نشست سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و سازمان نظام پزشکی

امضای تفاهم‌نامه همکاری با موضوع سلامت، محور توسعه‌ پایدار

در نشست صبحانه‌ کاری که در محل سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، تفاهم‌نامه‌ای برای همکاری مشترک میان این سازمان و سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، به امضای طرفین رسید.
کد خبر: ۶۰۶۴۵۲
امضای تفاهم‌نامه همکاری با موضوع سلامت، محور توسعه‌ پایدار

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی گروه بین‌المللی توسعه پایدار، در این جلسه که با حضور دکتر احمد اکبری، (معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران)، دکتر علیرضا زالی، (رئیس سازمان نظام پزشکی)، دکتر محمود فاضل (نایب رئیس شورایعالی سازمان نظام پزشکی)، دکتر عبدالرضا صمیمی (قائم‌مقام و معاون توسعه و فناوری سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی)، پروفسور نسرین معظمی (استاد بیوتکنولوژی و عضو هیات علمی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران)، دکتر داود اُمی (معاون آموزشی و پژوهشی سازمان)، دکتر مهناز مظاهری اسدی (رئیس پژوهشکده‌ زیست فناوری)، دکتر محمود مولانژاد (مدیر روابط بین‌الملل سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و رئیس IOR)، مهندس پدیده نادری (مدیر تحقیق و توسعه‌ گروه بین‌المللی توسعه‌ پایدار) و مهندس علی جوادی پویا (مدیرعامل گروه بین‌المللی توسعه پایدار و مدیر منطقه‌ای غرب آسیای یوروسرت) برگزار شده بود، رسالت هر دو سازمان بیان شد و ایجاد و گسترش مرکز توسعه‌‌ پایدار نظام سلامت، به عنوان محور نشست، مورد بحث قرار گرفت.

دکتر اکبری، معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران به عنوان میزبان جلسه، بحث را با قدردانی از زحمات سازمان نظام پزشکی و جامعه پزشکان آغاز کرد و با نمایش ویدئوکلیپی از فعالیت‌های سازمان پژوهش‌ها گفت: هر قدمی که در کشور برداشته می‌شود، باید در راستای دستیابی به مفهوم توسعه‌ پایدار باشد.

دکتر زالی، رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به شروع دوره‌ نوینی در فعالیت‌های سازمان نظام پزشکی گفت: عمده‌ مصادیق این فضای جدید، ایجاد بخش‌های آموزشی و پژوهشی با حمایت‌های معنوی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران است.

وی افزود:برای توسعه امر آموزش و پژوهش، باید از توسعه‌ پایدار مدد جست که یکی از مباحث مطرح در جهان امروز، چه در کشورهای توسعه‌یافته و چه در حال توسعه است.

دکتر زالی با اشاره به نگاه آینده‌نگرانه به توسعه پایدار، اضافه کرد:با همفکری‌ خانم پروفسور معظمی و همیاری آقای مهندس پویا، مسیر درستی برای رجحان تکالیف آموزشی و پژوهشی بر تکالیف کلیشه‌ای شکل گرفته است که می‌تواند موجب ایجاد یک مرکز پژوهشی منطقه‌ای (Regional Research Institute) شود.

پروفسور معظمی، استاد بیوتکنولوژی و عضو هیات علمی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، دستیابی به سلامت پایدار را یکی از اهداف مهم برنامه توسعه هزاره سوم برشمرد و گفت: برای تحقق این هدف در سازمان پژوهش‌ها، دو مرکز محصولات ضدپیری (Anti Ageing Products)  و تغذیه‌ پیشرفته (Advanced Nutrition) پیش‌بینی شده است که باتوجه به پیشروی جمعیت به سوی پیری و پتانسیل کشور در استفاده از نیروی متخصص خود، مسائلی حائز اهمیت هستند.

وی افزود:این فرصتی برای سازمان ‌است تا هم جایگاه خود را بهتر بشناسد و هم در کنار مجموعه‌ نظام پزشکی قرار بگیرد.

عضو هیات علمی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران اظهار کرد:تولید واکسن‌های مورد نیاز برای جامعه‌ اسلامی با وجود سابقه‌ 80 ساله‌ ایران در تولید واکسن، حمایت مالی بانک توسعه‌ اسلامی و اینکه هزینه‌ای را برای کشور در بر نخواهد داشت، فرصتی استثنایی محسوب می‌شود.

دکتر صمیمی، قائم‌مقام و معاون توسعه و فناوری سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی با اشاره به حرکت سازمان پژوهش‌ها به سوی توسعه‌ پایدار، گفت:باتوجه به هفت پژوهشکده‌ای که در سازمان به کارهای پژوهشی مشغول هستند، جهت دادن به فعالیت‌ها در راستای توسعه‌ پایدار، امری الزامی است.

وی ایجاد مرکز توسعه‌ پایدار نظام سلامت را جزو اولویت‌های کار سازمان دانست و افزود: هم‌افزایی میان دو سازمان نظام پزشکی و پژوهش‌های علمی و صنعتی کشور، درحقیقت، پیشگیری از موازی‌کاری ا‌ست.

دکتر فاضل، نایب رئیس شورایعالی سازمان نظام پزشکی با به فال نیک گرفتن این جلسه، گفت: درخواست ما در سازمان نظام پزشکی، فوریت دادن به اجرای این طرح است؛ چراکه آنچه در این سازمان، هم در بعد حاکمیتی و هم در بعد صنفی دارای اهمیت و اولویت می‌باشد، دفاع از حقوق بیماران است که با این طرح می‌تواند محقق شود.

سخنران بعدی نشست، مهندس پویا، مدیر منطقه‌ای غرب آسیای یوروسرت و مدیرعامل گروه بین‌المللی توسعه پایدار به عنوان سازمان پیشنهاددهنده و تسهیل‌کننده‌ این همکاری، با اشاره به مفهوم انسان سالم، محور توسعه، گفت: «سازمان صنفی نظام پزشکی یکی از نمادهای توسعه در کشور است که قصد دارد گامی بزرگ در مسیر توسعه‌ی پایدار بردارد.»

وی افزود:سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی نیز به عنوان یک نهاد پژوهش‌محور (Research Oriented) می تواند پیشرانه  این مسیر است.

مدیرعامل گروه بین‌المللی توسعه پایدار، در توضیح آفات توسعه‌نیافتگی در کشورهای در حال توسعه گفت: یکی از آفات توسعه این است که بیشتر کشورهایی که به مرحله‌ توسعه‌یافتگی نرسیده‌اند، تنها به آموزش به شیوه های کلیشه ای می پردازند و از پژوهش غافلند.

مهندس پویا افزود: با همکاری و هم‌افزایی دو سازمان و درنتیجه تاسیس پژوهشکده‌های مشترک، یکی دیگر از آفات توسعه، یعنی نبود یکپارچگی میان نهادهای اثرگذار نیز مرتفع می‌گردد.

در پایان جلسه و در راستای اسناد بالادستی کشور، از جمله قانون اساسی، برنامه‌ پنجم توسعه، سند چشم‌انداز 1404 و همچنین در جهت مأموریت و رسالت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و تقید آن به پیاده‌سازی اهداف توسعه‌ هزاره‌ سوم و تعریف عام سازمان بهداشت جهانی (WHO) از سلامت (داشتن سلامت جسمی، اجتماعی، روانی و معنوی) و اعتقاد به اینکه سلامت محور توسعه‌ پایدار است، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران به نمایندگی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان نهاد حاکمیتی و سازمان نظام پزشکی به عنوان نهادی با وظیفه‌ دوگانه‌ حاکمیتی و صنفی، با رویکرد توسعه‌ای، هم‌افزایی، حفظ یکپارچگی و پرهیز از موازی‌کاری و مراقبت از منابع ملی، محورهای همکاری دوجانبه خود را در متن تفاهم‌نامه بدین شرح ذکر کردند:

-انجام طرح‌های تحقیقاتی و توسعه فناوری مشترک.
 
-توسعه همکاری‌های مشترک در سطح ملی و بین المللی.

-برگزاری همایش‌ها، نشست‌های علمی و کارگاه‌های آموزشی و پژوهشی بصورت مشترک در سطوح ملی و بین‌المللی.

-حمایت از پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی با موضوعات مورد علاقه طرفین.

-ایجاد زمینه‌های مناسب جهت بهره‌گیری از توانمندی‌ها و خدمات، از قبیل تجهیزات پژوهشی، آزمایشگاهی، کارگاهی، کتابخانه‌ای، شبکه علمی کشور، ارتباطات بین‌المللی و ...

-انتقال تجربیات و نیازهای سازمان و بالعکس و تبادل افکار و اطلاعات.

-چاپ مقالات، تالیف، ترجمه و انتشار کتب و نشریات.
 
-ارائه برنامه توسعه فناوری و مشاوره علمی و پژوهشی جهت پروژه‌های مطالعاتی و پژوهشی برحسب مورد.

-مشاوره در زمینه شناسایی و تعریف نیازهای پژوهشی و فناوری حوزه سلامت.
 
-برنامه‌ریزی و ایجاد فرصت‌های مطالعاتی و دوره‌های تحصیلات تکمیلی.

-همکاری در ارتباط با ثبت اختراعات و مالکیت‌های فکری (داخل و خارج از کشور)، فرآیند تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی و حمایت از تشکیل شرکت‌های دانش بنیان، پارک‌های علم و فناوری و شهرک‌های دانش و سلامت.
 
-تاسیس پژوهشکده‌ها و مراکز پژوهشی مشترک از جمله:

1) مرکز ملی توسعه ی پایدار نظام سلامت کشور
National Center for Sustainable Development of Health

2) مرکز منطقه ای محصولات ضد پیری و تغذیه ی پیشرفته
Regional Center for Anti Ageing Products and Advanced Nutrition

3) مرکز منطقه ای پژوهش و تولید واکسن ها
 Regional Center for Research and Production of Vaccines

-همکاری در زمینه فناوری اطلاعات و استفاده از شبکه علمی کشور.
 
-استفاده نظام پزشکی از مرکز همایش‌ها و امکانات رفاهی سازمان.
 
-همکاری در برنامه‌ریزی و ایجاد یک قطب (Hub) برای هماهنگی و هم‌افزایی جهت امتیازات دریافتی (Licenses) برای حوزه سلامت در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران.

-همکاری در تولید مواد اولیه و فرآورده‌های حوزه سلامت.
 
-تجمیع توانمندی‌های علمی و فنی مورد نیاز حوزه سلامت در سطح کشور.

-تدوین و به روز رسانی استاندارد ها و روش کارهای مرتبط.

-تلاش در جهت تولید دانش فنی مرتبط با حوزه سلامت کشور.

-تهیه و ارائه دانش فنی ساخت انواع تجهیزات کلیدی و راهبردی مورد استفاده در حوزه سلامت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها