نکتهای که همه ساله در این زمان با آن روبهرو میشویم، توزیع غذاهای نذری در میلیونها ظرف یکبار مصرف است؛ ظرفهایی که همواره تهدیدی است برای سلامت انسان و محیط زیست، چون دیگر بر کسی پوشیده نیست که ظرفهای یکبار مصرف پلاستیکی حداقل 300 سال زمان میبرد تا تجزیه شود یا نوشیدن و خوردن چای و غذا در آنها بهداشتی نیست.
بههمین دلیل خسارت جبرانناپذیری به طبیعت و انسان تحمیل میکند. این درحالی است که افرادی که قصد توزیع غذای نذری دارند، میتوانند با استفاده از ظرفهای یکبار مصرف گیاهی و تجزیهپذیر علاوه بر ادای نذر خود برای حفظ محیط زیست کشور نیز قدمهای جدی بردارند.
افزون بر این رعایت نکاتی از این دست بهطور قطع به آرمانهای امام حسین(ع) نزدیکتر است، زیرا آن بزرگوار هیچوقت راضی نمیشوند که سلامت مهمانان و عزاداران مجلسشان بهدلیل استفاده از ظرفهای پلاستیکی به خطر بیفتد.
نکته اینجاست که در این بین فقط صاحبان نذورات مسئول نیستند، زیرا شرایط باید بهگونهای باشد که ظرفهای یکبار مصرف گیاهی و تجزیهپذیر در دسترس همگان باشد تا شهروندان برای تهیه آن با مشکل روبهرو نشوند. این درحالی است که به نظر میرسد چنین ظرفهایی در برخی از شهرهای کشور وجود ندارد.
روز گذشته معاون سازمان اوقاف در این باره گفت: این سازمان امسال ابلاغ کرده است که تمامی نذورات در ظروف گیاهی توزیع شود، ولی در برخی از شهرها این ظروف پیدا نمیشود و در این مورد مشکل داریم.
به همین دلیل باید به سازمانهایی مانند حفاظت محیط زیست هشدار داد که آنها در این مواقع باید عملی فراتر از انتشار اطلاعیه را در دستور کار خود قرار داده و با نظارت بر تهیه و توزیع ظرف یکبار مصرف گیاهی در شهرهای مختلف کشور مانع آسیب دیدن بیشتر محیط زیست کشور شوند.
آوید طالبیان - جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
ابعاد انقلاب اسلامی و آینده آن را در گفتوگو با جواد منصوری و رضا برجی بررسی کردهایم
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت