محمدرضا نادری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه روند ترخیص دارو و تجهیزات پزشکی از گمرک همچنان ادامه دارد، افزود: در جلسهای که با بانک مرکزی داشتیم قرار شد که نمایندگان بانک مرکزی همچنان برای ادامه ترخیص دارو و تجهیزات پزشکی در گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) حضور داشته باشند که این موضوع مورد موافقت مسوولان بانک مرکزی قرار گرفت.
او با بیان اینکه در چهار ماهه نخست سال جاری با وجود انباشت دارو در گمرک شاهد رشد واردات این محصول به کشور بودیم، افزود: طی 10 روز اخیر نیز علاوه بر داروهای انباشت شده در گمرک که در حال ترخیص هستند 99 تن داروی دیگر وارد گمرک شد که این نشان میدهد روند واردات دارو به کشور با وجود همه مشکلات به وجود آمده همچنان ادامه دارد.
هفته گذشته نیز رئیس کل گمرک وعده داده بود که کلیه داروهای انباشت شده در گمرک تا پایان هفته پیشرو ترخیص خواهند شد.
در همین حال بانک مرکزی اعلام کرد که برای پنج ماه آینده ارز مورد نیاز برای واردات دارو را تامین کرده است. براین اساس تا 10 مرداد ماه امسال بیش از 8.3 میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو اختصاص یافت. این در حالی است که وزارت بهداشت نیاز ارزی برای واردات دارو را تا پایان سال جاری حداکثر 2.6 میلیارد دلار اعلام کرده است که تا هفتم مردادماه سال جاری 1.4 میلیارد دلار ازاین رقم توسط بانک مرکزی اختصاص داده شد. سال قبل هم 1.9 میلیارد دلار ارز به واردات دارو اختصاص داده شده بود.
تا پیش از توافق سه جانبه گمرک، وزارت بهداشت و بانک مرکزی بالغ بر 330 تن دارو و مواد اولیه دارویی در گمرک فرودگاه امام انباشت شده بود.
مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو هم چند روز پیش از آغاز عملیات مربوط به ترخیص 165 میلیون یورو دارو از گمرک خبر داده بود.
در همین حال رییس اتحادیه واردکنندگان دارو هم 13 مرداد امسال گفته بود که طبق توافق انجام شده قرار است واردکنندگان ظرف مدت سه ماه مابهالتفاوت ارز واردات دارو را تسویه حساب کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد