نجفی:

ثبت جهانی شهر سوخته مهم‌تر از چوگان است

رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: ‌در مکاتبه با دبیر کل یونسکو مقرر شد چوگان به نام ایران ثبت شود. اما مهم‌ترین اقدام ما هم اکنون ثبت جهانی شهر سوخته زابل است.
کد خبر: ۶۲۲۴۷۰
ثبت جهانی شهر سوخته مهم‌تر از چوگان است

به گزارش واحد مرکزی خبر، محمد علی نجفی در حاشیه جلسه امروز هیات دولت افزود: دولت جمهوری آذربایجان تلاش می‌کرد چوگان را به عنوان بازی ملی به طور دربست به نام خود ثبت کند.

وی اضافه کرد: با تلاش و مکاتباتی که با دبیرکل یونسکو صورت گرفت و با توجه به هیاتی که به اجلاس یونسکو در جمهوری آذربایجان فرستاده شد در نهایت فقط چوگان قره باغ که بازی محلی و داخلی در جمهوری آذربایجان تلقی می‌شود به نام آذربایجان ثبت شده است و در واقع در همان مصوبه ثبت هم  تلویحا اشاره شد که اصل چوگان مربوط به ایران و بقیه کشورهای منطقه است.

معاون رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد: چوگان ایرانی که اساس کار چوگان از آن نشات گرفته است با نام جمهوری اسلامی ایران ثبت شود.

نجفی گفت: بخشی از این اقدام در اختیار ماست که بر اساس آن مدارک و مستنداتی باید آماده کنیم که کار مشکلی نیست اما بخش اصلی این کار که زمان بر است به یونسکو مربوط می‌شود و فکر می‌کنیم با پیگیری‌های صورت گرفته، ثبت آن به نام جمهوری اسلامی ایران کار مشکلی نباشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: مهم‌ترین اقدام ما هم اکنون ثبت جهانی شهر سوخته زابل است.

نجفی افزود: این اقدام نیاز به مقدماتی دارد و هیات‌هایی از یونسکو می‌آیند و جوانب امر را بررسی می‌کنند و فکر می‌کنم امسال بتوانیم این اثر فاخر تاریخی را به ثبت جهانی برسانیم.

توجه به سازمان میراث فرهنگی در لایحه بودجه ۹۳

رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت:‌ از اعداد و ارقامی که در لایحه بودجه سال ۹۳ برای این سازمان پیش بینی شده است راضی هستیم.

 نجفی هیات دولت افزود: در این لایحه کمک قابل قبولی در حد امکان به این سازمان شد و اگر چه ارقام نهایی این لایحه شنبه هفته آینده مشخص می‌شود اما آنچه در مذاکره با معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور برایم حاصل شده است حاکی از رشد بودجه جاری و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و بودجه عمرانی سازمان است.

وی با اشاره به این‌که در تبصره‌های بودجه موارد خوبی برای این سازمان پیش بینی شده است افزود: فکر می‌کنم سال آینده از لحاظ کمک به بخش خصوصی که هم اکنون در بخش گردشگری و صنایع دستی فعال هستند دستمان باز باشد.

معاون رئیس جمهور گفت: در این لایحه چندین حکم هم وجود دارد که می‌تواند بر اساس آن از تسهیلات بانکی برای کمک به بخش خصوصی در توسعه زیر ساختهای گردشگری و اماکن مرتبط با آن استفاده کنیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: در خصوص میراث فرهنگی هم حکم خوبی در لایحه بودجه تصویب شد که بر اساس آن شرکت ها و موسسات غیر دولتی می‌توانند هزینه‌هایی را در حفظ و مرمت آثار تاریخی انجام دهند و این هزینه ها از درآمد مشمول مالیات ‌آنها کاسته خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها