رابطه دو کشور در طول بیش از 40 سال گذشته عموما روندی پیشرو، متوازن و رو به جلو داشته است.
عمان در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی و بویژه بعد از پایان جنگ تحمیلی تلاش کرده است نقش ویژه و سازندهای برای خود در مناسبات منطقهای و بینالمللی ایران تعریف کند و این ناشی از نگاه راهبردی شخص سلطان قابوس پادشاه عمان به مناسبات این کشور با دولت و ملت ایران است.
همین نگاه راهبردی و نوع رابطه عمان با کشورهای غربی اعم از آمریکا و اروپا و مواضع این کشور نسبت به تحولات منطقهای و بینالمللی از یک سو و خلق حماسه بزرگ سیاسی ملت ایران در انتخابات بیست و چهارم خردادماه موجب گردید تا سلطان قابوس علاوه بر اعزام فرستادگان ویژهای در مراسم تحلیف ریاست جمهوری دکتر حسن روحانی، به عنوان نخستین رئیس کشور برای انجام یک دیدار رسمی از ایران و ملاقات با مقامات عالیرتبه وارد تهران شود.
عمان در سیر روابط خویش با جمهوری اسلامی در طول چند دهه گذشته تلاش داشته است تا رفتار صادقانهای از خود نشان دهد و از ظرفیتهای خویش در راستای بهبود و تقویت مناسبات منطقهای و بینالمللی ایران و رفع سوءتفاهمها بهره گیرد و از مواضع جمهوری اسلامی ایران در برخی موضوعهای مختلف دفاع و حمایت نماید و در عین حال به حل مشکلات برخی کشورها در مناسباتشان با ایران کمک کند.
جمهوری اسلامی ایران با استقبال شایسته از پادشاه عمان و این سفر تاریخی به اهمیت مناسبات منطقهای و توسعه روابط دوستانه با همسایگان تاکید دارد.
امری که دکتر حسن روحانی، رئیسجمهور در این مدت کوتاه بارها آن را مورد توجه قرار داده است و میتواند طلیعهای برای ورود به مرحله جدیدی از روابط منطقهای و بینالمللی دو کشور باشد و به تعمیق درک مشترک نسبت به تحولات منطقهای و بینالمللی و راههای برونرفت از مشکلات و نارساییها کمک کند.
مرتضی رحیمی - سفیر پیشین ایران در عمان
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد