سردار علی مویدی امروز شنبه در نشست خبری گفت: بر اساس نظرسنجی های معاونت اجتماعی نیروی انتظامی در اسفند ماه سال گذشته توجه مسئولان به امر مبارزه با مواد مخدر یکی از اولویت های مردم بود که بر اساس هدف گذاری های انجام شده مبارزه با مواد مخدر اولویت اصلی پلیس در سال جاری شد و این موضع به همه رده ها ابلاغ شده است.
وی افزود: ماموران پلیس مبارزه با مواد مخدر در پنج ماهه نخست امسال توانستند 215 تن انواع مواد مخدر شامل 166 تن تریاک، یک تن ماده مخدر صنعتی شیشه و مقادیری حشیش و هروئین را کشف و ضبط کنند.
به گفته سردار مویدی، کشفیات مواد مخدر نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش 25 درصدی را نشان می دهد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اعلام اینکه در این مدت ماموران با رشد 10 درصدی شناسایی انهدام باندهای ترانزیت مواد مخدر موفق شدند 1100 را باند را شناسایی و منهدم کنند، تاکید کرد: عملیات های اطلاعاتی پلیس که منجر به درگیری با قاچاقچیان شده است در پنج ماه نخست امسال 50 درصد رشد نشان می دهد. این امر نشان دهنده تحرک، فعالیت و شتاب پلیس در برخورد با باندهای مواد مخدر افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه حمل، توزیع و ترانزیت مواد مخدر علاوه بر ایجاد ناامنی های اجتماعی و آلوده کردن جامعه به دلیل استفاده از تجهیزات نظامی موجب ایجاد رعب و وحشت و درگیری می شود، تصریح کرد: در پنج ماه نخست امسال 40 نفر از قاچاقچیان مسلح که انواع مهمات جنگی را به همراه داشتند را به هلاکت رسیدند این در حالی است که در این مدت، هفت نیروی پلیس در حوزه مبارزه با مواد مخدر به شهادت رسیدند. در 24 ساعت گذشته نیز در سیستان و بلوچستان بر اثر درگیری با قاچاقچیان یکی از مامورین پلیس به شهادت رسید.
انهدام 172 آشپزخانه تولید شیشه
سردار مویدی از انهدام 172 آشپزخانه تولید شیشه در کشور خبر داد و افزود: یکی از هدف گذاری های پلیس مواد مخدر برخورد با آشپزخانه های تولید شیشه و جمع آوری این مراکز است.بر اساس آمارها انهدام کارگاه های تولید شیشه 80درصد افزایش داشته است، این در حالی است که قاچاقچیان به دلیل اقدامات پلیس در منازل و به صورت مخفیانه اقدام به تولید ماده مخدر شیشه می کنند البته اقدامات خوب اطلاعاتی و عملیاتی پلیس توانسته است فضا را برای قاچاقچیان صنعتی ناامن کند.
وی افزود: زمانی که قانون مبارزه با مواد مخدر صنعتی وجود نداشت این افراد فعالتر بودند اما امروز میزان کشفیات ما از این آشپزخانه ها در حد یک کیلوگرم است. با وجود قانون قاطع و برخورد محکم پلیس شاهد کاهش تولید شیشه در آشپزخانه های زیرزمینی هستیم.
خبرنگاری از رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در خصوص تغییر الگوی مصرف مواد مخدر به سمت هروئین پرسید که وی در پاسخ گفت: باید بگویم که دسترسی به مواد مخدر با اقدامات پلیس بسیار سخت شده است و پلیس با اقدامات اطلاعاتی خود جمع آوری خرده فروشان را در دستور کار دارد اما تغییر الگوی مصرف از شیشه به هروئین قابل بررسی بوده و باید از طریق مراکز علمی و درمانی به اثبات برسد. ما مکلف هستیم که فضا را ناامن کنیم که دسترسی به مواد مخدر وجود نداشته باشد. پلیس مرجع اعلام تغییر الگوی مصرف نیست.
دستگیری معتادان پرخطر و تابلو
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سوال خبرنگاری که در مورد وضعیت مبارزه با مواد مخدر در تهران پرسیده بود، اظهار کرد: پلیس به لحاظ هماهنگی با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران و تعاملات همکاری خوبی که وجود دارد مشکل عمده ای نداریم. در چند هفته گشته نیز برخورد با توزیع کنندگان مواد مخدر در نقاط مختلف تهران به اجرا درآمد. همچنین معتادان تابلو و پرخطر نیز دستگیر شدند و فضای ناامنی برای آنها در پایتخت به وجود آمد.
انتظارات رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر از دولت تدبیر و امید
سردار مویدی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه دولت جدید در عرصه مبارزه با مواد مخدر بهتر از گذشته به این تهدید جدی توجه داشته باشد، افزود: قوانین و مقررات ثابتی در حوزه مبارزه با مواد مخدر داریم که با رفت و آمد دولت ها تغییر نمی کند. امیدواریم با مستقر شدن دولت جدید بسترهای ساختاری خوبی ایجاد شود. دولت جدید در شعارهایش توجه زیادی به مبارزه با مفاسد اجتماعی و به ویژه مبارزه با مواد مخدر را در دستور کار قرار داده است. در دیداری که با دکتر روحانی داشتیم انتظارات مان را اعلا کردیم البته دولت دید با تجربه بوده و اطلاعات خوبی دارد و امیدواریم از پتانسیل ها و ظرفیت ها برای بهبود شرایط مبارزه با مواد مخدر استفاده شود.
انهدام بزرگترین باند مافیای بین المللی مواد مخدر
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر از انهدام بزرگترین باند مافیای بین المللی مواد مخدر خبر داد و افزود: از شش ماه گذشته اقدامات اطلاعاتی خود را برای شناسایی این شبکه آغاز کردیم که این اقدامات با همکاری خوب پلیس امارات باعث شد شبکه مافیایی پیچیده و بین المللی ترانزیت مواد مخدر که در مسیر خلیج فارس فعال بود شناسایی و منهم شود. در این عملیات که با همکاری فرماندهی انتظامی استان هرمزگان، دریابی این استان و پلیس مبارزه با مواد مخدر انجام شد 10 نفر از عناصر اصلی آن شناسایی و دستگیر شد بیش از هفت تن انواع مواد مخدر نیز کشف و ضبط شد. دارایی ها و اموال زیادی از اعضای این باند تا کنون کشف و ضبط شده است.
به گفته وی، اعضای این باند میان کشورهای حوزه خلیج فارس فعال بودند و بسته به نوع مصرف کشورها مواد مخدر را ترانزیت می کردند. اعضای این باند هروئین را به کشورهای غربی، حشیش را به کشورهای حاشیه خلیج فارس و تریاک را به کشور ما ترانزیت می کردند
سردار مویدی افزود: در عملیات دیگری در استان هرمزگان ماموران موفق شدند سه تن انواع مواد مخدر را کشف کنند. بر این اساس، طی 72 ساعت گذشته 10 تن انواع مواد مخدر در استان هرمزگان کشف و ضبط شد.
اعلام شکایت رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر از یک خبرگزاری
وی با اعلام اینکه یک رسانه با انتشار خبر دستگیری اعضای این باند باعث شد ما نتوانیم اعضای خارجی این گروه مافیایی را دستگیر کنیم، تاکید کرد: این موضوع را از طریق مراجع قضایی پیگیری می کنیم چرا که انتشار بی موقع خبر باعث شد دسترسی ما به این باند سخت و اقدامات اطلاعاتی ما خدشه دار شود. اگر این خبر منتشر نمی شد، اتفاقات خوبی رخ می داد.
برخی دستگاه ها در حوزه معتادان همکاری نمی کنند
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در خصوص زمان پایان جمع آوری معتادان خیابانی و خرده فروشان مواد مخدر گفت: پلیس به لحاظ اشرافیت در این حوزه توان جمع آوری و کنترل این افراد را دارد اما سایر دستگاه ها که در این حوزه مسئول هستند بستر لازم را فراهم نکردند. امیدواریم این بستر در دولت جدید به نحو قابل قبولی فراهم شود.
اقدامات پلیس برای کنترل حجاج
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه اجازه نمی دهیم شاهد اعمال زشت و ترانزیت مواد مخدر از سوی حجاج باشیم، تاکید کرد: تمهیدات خوبی در پلیس فرودگاه برای انتقال حجاج انجام شده است به صورتی که در سال های گذشته دیگر افراد نمی توانستند از فرصت سوء استفاده کنند و با انتقال مواد مخدر به عربستان چهره زشتی را از کشور نشان دهند. با بسیج امکانات اجازه نمی دهیم عده ای که اغفال شده اند با اعمال زشت شان چهره نامناسبی از کشور را ارایه دهند. (مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت