سلامت‌زنان

پوشش در دوران بارداری

همیشه برای یک خانم باردار مشکل پوشش وجود دارد. از طرفی به دلیل تغییر اندام‌ها در بارداری، زن باردار گاه احساس خوبی در مورد تناسب اندامش ندارد و گاه دچار کاهش اعتماد به نفس می‌شود و از طرف دیگر به دلیل عوارض بارداری مثل تهوع و استفراغ، سردرد، بی‌حالی و ضعف، اغلب زن باردار رنگ‌پریده است و روحیه خوبی ندارد و نمی‌تواند خوب در مورد لباس‌هایش تصمیم بگیرد.
کد خبر: ۵۸۵۹۴۳
پوشش در دوران بارداری

مهم‌ترین نکته در انتخاب لباس در این دوران، جنس لباس است که باید از جنس نخ، کتان یا پشمی باشد. یعنی از جنس الیاف طبیعی، زیرا الیاف مصنوعی مانع از جریان هوا در اطراف بدن می‌شود و در نتیجه در فصل گرما مادر دچار گرمازدگی و تعریق فراوان و افزایش درجه حرارت بدن می‌شود و این گرمای زیاد برای جنین خطرناک است و در فصول سرد الیاف مصنوعی نمی‌تواند گرمای مناسب برای مادر ایجاد کند.

نکته بعدی، مناسب‌بودن سایز لباس است. بهتر است لباس‌های آزاد و راحت انتخاب شود. لباس‌های بسیار تنگ و چسبان می‌تواند به نواحی شکم و سینه فشار آورد و موجب اختلال در تنفس مادر شود. همین طور با فشار به شکم در سیستم گوارشی اختلال پدید آورد و مانع از هضم مناسب غذا و در نتیجه بی‌اشتهایی مادر و در نهایت رشد کم جنین شود. همین طور با آسیب به مادر به دلیل سوءتغذیه خطراتی پیش بیاید.

از نکات مهم دیگر انتخاب رنگ است. همان‌گونه که گفته شد روحیه مادر باردار در این دوران دچار آسیب است و باید از رنگ‌های شاد و روشن در لباس زن حامله استفاده کرد تا روحیه مادر باردار بهتر شود.

در انتخاب لباس زیر هم باید به نکاتی دقت کرد و از پوشیدن لباس‌های تنگ و نامناسب خودداری کرد. قرار گرفتن در آفتاب برای مادر باردار خوب است، زیرا در دوران بارداری به علت نیاز جنین به استخوان‌سازی نیاز به ویتامین D افزایش می‌یابد، اما باید مراقب آفتاب‌زدگی و گرمای زیاد که برای مادر و جنین خطرناک است، بود.

در پوشیدن کفش هم باید به نکاتی دقت کرد. کفش باید سایز مناسب داشته باشد. از آنجا که اندام‌ها در بارداری متورم می‌شود گاهی سایز پاها افزایش می‌یابد، ولی در بیشتر مواقع چند هفته پس از زایمان به سایز قبلی برمی‌گردد. نباید از کفش‌های پاشنه بلند استفاده شود، چون از طرفی ممکن است تعادل مادر به هم خورده و او زمین بخورد و آسیبی به خود یا جنینش وارد آید و از طرف دیگر به علت افزایش قوس کمر در بارداری استفاده از کفش‌های پاشنه بلند موجب افزایش کمردرد در بارداری می‌شود، اما بهتر است کفش بدون پاشنه هم نباشد. پاشنه کوتاه در کفش مناسب باعث می شود قوس کمر تا حدودی جبران شود و مادر کمتر دچار درد کمر شود. دکتر ثریا عالمی - جراح و متخصص بیماری‌های زنان و زایمان

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها