محمدجواد ظریف عصر دوشنبه در جمع خبرنگارانی که وی را در سفرش به عراق همراهی میکردند، با اشاره به تصمیمگیری در مورد موضوع هستهای خاطرنشان کرد: سیاستگذاریها و تصمیمگیری درباره موضوع هستهای در شورای عالی امنیت ملی شکل میگیرد و هماهنگیهای پرونده هستهای در آنجاست اما مذاکرات بینالمللی توسط وزارت خارجه انجام میگیرد که براساس ضرورت مذاکرات استراتژی و تاکتیکهای مذاکراتی در اختیار وزارت خارجه خواهد بود.
او در پاسخ به سوالی مبنی بر این که یک مقام انگلیسی اعلام کرده است پیشنهاد 1+5 در آلماتی به ایران به جای خود باقی است و در مذاکرات آینده مطرح میشود، گفت: من فکر میکنم آنها (1+5) نیاز دارند به گذشته برنگردند و با رویکرد جدید وارد مذاکره شوند. رویکردی که نشان دهد، اراده سیاسیشان حل موضوع هستهیی است.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی دیگر درباره تیم مذاکره کننده هستهای گفت: تیم مذاکره مجموعهای از همکاران وزارت خارجه و دوستان تخصصی دستگاههای ذیربط است که آنها براساس پایبندی به رویکرد دولت تدبیر و امید در روابط بینالملل و داشتن نگاه کارشناسی به موضوع هستهیی انتخاب میشوند.
وی تصریح کرد: برای این کار از دوستانی که در تیم دکتر روحانی و تیمهای هستهای دولتهای نهم و دهم حضور داشتند استفاده میکنیم البته از افراد جدید از وزارت خارجه و دستگاههای مختلف که توانمندی پیگیری مذاکره را داشته باشند و نقش سازندهای برای پیشبرد اهداف مذاکره مبنی بر حراست از دستاوردهای هستهای دانشمندان کشور و برطرف کردن نگرانیهای جامعه بینالملل است، استفاده میکنیم.
رییس دستگاه دیپلماسی درباره اهمیت رفع نگرانیهای بینالمللی از موضوع هستهای اظهار کرد: رفع نگرانیهای بینالمللی را برای امنیت ملی و ثبات کشور و حضور فعال در صحنه بینالملل ضروری میدانیم بنابراین آمادگی داریم با کسانی که با این رویکرد همراه هستند، همکاری کنیم.
او خاطرنشان کرد: برخی از افراد تیم مذاکرهکننده انتخاب شدهاند و منتظریم کسانی که باید از دستگاههای دیگر معرفی شوند نیز اعلام شوند تا یک تیم منسجم تشکیل شود.
ظریف درباره معرفی تیم هستهای گفت: وقتی مذاکرات شروع شود، افراد تیم را میشناسیم.
وی ادامه داد: بسته به این که سطح مذاکرات چه باشد، افراد مذاکره کننده هم تغییر میکنند. اگر بنده مذاکرات را هدایت کنم، یک گروه همراه من خواهند بود و اگر قرار شود دوستان دیگر مذاکرات را هدایت کنند برخی از افراد تغییر میکنند.
وزیر امور خارجه در پاسخ به این که مذاکرات در چه سطحی برگزار خواهد شد؟ تصریح کرد: خیلی به دنبال شکل کار نیستم. ترجیح میدهیم مذاکرات در سطحی برگزار شود که اراده سیاسی لازم برای رسیدن به راهحل در آن سطح متبلور شود. ما احساس میکنیم تاکنون چنین اراده سیاسی از طرف مقابل نشان داده نشده است.
البته ممکن است آنها (1+5) هم ادعا کنند ایران چنین اراده سیاسی برای حل مساله نداشته است. به هرحال امروز شرایط جدیدی وجود دارد که البته به معنای کوتاه آمدن از اصول جمهوری اسلامی نیست بلکه به معنی تلاش برای رسیدن به تفاهم براساس منافع و اهداف مشترک است که از یک طرف این اهداف باید دسترسی و اعمال حق به استفاده از تکنولوژی صلحآمیز هستهیی از جمله غنیسازی را برای ایران فراهم کند و از طرف دیگر همراه با این هدف تضمین صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران میتواند مدنظر باشد. به نظر من تضمین صلحآمیز بودن برنامه هستهای بدون دسترسی شفاف و قانونمند ایران به فنآوری هستهای که توسط دانشمندان پرافتخار کشور بومی شده است، معنی میشود. بدون تضمین این امر ممکن نیست بتوانیم به راهحلی برسیم.
ظریف تاکید کرد: ایران هر دو هدف یعنی دسترسی به حق استفاده از تکنولوژی هستهیی و رفع نگرانیهای بینالمللی را در جهت مصالح خود میبیند و آمادگی دارد در این زمینه اقدام کند.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم