
جشنواره و نمایشگاه گردشگری لحظاتی پیش با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع و گردشگری و احمد مسجد جامعی رئیس شورای شهر تهران ، ایازی معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران و جمعی از معاونین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در برج میلاد افتتاح شد.
در این مراسم محمد جهانیان معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، گفت: امروز با نام گردشگری، آموزش و رسانه نامگذاری شده است که به اهمیت بحث آموزش در گردشگری و نقش رسانهها در خصوص معرفی میراث کهن اشاره دارد.
وی ادامه داد: یکی از نمودهای آموزش و رسانه، برگزاری نمایشگاههایی با هدف معرفی صنایع گردشگری کشور است.
جهانیان اظهارداشت: این نمایشگاه در 110 غرفه برگزار شده است که در تعدادی از غرفههای این نمایشگاه پکیجهای مسیرهای گردشگری با تخفیفات ویژه ارائه میشود.
وی افزود: همچنین اقوام و عشایر در 14 سیاهچادر به ارائه غذاهای محلی و موسیقی محلی پرداختهاند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی با ارائه آمارهایی درخصوص سفرهای تابستانی امسال گفت: یکی از دغدغههای اصلی ما این است که سفر با تور را در کشور رایج کنیم.
وی افزود: با توجه به اینکه سفرهای تابستانی در سال جاری 14.6 درصد رشد داشته است، میتوانیم استانهای خراسان رضوی ، مازندران، قم ، فارس، گیلان و همدان را به عنوان استانهایی معرفی کنیم که بیشترین تعداد گردشگر را داشتهاند.
جهانیان اظهارداشت: از این تعداد سفرهای تابستانه، 17 درصد سفرها با تور و بقیه به صورت خانوادگی بوده است.
جهانیان افزود: از 17درصد سفرهایی که با تور انجام شده است، 56 درصد با خودروهای شخصی و 44 درصد با حمل و نقل عمومی صورت گرفته است که سهم حمل و نقل اتوبوسی 29 درصد، قطار 8 درصد و حمل و نقل ریلی یک درصد بوده است. این آمارها نشان میدهد که سفر با تور را به جهت ایمنی و آرامش و کاهش هزینهها برای خانوادهها باید ترویج کنیم.
وی ادامه داد: در کشورهای پیشرفته بیش از 70 درصد از مردم با تور سفر میکنند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه صبح امروز گروهی از مسکو برای بازدید از شهرها وارد کشورمان شدهاند، گفت: مسیری برای گسترش تعاملات با سایر کشورها در کشورمان باز شده است که امیدواریم با حضور رئیس جدید سازمان میراث فرهنگی، قبل از افق 1404 بتوانیم به رقم 20 میلیون گردشگر برسیم.
جهانیان افزود: اگر قبول داشته باشیم که با ایجاد 20 میلیون گردشگر، 10 میلیون شغل و 50 میلیارد دلار درآمد ارزی نصیب کشورمان خواهد شد، همکاری بخش خصوصی و دولتی در گسترش گردشگری کشور را جدیتر پیگیری خواهیم کرد.
در ادامه این مراسم احمد مسجد جامعی رئیس شورای شهر تهران، گفت: حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نیویورک آغاز یک دیپلماسی فرهنگی و یک مبادله فرهنگی بود که بعد از سالهای طولانی انجام شد و اگر این روند همچنان ادامه داشته باشد ما شاهد توسعه و پیشرفت گردشگری در کشور خواهیم بود.
وی ادامه داد: حوزه فرهنگی، هنری و تمدنی ایران به دلیل موقعیتهای مختلف از جایگاه ویژهای برخوردار است و ما به عنوان یک چهارراه تمدنی در قرنهای متمادی شاهد حضور و گفتوگوی اقوام مختلف بودهایم.
رئیس شورای شهر تهران اظهارداشت: ما در شهر تهران نسبتی را با آب و آبیاری داریم و امسال سال جهانی گردشگری توجه ویژه خود را به آب معطوف کرده است.
وی در ادامه صحبتهای خود به محله عودلاجان اشاره کرد و افزود: این محله و محلههای دیگری مانند توچال به حضور آب در تهران از گذشتههای دور اشاره دارد.
وی افزود: آنچه که ایران را نسبت به سایر کشورها متمایز میکند این است که در جایگاهی قرار گرفته است که میتواند نقطه وصل تمدنها باشد و در همه محافل فرهنگی، هنری و سیاسی با مقبولیت روبرو شود.
مسجدجامعی خاطرنشان کرد: ما همکاریهای مشترک خوبی را با سازمان میراث فرهنگی آغاز کردهایم که امیدواریم زمینهساز فعالیتهای مشترک بعدی باشد.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: به عنوان مثال برای نخستین بار یک خیابان بعنوان یک میراث طبیعی در کشورمان ثبت شد که آن خیابان ولیعصر بود همچنین سند زندان قصر یکی دیگر از اقداماتی بود که در شورای شهر به تصویب رسید.
مسجد جامعی با بیان اینکه در طبیعت تهران مناطقی وجود دارد که میتواند به فرصتهای فوقالعادهای تبدیل شود، گفت: اگر از ظرفیتهای طبیعی ایران به نحو مطلوب استفاده شود میتوانیم در گردشگری کشور به نتایج خوبی برسیم، به عنوان مثال ظرفیت آئینی کشور ظرفیت مطلوبی است چرا که هماکنون مقصد 25 درصد از مقصد گردشگران کشورمان شهر مشهد است.
مسجد جامعی در پایان با بیان اینکه باید سرمایهگذاریها در گوشه و کنار کشورمان در حوزه گردشگری افزایش پیدا کند، گفت: با توجه به اینکه هر 5 توریسم میتواند یک شغل را ایجاد کند با افزایش گردشگری در کشورمان میتوانیم بحران شغل را نیز مرتفع کنیم و این نگاه به ارتقای دیپلماسی فرهنگی و رشد شاخصهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور منجر خواهد شد. (فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
جامجم» در گفت وگو با دکترسید محمد مرندی،مهمترین چالشهای پیشرو در دستیابی تهران و واشنگتن به توافق را بررسی کرد
سیدعبدالله صفیالدین، نماینده حزبالله در ایران:
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین: