سید شمس الدین حسینی وزیر سابق اقتصاد شب گذشته در برنامه پایش شبکه یک سیما اظهار داشت: من ابتدا می خواهم عرض کنم که ما مأخذ و مستندی برای ارائه آمار جز مراجع رسمی نداریم، اگر مراجعه کنید به آرشیو اخبار بارها از بنده به عنوان سخنگوی اقتصادی دولت سوال می شد که چرا فلان عدد را اعلام نمی کنید، می گفتم برای اینکه مرجع رسمی آن را اعلام نکرده است.
وی افزود: لذا من اساساً فکر می کنم به میزان قابل توجهی مغایرت آمار این دولت و دولت گذشته منتفی است، مسئله نحوه طرح آمار است، البته برخی محاسبات و برخی ادعاها وجود دارد که به نظر من آن ادعاها مستند نیست و به خوبی هم قابل نقد و پاسخ است.
سخنگوی اقتصادی دولت دهم با تأکید بر اینکه آنچه ارائه می کند بدین معنی نیست که اداره دولت کار آسانی است، گفت: قطعاً اداره دولت کار سختی است، به ویژه من درک می کنم همکاران جدیدمان را در تیم اقتصادی دولت که بایستی چقدر تلاش کنند تا دستاوردهای قبل را حفظ کنند چه برسد به اینکه ارتقا ببخشند، لذا طرح این مسائل به معنی نفی زحمات آنها نیست.
وی ادامه داد: یکی از نکاتی که این روزها از آن غفلت می شود این است که نکات مثبت اقتصاد ملی و دستاوردهای اقتصاد ملی مکتوم بماند. به طور مثال طبق آمار رسمی سازمان عمران ملل متحد در فاصله سالهای 2005 تا 2012 جمهوری اسلامی ایران از یک کشور با رتبه توسعه انسانی متوسط به رتبه توسعه انسانی بالا پیوسته، فراگیرترین شاخصی که امروز برای ارزیابی پیشرفت کشورها در نظر می گیرند همین شاخص توسعه انسانی است، چون هم در آن شاخص درآمد سرانه است بر اساس قدرت خرید، هم امید به زندگی است و هم بحث آموزش که در هر 3 شاخص جمهوری اسلامی ایران رشد کرده است.
حسینی با اشاره به اینکه در خبری خواندم در جلسه ای مطرح شده که ذخیره کالای اساسی ما در حد صفر و نگران کننده بوده است، تصریح کرد: آیا واقعاً امکان پذیر است در عرض یک هفته ذخایر را ترمیم کنیم، تقریبا الان 70 روز از دولت جدید گذشته و ما مشکل کمبود کالای اساسی نداریم. من از آقای غضنفری آماری را در زمانی که ایشان وزارتخانه اش را ترک می کرد گرفتم و دیدم در گندم و سایر نهاده های اساسی دامی ما چندماه ذخیره داریم.
وی افزود: وقتی در آستانه برگزاری انتخابات بودیم در ستاد ویژه تدابیر اقتصادی در جلساتی که با حضور آقای احمدی نژاد تشکیل می شد بحثی مطرح شد که در کنگره آمریکا طرح تحریم تجاری ایران مطرح شده بود که این طرح جدیدی بود و ما حدس می زدیم ممکن است این را بخواهند به رخ دولت جدید بکشند و آنرا تحت فشار قرار دهند، از طرفی هم طبیعی است هر دولت جدیدی که بیاید تا مدیران جدید را منصوب کند و هماهنگی ها ایجاد شود زمان می برد، از این رو به این جمع بندی رسیدیم که ذخیره کالاهای اساسی را از سطح استاندارد بالاتر ببریم.
وزیر اقتصاد دولت دهم با اشاره به اینکه ابتدای سال بود و ابتدای سال دریافتی های دولت کم است، گفت: با استفاده از اختیارات ستاد تدابیر ویژه برنامه ریزی کردیم تا کالاهای اساسی برای چندماه آینده وارد کشور شود، طولی نکشید انتخابات برگزار شد، یکدفعه ما متوجه شدیم این مصوبه ستاد تدابیر ویژه لغو شده که من شخصا پیگیری کردم دیدم بحثی مطرح شده که دولت دهم می خواهد دولت یازدهم را بدهکار کند، در جلساتی که با همکاران دولت جدید داشتم توضیح دادم که این مصوبه امکانی برای مردم است و دوباره پیگیری کردند و این مصوبه احیا شد و برخی خریدهایی که اکنون در حال انجام است از امکان همان مصوبه است.
حسینی در خصوص اینکه مطرح شده خزانه کشور خالی است، اظهار داشت: دوازدهم مردادماه امسال حکم رئیس جمهور جدید تنفیض شد، در آن زمان من وزیر اقتصاد بودم و خزانه داری زیر نظر من بود.
وی افزود: وقتی من از خزانه صحبت می کنم منظورم حساب های دریافتهای عمومی کشور نزد بانک مرکزی است، در تاریخ سیزدهم مرداد سال جاری 1623 میلیارد تومان موجودی خزانه مثبت بوده و نسبت به عدد مشابه سال قبلش 76 درصد بالاتر بوده است که این غیر از مبالغی است که خزانه در حسابهای خاص برای فروش شرکت ها که به خاطر پرداخت بدهی بنیاد شهید و پیمانکارها بود نگهداری می کرد که در آن هم همین میزان یعنی 1600 میلیارد تومان پول بود که حدود یکهزار میلیارد تومان از آن محل فقط به بنیاد شهید پرداخت شد.
حسینی با بیان اینکه دریافتی های خزانه کشور در 6 ماه نخست سال جاری 26 درصد رشد داشته، اذعان داشت: در این مدت وضعیت مالی ما نسبت به سال قبل بهتر است، در شهریور 91 ما 3 هزار میلیارد تومان تنخواه استفاده کرده بودیم، از بانک مرکزی پول قرض کرده بودیم، هیچ موجودی هم در خزانه نداشتیم، هیچ کس هم متوجه نشد، ولی امسال یکهزار میلیارد تومان موجودی خزانه مثبت است.
وی ادامه داد: اگر خواستیم بگوییم بدهی دولت، باید آن را با دارایی دولت مقایسه کنیم نه حساب دریافت و پرداخت سالانه دولت. اگر تمام رقمی که در بودجه 92 پیش بینی شده است برای پرداخت بدهی ها در نظر بگیرید 26 هزار میلیارد تومان است. این بدین معنی است که سقف تملک دارایی های مالی دولت بیش از 26 هزار میلیارد تومان نیست.
سخنگوی اقتصادی دولت دهم با بیان اینکه بحث ذخایر بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی همان بحث دارایی هاست، گفت: کشور ما الان بیش از 100 میلیارد دلار ذخایر ارزی دارد. علاوه بر آن ما 20 میلیارد دلار به خاطر مسائل تحریم ها بابت نفت فروخته شده طلبکاریم که در زمان دولت دهم بیش از 10 میلیارد دلار آن سررسید شده بود.
حسینی تصریح کرد: اینها مغایرت های آماری نیست، بلکه مداخلات افراد غیرفنی در امور فنی است.
سید شمس الدین حسینی در پاسخ به اینکه میزان ذخایر صندوق توسعه ملی در پایان دولت دهم به گفته آقای احمدی نژاد 50 میلیارد دلار، به گفته آقای نهاوندیان 40 میلیارد دلار و به گفته آقای جهانگیری 32 میلیارد دلار بوده، کدام رقم درست است، گفت: از زمان تأسیس صندوق توسعه ملی تا پایان دولت دهم جمع واریزی به این صندوق 55 میلیارد دلار بوده که بعد از کسر وام های داده شده و وام های مسدود شده، موجودی آن 32 میلیارد دلار می شود.
وی افزود: حساب ذخیره ارزی را هم با سازوکاری که در قانون برنامه پنجم آمده هنوز وجود دارد، رقم عنوان شده منفی 19 و نیم میلیارد دلار اصلا درست نیست، وام هایی از این حساب پرداخت شده که با سود آن در سررسید به این حساب بازخواهد گشت.
حسینی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نرخ رشد اقتصادی برای سال 90 را خود شما 5.1 درصد، آقای احمدی نژاد 5.2 درصد، صندوق بین المللی پول و بانک مرکزی ایران 3 درصد و مرکز آمار ایران 3.2 درصد اعلام کرد، کدام درست است، گفت: زمان اعلام این آمار متفاوت است، زمانی که من و آقای احمدی نژاد اعلام کردیم بر اساس پیش بینی اولیه پایان سال بود، پس از آن مرکز آمار به عنوان مرجع رسمی پیش بینی نهایی را 3.2 درصد اعلام کرد که اکنون اگر بخواهیم نرخ رشد اقتصادی سال 90 را بیان کنیم، رقم 3.2 درصد مرکز آمار ایران ملاک است.
وی درپاسخ به اینکه برای رشد اقتصادی سال 91 آقای احمدی نژاد گفت رشد خوبی داشتیم، آقای جهانگیری اعلام کردند رشد منفی 5.8 درصد و آقای نوبخت اعلام کردند منفی 5.4 درصد، این تفاوت ها ناشی از چیست، تصریح کرد: مادامی که آماری اعلام نشده آقای احمدی نژاد آماری اعلام نکرده است، این آمار منفی 5.4 درصد هم آمار قطعی نیست چرا بانک مرکزی هم تاکنون آمار 9 ماهه را اعلام کرده است.(تسنیم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد