قبل از طلب بخشش باید به خوبی درباره قصوری که کرده ایم و سهمی که در ایجاد دلخوری داشته ایم، فکر کنیم. در هر مسئله و ناحقی هایی که شده اگر سهم خودمان را بدانیم، راحت تر و دقیق تر می توانیم طلب بخشش کنیم. این را هم باید بدانیم که قرار نیست طرف مقابل را متقاعد کنیم که تو هم مقصر هستی. معمولا در چنین شرایطی طرف هم به سهم تقصیر خودش اعتراف می کند.
حالا می توانید از این تکنیک ها برای طلب بخشش و عذرخواهی استفاده کنید:
پروفسور باهر در گفت وگو با زندگی ایده آل می گوید: در دوره های دکترا، مسئله ای برای رد تعارض داریم به نام «حکمیت»، یکی از راه ها برای طلب بخشش و عذرخواهی، حکمیت قرار دادن یک فرد امین است. شما با کسی حرفت می شود، نفر سومی را که هر دو قبول دارید، می نشانید و از او می خواهید او بین شما حکم کند و با این کار دلخوری ها برطرف شود.
جملاتی کلیدی هست که می تواند طلب بخشش شما را نشان دهد. «سلام»، واژه خیلی مهمی است. کلمه ها بار انرژیک دارند، هر کلمه و نحوه بیانش، انرژی خاص خودش را دارد که با دوربین های مخصوص و مجهز، این انرژی قابل رویت است. ما شعری داریم که می گوید: «خلوت دل نیست جای صحبت اضداد/ دیو چو بیرون رود، فرشته درآید».
برای گفتن جملات و تأثیرگذار بودن شان باید دل تان از کینه توزی خالی شده باشد تا انرژی کلمات تان تأثیر خودش را بگذارد. جمله «مرا ببخش» هم معجزه می کند.
هدیه بسیار در پذیرش عذرخواهی مهم است. یک شاخه گل تأثیر خیلی بیشتری از هزار بار معذرت خواهی کردن دارد. در کنار هدیه، گفتن سجایای طرف مقابل هم خیلی موثر است. قرار نیست شما چاپلوسی و تملق کنید اما با گفتن سجایای اخلاقی به طرف مقابل نشان می دهید که آدم بی انصافی نیستید و خوبی های او را هم دیده اید، البته باید مثبت گویی مستند بگویید یعنی سجایای تخیلی نگویید. صحبت کردن با همدیگر بعد از ایجاد مسئله رایج است، شما می توانید با نامه و شعر و قطعه ادبی عذرخواهی کنید. همچنین می توانید اگر همکارتان، همسرتان، دوست تان و ... از دست تان ناراحت است او را به نوشیدن یک قهوه دعوت و با او درباره مشکلتان صحبت کنید.
>> روزنامه خراسان
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر