حتی می‌توانیم امیدوار باشیم روزی در برابر این خطر از خود محافظت کنیم.
کد خبر: ۶۲۵۱۸۷

این پژوهش که 6 آذر (27 نوامبر) در نشریه سل (Cell) منتشر شده، نخستین تحقیق آزمایشگاهی از این دست است که در بررسی‌های خود سلول‌های بنیادی را هم مورد مطالعه قرار داده است. این گروه پژوهشی کار خود را بر سلول‌های خاصی ازمغز متمرکز کردند. اینها همان سلول‌هایی هستند که مطابق پژوهش‌های قبلی بروز جهش ژنی در آنها خطر ابتلا به پارکینسون را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد. پژوهشگران، پس از تولید این نوع از سلول‌های جهش‌یافته مغزی در آزمایشگاه، آنها را در معرض سموم رایج کشاورزی، یعنی سموم پاراکوات و مانب، قرار دادند.

دکتر استوارت ا. لیپتون،‌ یکی از همکاران گروه تحقیقات و از اعضای موسسه تحقیقات پزشکی سنفورد ـ برنهام توضیح می‌دهد: این سموم حتی در غلظت‌های بسیار پایین هم سبب مرگ سلول‌های عصبی مورد نظر شده است و همین مساله ما را به این نتیجه می‌رساند که قرار گرفتن در معرض این مواد شیمیایی می‌تواند عامل بروز پارکینسون باشد. معنی ساده و سر راست این نتایج آن است که اگر جهش ژنی یاد شده در سلول‌های مغزی مورد نظر در فردی رخ دهد،‌ و این فرد به نحوی در معرض سموم کشاورزی قرار گیرد، پارکینسون در کمینش نشسته است. دکتر لیپتون می‌گوید: هر فردی که چنین زمینه‌های ژنتیکی داشته باشد،‌ بسیار بیشتر در معرض مرگ سلولی ناشی از سموم قرار خواهد گرفت و در نتیجه احتمال بیشتری دارد که به پارکینسون مبتلا شود. اما اکنون و در پرتو نتایج این تحقیق، پژوهشگران آگاهی و تسلط بیشتری بر کنش‌های دوجانبه ژنتیکی و محیطی دارند، و می‌توان گفت قدم بزرگی را برای شکل بخشیدن به روش‌های درمانی پارکینسون برداشته‌اند.

دکتر لیپتون امیدوارانه می‌گوید: تصور می‌کنم بتوانیم براساس دانسته‌های کنونی به سوی داروهای پیشگیری از این بیماری گام برداریم. او می‌افزاید: در سایه گسترش دانش علمی در زمینه‌های ژنتیک و دی.ان.ای ممکن است بزودی بتوانیم افراد دارای این جهش‌های ژنی راشناسایی کنیم. به عبارت دیگر افرادی را که استعداد ژنتیکی ابتلا به این بیماری دارند بشناسیم. اگر به این مرحله برسیم، براحتی می‌توانیم به افراد در معرض خطر هشدار دهیم تا از سموم کشاورزی و نیز زندگی در مناطق زراعی، یا هر محیط دیگری که عوامل خطر در‌ آن وجود دارد، اجتناب کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها