محمد نهاوندیان دیروز در مراسم تودیع و معارفه روسای هیات عامل صندوق توسعه ملی، ادامه داد: وظیفه اقتصاددانان انعکاس بدون حاشیه آثار سیاستهای پولی به تصمیمگیرندگان سیاسی است و اقتصاددانان میتوانند در مورد آثار تورمزای توزیع حوالههای ریالی از محل صندوق توسعه ملی، هشدار بدهند.
وی گفت: به عنوان یکی از اعضای هیات امنا شاهد مقاومت آنها در مقابل فشارهایی که پیش میآمد، بودم.
رئیس دفتر رئیسجمهور در بخش دیگر سخنانش با اشاره به اینکه دهه کنونی دهه پیشرفت و عدالت از سوی رهبری نام گرفته است، افزود: توسعه بدون توجه به عدالت نیست و یکی از زمینههای اجرای عدالت، عدالت در تخصیص منابع است.
نهاوندیان گفت: مفهوم عمیقتر عدالت این است که در خود پیشرفت، عدالت را رعایت کنیم و همانجا که سیاستهای پولی و اعتباری تعریف میشود، عدالت را در نظر بگیریم؛ این درست نیست که در سیاستگذاریها عدالت رعایت نشود، بعد برویم احسان کنیم.
وی تاکید کرد: احسان، وظیفه دولت نیست. وظیفه دولت عدالت است. هر کسی میخواهد احسان کند از جیب خود بپردازد، امیرالمومنین علی (ع) نیز از جیب خود احسان میکردند.
وی افزود: در سیاستهای اقتصادی باید کاری کنیم که توزیع ناعادلانه صورت نگیرد و جلوی رانت را بگیریم، این در تخصیص منابع بانکها و تخصیص منابع صندوق توسعه نیز صادق است، اگر مراجعه به دستگاههای ما مراجعه رانتجویانه باشد به این معنی است ما داریم بی عدالتی توزیع میکنیم.
نهاوندیان گفت: مراجعه به بانکهای ما چگونه است؟ در بطن دسترسی به تسهیلات بانکی یک رانت نهفته است و معنی آن بیعدالتی است.
فرصت مجدد به واحدهای تولیدی برای پرداخت بدهیهای معوق
رئیس دفتر رئیسجمهور با بیان اینکه در آغاز، کار دولت مهار فشار تورمی است، خاطرنشان کرد: درباره بدهیهای معوق تصمیمات خوبی گرفته شده و مقرر شد به واحدهای تولیدی که برای پرداخت بدهیهای خود مشکلاتی پیدا کردهاند فرصت مجددی داده شود.
محمد نهاوندیان اظهار کرد: به طور طبیعی مسائل مربوط به شورای پول و اعتبار را سخنگوی شورا که رئیس کل بانک مرکزی است اعلام میکند اما در شرایطی که تورم 40 درصد را شاهد هستیم در آغاز کار دولت گام اول مهار فشار تورمی است.وی افزود: در این زمینه سیاستهای مربوط به نقدینگی باید در جهتی سیر کند که در عین این که از رشد نقدینگی کاسته میشود، نقدینگی مورد نیاز برای واحدهای تولیدی دچار انقباض و سختی نشود که این امر مهارتی خاص را میطلبد.
در اداره صندوق توسعه ملی، قانونی و حرفهای عمل کردم
در این مراسم محمدرضا فرزین، رئیس سابق هیات عامل صندوق توسعه ملی نیز گفت: در اداره صندوق به دو اصل اعتقاد داشتم؛ یکی عمل به قانون و دیگری رعایت اصول حرفهای که هر دو را رعایت کردم.
وی اظهار کرد: در سالهای اخیر که روز مبادای کشور بود صندوق توسعه به عنوان جایگزین فاینانس عمل کرد.
وی منابع واریز شده به صندوق توسعه ملی را تا پایان مرداد سالجاری 6/54 میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: تاکنون هفت میلیارد دلار گشایش اعتبار انجام شده است.
دبیر سابق ستاد هدفمندسازی یارانهها هرگونه برداشت از بودجه عمرانی برای پرداخت یارانهها را رد کرد و گفت: ردیف خاصی برای پرداخت یارانهها در بودجه وجود دارد و نیازی نیست که از بودجه عمرانی برداشت کنیم.
بانک مرکزی کمتر از منابع صندوق توسعه برداشت کند
در همین حال رئیس جدید هیات عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به این که علاج درد دیروز و امور اقتصاد تقویت بخش خصوصی است، تاکید کرد: از دولت میخواهیم که به بانک مرکزی سفارش کند تا از منابع صندوق توسعه کمتر برداشت کند.
سیدصفدر حسینی تاکید کرد: گرچه ممکن است دولت به لحاظ شرایط خاص کشور نیاز به منابع صندوق توسعه داشته باشد، اما ما باید در چارچوب وظایف و ماموریتهای این صندوق پیش برویم.
این مقام مسئول در ادامه با بیان این که از مسئول دفتر رئیسجمهور میخواهیم بانک مرکزی را سفارش کند که از منابع صندوق توسعه کمتر برداشت کند، تصریح کرد: برخی مواقع مصالح کشور در میان است که ممکن است به صندوق مربوط باشد، اما باید سعی کنیم براساس سازوکارهای صندوق توسعه عمل کنیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان