فناوری سه بعدی به کمک معلولان آمد

پاهای چاپی برای ورزشکاران معلول + عکس

با ساخت نسل متفاوتی از اندام‌های مصنوعی سبک و بسیار مستحکم می‌توان گفت فناوری چاپ سه بعدی این بار به کمک ورزشکاران معلول آمده است.
کد خبر: ۷۵۲۱۷۲
پاهای چاپی برای ورزشکاران معلول + عکس

گرچه فناوری چاپ سه بعدی در سال های اخیر در بسیاری از حوزه‌ها از جمله پزشکی توسعه چشمگیری داشته است با این حال می‌توان به جرات گفت ورزشکاران معلول تقریبا بهره‌ای از مواهب این فناوری نبرده‌اند اما حالا اتفاق تازه‌ای روی داده که ‌می‌تواند باعث خوشحالی این دسته از ورزشکاران شود.

فناوری جدید پای مصنوعی «Exo-Prosthetic leg» با بهره‌گیری از تازه‌ترین دستاوردهای دانش ساخت اندام های مصنوعی و با تکیه بر فناوری چاپ سه بعدی طراحی و تولید شده است.

این پای مصنوعی جدید درحقیقت نوعی اسکلت تیتانیومی تقریبا توخالی است که نه تنها بسیار سبک و مقاوم بوده بلکه هزینه چندان زیادی نیز ندارد.

هم‌اکنون بیش از ۲ میلیون معلول در آمریکا زندگی می‌کنند و هر ساله ۱۸۵ هزار نفر به این جمعیت افزوده می‌شود. از آن گذشته بیش از ۹۰ درصد این افراد از معلولیت در اندامهای تحتانی بدن رنج می‌برند.

درسال های اخیر پیشرفت های زیادی در عرصه طراحی و تولید اندام های مصنوعی صورت گرفته اما بالا بودن هزینه ساخت و آماده سازی روانی معلولان برای استفاده از این فناوری‌ها موجب شده تا محققان به فکر شیوه‌های جدید تولید این نوع اندام ها باشند.

ویلیام روت، طراح صنعتی شناخته شده با آگاهی از این موضوع به سراغ پیشرفت های نوین فناوری چاپ سه بعدی رفته و پای مصنوعی سبک و زیبایی را ساخته که از حیث کارایی و رضایت‌بخش بودن برای معلولان قابل قیاس با نمونه‌های فعلی نیست.

در فرآیند ساخت این پای مصنوعی از تلفیق تصویربرداری سه بعدی، مدلسازی نرم‌افزاری سه بعدی و چاپ سه بعدی بهره گرفته شده است.

این طراح صنعتی معتقد است تمام این فرآیند قابلیت انجام به طور تمام خودکار را دارد.

یکی از بخش های مهم طراحی و ساخت این پا استفاده از فناوری «FitSocket» ابداع شده توسط آزمایشگاه زیست مکاترونیک دانشگاه «MIT» بوده که طی آن ویژگی های ساختاری بافت سازنده پای طبیعی را به دقت تجزیه و تحلیل کرده و از داده‌های به دست آمده به محققان در تولید پای مصنوعی جدید کمک می‌کند.(مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها