مهدی ذوالفقاری افزود: از این تعداد ۳۷ اثر در فهرست آثار ملی ایران و چهار اثر در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.
وی گفت: مهمترین آثار ثبت شده این شهرستان در فهرست میراث معنوی کشور، جشن باستانی سده روستای جزین، فنون تهیه شیره انگور روستای مزار، هنر سبد و ترکه بافی روستای مزار و آیین نخل بندان و نخل گردانی شهر بجستان میباشد.
وی از مهمترین آثار ثبت شده بجستان در فهرست آثار ملی کشور را صومعه (معبد مهری مربوط به دوره هخامنشیان) ذکر کرد و افزود: این محل که اینک به عنوان مسجد مورد استفاده قرار میگیرد برای ثبت جهانی نیز پیشنهاد شده و پرونده آن با عنوان آثار دست کند ایران در حال پیگیری است.
رئیس اداره میراث فرهنگی بجستان دیگر آثار ثبت شده این شهرستان را، کاروانسراهای یونسی، زین آباد و قاسم آباد عنوان کرد و گفت: این آثار مربوط به دوران صفویه است که برخی از جشنها و آیینهای محلی در این مکانها برگزار میشود.
وی اظهار کرد: تاکنون شش اثر شامل کاروانسراهای فخرآباد، یونسی، آهنگ و خارفیروزی و دو باغ منزل شامل باغ منزل رحیمی در شهر بجستان و باغ منزل بخشایش در روستای جزین به تملک سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در آمده است.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد