در همین زمینه نکتهای که ضروری است دولتآینده به آن توجه جدی داشته باشد بحث اطلاعرسانی از اقدمات دولت و ارتباط با رسانههاست.
دولت احمدینژاد گرچه در برگزاری کنفرانس مطبوعاتی و گفتوگو با رسانههای خارجی، کم و کسر نگذاشت و براساس گزارشی که از سوی نهاد ریاست جمهوری اعلام شده است رئیسجمهور در طول هشت سال فعالیت خود 215 مصاحبه اختصاصی با رسانههای خارجی داشته و 98 کنفرانس مطبوعاتی در داخل و خارج از کشور برگزار کرده است، اما در بخشی از حوزه اطلاعرسانی عملکرد ضعیفی داشت و آن ارتباط دولت با رسانهها از طریق سخنگوی دولت بود.
در دولت اول احمدینژاد، رسانهها همانطور که به صورت مرتب در جلسات سخنگویان وزارت خارجه و قوه قضاییه شرکت میکردند، جلسات منظمی هم با غلامحسین الهام بهعنوان سخنگوی دولت داشتند و پرسشهای مربوط به حوزههای مختلف را با وی مطرح و پاسخهای لازم را میگرفتند.
اما در دولت دوم احمدینژاد گرچه ابتدا خبرهای خوبی در حوزه اطلاعرسانی مطرح و اعلام شد که در دولت دهم به جای یک سخنگو دو یا سه سخنگو در حوزههای مختلف پاسخگوی خبرنگاران خواهند بود، اما در عمل چنین اتفاقی نیفتاد البته اسما سیدشمسالدین حسینی، سخنگوی دولت در امور اقتصادی شد و محمدرضا رحیمی سخنگوی دولت در امور سیاسی، اما سخنگویی رحیمی فقط به آماری محدود بود که پس از جلسات هیات دولت درباره مصوبات ارائه میکرد، اضافه شدن اسمی الهام به تیم سخنگویان دولت در ماههای پایانی هم مشکلی را حل نکرد و بجز چند جلسهای که حسینی به عنوان سخنگوی اقتصادی دولت دهم داشت، از جلسات سخنگو در دولت دهم خبری نبود.
به نظر میرسد احیای جلسات سخنگوی دولت در دوره روحانی یکی از ضروریات است تا رسانهها به جای دریافت یکسری موضعگیریهای کلی از سوی مسئولان دولت، از جزئیات اقدامات اعضای کابینه مطلع شوند و اطلاعرسانی دقیقتری به مردم داشته باشند.
حسین نیکپور - دبیر گروه سیاسی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت