به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی دومین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی، حجت الاسلام رضا غلامی در نشست خبری دومین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی به تشریح برنامه های این کنگره پرداخت و گفت: ما امروز به دنبال پیشرفت سریع و همه جانبه کشور هستیم و منظور از پیشرفت، آن پیشرفتی است که تأمین کننده سعادت حقیقی مردم ایران باشد و به اعتقاد ما این اسلام و جهان بینی الهی است که علاوه بر مقصد، راه و روش پیشرفت واقعی را معرفی میکند.
وی دستیابی به علوم انسانی اسلامی و جاری کردن آن در رگهای جامعه دانشگاهی و حوزوی ایران را به عنوان اساسی ترین لوازم پیشرفت معرفی کرد و افزود: علوم انسانی اسلامی به معنی قرار گرفتن علم زیر چتر وسیع جهان بینی اسلامی به منظور حل مسائل روزمره و متنوع جامعه انسانی و همچنین به بهرهگیری مناسب از علم وحیانی در جهت پاسخگویی به پرسشهای مبنایی و البته بیپاسخ بشر رسمیت می بخشد.
رئیس شورای سیاستگذاری دومین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی اظهار کرد: با طرح درست علوم انسانی اسلامی میتوان به دنبال رفع انحصارگرایی علمی و باز کردن غل و زنجیرهایی بود که قرنهاست به وسیله علم سکولار به فکر انسانها بسته شده است.
وی با بیان اینکه این غل و زنجیرها انسان را از آزاد اندیشی محروم کرده است، ابراز داشت: تا وقتی که بشر در حوزه اندیشه، اسیر مادی گرایی و سطحی نگریهای ناشی از این تفکر باشد قادر به شناخت عمیق و همه جانبه هستی و کشف روابط میان هستی و انسان نیست.
حجت الاسلام غلامی تأکید کرد: به برکت انقلاب اسلامی اکثر اساتید متعهد دانشگاه و حوزه درصدد تحول مبنایی در علوم انسانی موجود و باز کردن چتر جهانبینی اسلامی در میدان اندیشهورزی هستند و به خوبی میدانند که تنها راه کسب استقلال فکری و پایان دادن به تقلید و سرسپردگی در علوم انسانی، ظهور علوم انسانی اسلامی است.
وی افزود: علوم انسانی اسلامی با رفع حصر از منابع معرفتی و فراهم نمودن زمینه های لازم فرصت دستیابی به مسایل اجتماعی را فراهم کرد و همچنین به دیدگاه مقابل و اندیشه کسانی که پیشرفت درون زا را نفی و نسبت به جهانی شدن غربی ذوق زده شدهاند، انتقاداتی را وارد دانست.
رئیس شورای سیاستگذاری دومین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی اظهار کرد:خوشبختانه امروز اکثر اساتید دانشگاه در حوزه تحول مبانی و علوم انسانی ورود پیدا کرده و چتر جهان بینی اسلامی در میدان اندیشه ورزی گشوده شده است و اساتید می دانند که تنها راه کسب استقلال فکری دوری از تقلید و سرسپردگی در برابر غرب است.
وی تصریح کرد: با این تفکرات مرتجعانه که امروز از سوی بعضی از روشنفکران غرب زده ظهور تازهای پیدا کرده و متاسفانه تابلوی علمی به آن آویزان شده است، حقیقتا باید نگران سلطه اقلیت در دانشگاه ها و از همه مهمتر مدیریت کشور بود.
حجت الاسلام غلامی به تشریح برنامه های دومین کنگره علوم انسانی اسلامی پرداخت و افزود: سال گذشته اولین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی در تهران با استقبال خوبی برگزار شد و امسال نیز این کنگره به صورت مشارکتی طراحی شده و 20 مرکز تحقیقاتی، علمی، دانشگاهی و پژوهشی در برگزاری این کنگره سهیم هستند و امسال بنا داریم ابعاد و زوایای تازه تری از بحث اسلامی کردن علوم انسانی ارائه دهیم.
رییس شورای سیاستگذاری دومین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی گفت: در سال جاری حدود 10 کمیسیون تخصصی برای کنگره دایر شده که 389 مقاله رسیده به دبیرخانه را مورد بررسی و ارزیابی قرار داده اند که البته در ابتدا 482 چکیده مقاله ارسال شده بود.
وی افزود: کمیسیون فلسفه و روش شناسی اسلامی با مدیریت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و مرکز پژوهش های علوم انسانی صدرا، کمیسیون مدیریت تحول علوم انسانی با مدیریت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، کمیسیون روش شناسی اسلامی با مدیریت دانشگاه اصفهان، کمیسیون تعلیم و تربیت اسلامی با مدیریت موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، کمیسیون ارتباطات و جامعه شناسی با مدیریت دانشگاه شیراز، کمیسیون اقتصاد اسلامی با مدیریت دانشگاه تبریز، کمیسیون مدیریت اسلامی با مدیریت دانشگاه امام صادق(ع)، کمیسیون علوم سیاسی با مدیریت مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان و کمیسیون فقه و حقوق با مدیریت مرکز پژوهش های علوم انسانی صدرا به ارزیابی مقالات پرداخته اند.
غلامی تصریح کرد: یکی از ویژگیهای دیگر کنگره امسال این است که صرفا مقالاتی پذیرفته شده که سطح علمی پژوهشی داشته باشند و با تأیید معاونت پژوهشی وزارت علوم به این مقالات درجه علمی-پژوهشی اعطا می شود.
رئیس شورای سیاستگذاری دومین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی همچنین از برگزاری مراسم افتتاحیه این کنگره با حضور رییس مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: حدود شش مهمان برجسته خارجی در این کنگره از کشورهایی همچون کانادا، عراق، پاکستان، مالزی، آلمان و ... شرکت میکنند که مراسم اختتامیه این کنگره 28 آبان ماه با سخنرانی یکی از مراجع عظام تقلید در قم برگزار خواهد شد.
در ادامه این نشست، عطاءالله رفیعی آتانی دبیر علمی دومین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی از اعطای اولین جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی خبر داد و گفت: بعد از اعلام فراخوان کنگره، حدود 200 اثر داخلی و خارجی دریافت شد که شامل 69 کتاب، 121 مقاله و هفت پایان نامه بود و این آثار داوطلب کاندیدای دریافت جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی شدند و همچنین برخی از بزرگان که معمولا داوطلب نمیشوند نیز جزو این افراد قرار گرفتهاند.
وی خاطرنشان کرد: جایزه اول جهانی علوم انسانی اسلامی به دو تن از علما و فرهیختگان و جایزه دوم نیز به دو تن از اندیشمندان و پژوهشگران در رشتههای علوم انسانی در رشته های تعلیم و تربیت و اقتصاد اسلامی اعطا خواهد شد که سه تن از آنان داخلی و یک تن از آنان از اندیشمندان خارجی هستند.
دبیر علمی دومین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی افزود: افتتاحیه این کنگره 27 آبان ماه در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما با سخنرانی دکتر علی لاریجانی و اختتامیه آن 28 آبان ماه با سخنرانی یکی از مراجع بزرگوار تقلید در قم برگزار خواهد شد و روز 26 آبان ماه نیز یک نشست تخصصی با حضور مهمانان خارجی به زبان انگلیسی برگزار می شود.
رفیعی اخاطرنشان کرد: سال گذشته این کنگره بیشتر وجهه حوزوی داشت که امسال در کنار حضور و مشارکت حوزویان، وجهه کار بیشتر دانشگاهی است و این یک گام جدی در راستای تعامل و همکاری حوزه و دانشگاه است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: دانشمندان و پژوهشگرانی همچون دکتر مظفر اقبال از کانادا، دکتر چو دارلی از پاکستان و اسعد زمان از جمله سخنرانان خارجی این کنگره هستند که هر کدام نامدارانی در رشتههای علوم انسانی به شمار میآیند و به نظر می رسد حدود 40 تا 60 مقاله خارجی در این کنگره ارائه شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم