شیوه رایج ثبت امواج مغزی (EGG) به این صورت است که الکترودهایی روی پوسته سر فرد قرار میگیرد و به این ترتیب امواج تولید شده از سوی سلولهای عصبی موجود در مغز توسط دستگاهی ویژه ثبت میشود و هر بار که چشم خود را حرکت میدهیم، الگوی امواج مغزی دچار تغییر میشود اما گستردگی این تغییرات سبب شده مطالعه آن برای دانشمندان کاری دشوار باشد.
در بخشی از این طرح قرار است تغییرات ایجاد شده در امواج مغزی فرد خوابآلود و نیز لحظاتی که فرد در آن به خواب میرود، بررسی شود.
البته در سالهای اخیر فناوری رهگیری حرکات چشم که میتواند خوابآلودگی و به خواب رفتن فرد را تشخیص دهد توسط پژوهشگران طراحی شده، اما در طرح جدید قرار است این فناوری با مطالعه امواج مغزی ترکیب شده و به این ترتیب امکان تشخیص خوابآلودگی فقط با پایش الگوی امواج خواب فراهم شود.
خوابآلودگی راننده، یکی از اصلیترین دلایل بروز تصادفات جادهای در کشورهای مختلف دنیاست. شاید درآمیزی موفق این دو فناوری بتواند به کاهش این سوانح کمک کند.
البته دامنه کاربردهای این طرح فقط به تشخیص خواب آلودگی رانندگان محدود نمیشود.
برقراری ارتباط با رایانه، آن هم فقط از طریق امواج مغزی و حرکات چشم، یکی از مواردی است که در آن میتوان از این فناوری جدید بهره گرفت.
به این ترتیب بسیاری از افراد دارای معلولیت قطع نخاع یا سایر مشکلات جدی بدنی میتوانند با فکر کردن یا حرکت چشم خود از تجهیزات رایانهای استفاده کنند.
منبع: livescience
مترجم: صالح سپهریفر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد