پزشکان در موسسه توانبخشی شیکاگو موفق شدند برای «زک واوتر» که پای خود را در یک تصادف با موتور سیکلت از دست داده بود یک پای کاملا بیونیک بسازند.
«واوتر» به عنوان نخستین مردی که از چنین پای بیونیکی برخوردار شده، گفت: می توانم پایم را دراز کنم، انگشت پایم را جمع کرده و باز کنم.
وی تمام این حرکات را همچون تمام انسان هایی انجام می دهد که یک پای کاملا سالم دارند و چون همه افراد دیگر این حرکات را با قدرت فکر خود اجرایی می کند.
این بیمار پای راست خود را در سال 2009 از زانو به پایین از دست داد ، اما پای بیونیک به وی این امکان را می دهد که زانوی خود را خم کرده و قوزک پایش را حرکت دهد.
به تصدیق بسیاری از معلولانی که از پای مصنوعی پلاستیکی استفاده می کنند، حرکت با این پا میسر نیست اما «واوتر» تجربه حرکت با پای بیونیک خود را هیجان انگیز توصیف کرده که موجب شده وی بخواهد همواره در حرکت بوده و راه برود.
دو عصب در پای واوتر به ماهیچه زرد پی وی متصل شده است. این عصب ها با حسگرهای داخلی پای مصنوعی در ارتباط هستند.
این حسگرها پیامی را به یک رایانه ارسال می کنند بنابراین وقتی وی درباره دراز کردن پایش یا خم کردن زانوی خود فکر می کند، رایانه می تواند آن را تشخیص دهد و به زانو دستور دراز شدن و یا خم شدن بدهد.
یک تیم از مهندسان زیست پزشکی در موسسه توانبخشی شیکاگو به ریاست دکتر «لوی هارگروو» چهار سال صرف تکمیل فناوری کرده اند که در حال حاضر «واوتر» از آن استفاده می کند.
پزشکان اشاره کردند که انجام آزمایش پای کاملا بیونیک روی «واوتر» موجب می شود که وی به صورت بالقوه به میلیونها نفر کمک کند.(مهر)
حجتالاسلام سید حمید روحانی در گفتوگوی تفصیلی با «جامپلاس»:
در گزارشی پشت پرده شبکه جاسوسی و تخریب نیروهای حامی در منطقه را بررسی کردهایم
گفتوگو با محمد فیلی:
به بهانه بحث درباره بودجه تولید مجموعههای فاخر تاریخی-مذهبی
گفتوگوی «جامجم» با محمد حاتمی، کارگردان و بازیگر نمایش «شبیه خون»
گفتوگو با سیدرضا صدرالحسینی
در گفتوگوی تفصیلی با رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران مطرح شد
«جامجم» در گفتوگو با عوامل برنامه «جرس» گزارش میدهد